Categories
ANP

ANP, consiliu de conducere in 17 mai 2019

ANP invita sindicatele din penitenciare la Consiliul de conducere din 17 mai 2019. Pe agenda de lucru schimbari din finctie la aparatul central si stabilirea unor prioritati pentru perioada urmatoare. 

In ultimii 2 ani ANP suspendase bunul obicei de a discuta problemele din penitenciare, iar o schimbare in acest sens e mai mult decat bine venita. Sunt multe de rezolvat si, de undeva, trebuie inceput mai ales ca efectele lipsei de comunicare dictate de exemplul ANP din perioada Toader – Dobrica se vad in tot sistemul penitenciar.

Ordine de zi - Consiliu de conducere ANP 17 mai 2019
Ordine de zi – Consiliu de conducere ANP 17 mai 2019

Un alt prim pas pentru rezolvarea problemelor din penitenciare

Fostul director general imputernicit, uitat fie-i numele, avea o frica terbila de aceste intalniri cu sindicatele de unde i s-a mai intamplat sa fuga dupa ce agresiviza gratuit discutia. Evident ca, din pacate si uneori, trebuia sa ne coboram la nivelul domniei sale, dar speram c-a trecut si c-o sa ne intelegem la nivelul sindicate – angajator.

Sunt multe de discutat, si in anii susamintiti, am tot facut liste pe care le-am tot transmis ANP in speranta ca macar o parte dintre problemele din penitenciare sesizate de membrii de sindicat vor fi rezolvate. Fara sa insistam in legatura cu abilitatile zero de management participativ ale fostului, nimic n-a fost mai pagubos decat acest refuz de a raspunde, chiar si partial, acestor doleante.

12 replies on “ANP, consiliu de conducere in 17 mai 2019”

Parerea mea. Va spuneam si cu ocazia schimbarii lui Iordache, ca interimara Birchall va avea dialog cu sindicatele mult mai eficient dacat s-ar putea crede. Cu referire la Statut, insa, am o parere proprie. Nu cred ca elaborarea unei OUG care ar reglementa cele 3 situatii de neconstitutionalitate din Statutul vechi ar fi calea cea buna de urmat. In acest caz, cred ca Statutul va fi condamnat la ani de zile de asteptare in Parlament. Noi nu avem nicio vina ca Parlamentul nu a rezolvat ptoblema neconstitutionalitatii in 45 de zile. Sa o rezolve prin lege, cat mai repede, asta ar fi calea normala. Mai mult, au sters procedura de urgenta din Camera Deputatilor. Ce vina avem noi ca ei nu se grabesc sa scoata o lege buna si de capatai pentru categoria noastra profesionala?

E corect ce spuneti si intr-o tara normala asa ar trebui facut. Din pacate nu se intampla. Personal am fost de n ori la Parlament pentru acest proiect, si cu amendamente si fara, si va pot spune ca e enorm de greu de urnit.

Oricum ar fi e o prostie cu cap ce se intampla la ora aceasta cu Legea. Asta pentru cine are urechi de auzit si pricepe printre cuvinte.
In alta ordine de idei, apar blocajele de genul avansare in grad la termen, la exceptional, avansarea in cadrul aceleeasi functii, etc., astfel incat vom auzi de foarte multe procese prin instante. Din pacate instanta judecatoreasca a ramas singura solutie, asta valabil si pentru colegul cu orele suplimentare.

Buna ziua .Dle președinte referitor la adresa prin care se specifica,ca orele suplimentare se socotesc la pensie în luna când s-au realizat nu în cea când s-au plătit nu se face nimic raspunsul celor de la financiar a fost ca nu stie ce sa facă si ca noi cei ieșiți în 2o18 cu cele 6 luni tot în 2018 nu beneficiem.Va multumesc în speranta ca ne veți ajuta.O zi bună.

Trebuie sa beneficiati. Din pacate va trebui sa ajungeti in instanta cu ei. Nu prea demonstreaza ca se poate cu vorba buna.

Păi de ce ar mai fi nevoie să se ajungă în instanță, pentru luarea în calcul a orelor suplimentare în luna în care au fost efectuate nu în cea în care au fost plătite, când în adresa transmisă de ANP este clar stipulat acest aspect?

N-ar trebui in mod normal, dar daca penitenciarul n-o respecta si ANP nu se impune e singura cale.

Buna ziua ! doresc sa ma mut de la penitenciarul slobozia la braila , am 1 si 4 luni vechime pe functie , copil de 1an si 10 luni , fac naveta 200 km pe tura , cum as putea sa formulez in raportul de mutare pentru un raspuns afirmativ din partea penitenciarului ? va multumesc !

Exact asa cum ati scris in acest comentariu. Cevamai detaliat desigur.

Comments are closed.