Ministrul Birchall preseaza pentru o solutie rapida pentru penitenciare
justitie

Ministrul Birchall preseaza pentru o solutie rapida pentru penitenciare

Ana Birchall pare hotarata sa gaseasca o solutie rapida pentru problemele din penitenciare si propune o agenda mai rapida de discutii cu sindciatele din penitenciare. Asa a promis dealtfel inca de saptamana trecuta de la prima discutie pe aceasta tema. Sa vedem si rezultate!

Ministerul Justitiei grabeste o solutie pentru penitenciare

Nu stiu daca-s alegerile de vina, dar iata ca mai marii Justitiei se straduie sa rezolve problema din penitenciare si chiar grabesc anumite intalniri programate pentru perioada urmatoare. Asadar, luni 13 mai 2019, la ora 11.00, si marti 14 mai 2019, la ora 10, Ministerul Justitiei, din dispozitia ministrului interimar Ana Birchall, ne invita la dialog pentru a evita blocarea sistemului penitenciar.

Evident c-o sa raspundem pozitiv, ceea ce intelegem c-o sa faca si cei care in epoca Toader – Dobrica n-aveau probleme si acum au. Exact aceleasi pe care le aveam noi cand ne lasau dansii in offside. D-aia ne-am si bucurat cand am constatat ca n-am gresit si ca aveam toate motivele sa protestam atunci cand se puteau preveni problemele nu acum cand e ceva mai greu.

In sfarsit, s-a trezit toata suflarea sindicala din penitenciare!

Previzionam asadar ca Ministerul Justitiei se va stradui sa miste cateva solutii, in principal pentru deblocarea procedurilor de resurse umane si reluarea platii drepturilor suspendate. Sigur ca martorii lui Tudorel vor deveni brusc vocali, dizidenti si luptatori, c-asa-i bine sa faci ca faci proteste doar cand stii ca se rezolva, dupa care sa-ti marchezi pe raboj victoria. Nu zic, e si asta o strategie.

Altfel, asa cum am spus si ieri, ne bucuram ca s-a trezit toata lumea si sper ca maine o sa aflu rapsunul la intreberile retorice de mai ieri. N-aveam probleme cu Statutul si pe vremea lui Toader? N-aveam probleme cu drepturile suspendate si pe vremea lui Dobrica? Mai ales ca n-au trecut 20 de ani ci 20 de zile de cand totul era bine in penitenciare si doar noi de la FSANP aveam probleme.

3 thoughts on “Ministrul Birchall preseaza pentru o solutie rapida pentru penitenciare

Comments are closed.