Efecte dezastruoase ale subfinantarii si interimatelor pentru penitenciare
penitenciar

Efecte dezastruoase ale subfinantarii si interimatelor pentru penitenciare

Efectele a ceea ce FSANP a numit sabotarea sistemului penitenciar in perioada Toader – Dobrica incep a se vedea in penitenciare. Starea de interimat fara perspectiva dar si subfinantarea cronica are efecte grave si ireversibile.

Subfinantarea si incertitudinea se transforma in mizerie la nivel de penitenciare

La Centrul de detentie Craiova, fost penitenciar pentru minori, se pare ca situatia nu-i tocmai buna iar unul dintre motive ar fi perpetuarea incertitudinii prin tot felul de imputerniciri, dar si alegerile nu tocmai inspirate facute de ANP in lipsa de solutii. Cum concursurile au fost blocate de la minister, directorii au fost pusi pe simpatii.

Sper sa nu fie adevarat, dar aflam ca au fost cazuri cand apelul de seara s-a luat cu lanterna si cand dupraveghetorul a intrat in serviciu, bine ca nu l-au si sanctionat pentru asta cu vreo 5 – 10 becuri pentru indestularea sectiei, instalatia si multe maini minore fiind probabil de vina pentru intunericirea perioadica a locului de munca si detentie cu pricina.

La Centrul de detentie Craiova pare ca lipseste in plus si-o mana de gospodar

Sigur, n-avem resurse dar n-avem nici pe cineva care sa le ceara. Cel putin asa pare daca e sa ne luam dupa cele cateva imagini pe care le-am primit si care arata o stare de curatenie deplorabila pe langa faptul ca, asa cum se intampla peste tot prin penitenciare, mai intra si mijloace care pot capta si transmite imagini. Intelege seful de la paza la ce ma refer.

Noi am incercat de-a lungul timpului prin sindicatul afiliat FSANP sa mai ajutam la imbuntatatirea starii administrative a unitatii, dar nu asta-i solutia. Angajatorul trebuie sa se ocupe si de foisoarele mizere in care se face serviciu, si de vestiare pentru personal si de conditii pe sectia de detinere, la escorta ori la punctul de lucru sau la birouri.

One thought on “Efecte dezastruoase ale subfinantarii si interimatelor pentru penitenciare

  1. Si toate astea in timp ce galbenii joaca la doua capete ca sa nu ramina cu amintirea gustului de ciolan.

Comments are closed.