3 thoughts on “De ce se inmultesc agresiunile la adresa personalului in penitenciare

  1. Unde au fost acei psihologi si negociatori?Unde sunt activitatile socio.psiho, etc dar mai ales unde sunt rezultatele lor? Unde?La liberare ca si credite obtinute aiurea pentru niste activitati facute sa fie.

    1. Psihologii, negociatorii, educatorii sau alte categorii de personal nu pot modela un comportament la varsta asta. Singurul rezultat concret al muncii de reintegrare este faptul ca sunt evidentiate si scoase la suprafata niste impulsuri,comportamente,riscuri si nevoi pe care tot personalul ar trebui sa le cunoasca, acestea fiind generatoare de evenimente negative.

      La noi in sistem reintegrarea este doar o sursa de credite pentru detinutii VIP. De ce nu vede nimeni ca la activitatile din comunitate participa numai detinutii cu bani, ca la salile de sport merg doar interlopii care cotizeaza, ca locurie de munca cu zile castig si credite multe sunt pentru politicieni, primari, avocati, manageri, etc.

      ANP ar trebui sa schimbe ceva si la Directia de Reintegrare ca s-a cam pus praful pe unii si pe programele lor. Nu ar fi rau sa inceapa cu d-na Morar. Este la fel ca in politica, daca treaba nu merge si nu ai rezultate inseamna ca nu esti pe drumul cel bun, deci schimbi locomotiva, simplu.

  2. ANP e depășit, e un executant (prost dealtfel) și joaca așa cum i se canta! Să mă contrazică și să demonstreze DG că nu e așa! Acum e bine, însă faptul că am avut multi deținuți vip prin pușcării, a dus, nu la îmbunătățirea condițiilor de detenție, ci la îmbunătățirea pârghiilor de eliberare. Vor veni vremurile alea apropiate in care nu o sa mai ai voie să-l atingi pe domnul deținut! Dar el o să poată face tot ceea ce vrea și asta pentru că la ANP sunt numai slugi pe care nu interesează de colegii din unitățile subordonate ci îi interesează deținuții. Poate știu ei ceva și își pregătesc un așternut cald in celula.

Comments are closed.