Categories
sindicat

Cronica unor dezinformari anuntate

Nu ne-ar mira daca invitatia la dialog a prim-ministrului Dancila ar fi primita cu o ploaie de caramizi in piepturile alea care n-au avut curaj sau interes nici sa respire in ultimii doi ani.

Non-combatul sindicatelor, daundeaza grav sanatatii sistemului penitenciar

Buna sau rea, nu stim cum o sa fie Ana Birchall, dar ce-a spus ca face a facut. Pana acum, cel putin. Asa ca, daca si face treaba, ne vedem la sedinte. Daca nu-si face treaba, ne vedem in strada, in presa si-n instanta. Asa am facut cu Tudorel Toader si cu alti ministri, asa vom face si in alte cazuri. Asa actioneaza un sindicat.

Constatam insa, cu oarecare surprindere, ca unii incearca febril sa rescrie o istorie de non-combat, tragand cat mai mult si cat mai parsiv pe turta aia care e din ce in ce mai mica, tocmai din motive de lipsa de implicare. De unde si declaratii belicoase si scandalizari de opereta, dupa ce ministrul ne-a invitat la dialog.

Maine va fi o discutie cu prim-ministrul Dancila, pe tema problemelor identificate, de la acest nivel asteptandu-se un angajament ferm in ceea ce priveste suplimentarea bugetului, problema aia pentru care la ultima sedinta cu Dobrica de la minister cauzasii cautau doar o noua explicatie pentru linistit membrii.

Ana Birchall se tine de promisiune si ne intermediaza o discutie cu primul ministru pe tema problemelor din…

Posted by FSANP on Monday, 20 May 2019

Dezinformari au fost, dezinformari vor fi in penitenciare

Ne asteptam asadar la o ploaie de caramizi in piepturile care, desi amenintau cu mii de inimi zbatatoare, au stat linistite din diverse pricini precum slugarnicia ori interesul personal. Cam cum s-a intamplat anul trecut cand o tot rezolvasera din pix cu orele suplimentare si declarau victorii, pana cand s-a intamplat exact invers si-a castigat FSANP in instanta.

Vor continua, desigur, dezinformarile si atacurile la persoana precum cea cu subsemnatul care ar fi afectat norma de echipare. Intens promovata pe canalele interne, desi o minima verificare demonstreaza ca ordinul e semnat dupa ce nu mai eram in functie si ca hartia cu pricina se referea la valoarea listei de achizitii si nicidecum la valoarea normei anuale de echipare.

Asa functioneaza dezinformarea. Nu-i nimic nou, Crampeie de adevar, repovestite mincinos. Ce n-o sa auzim sau vedem scris niciunii dintre noi, e motivul sau motivele pentru care unii si-au tradat colegii. Sa fie interese personale?! Sa fie vreun ochi inchis in legatura cu detinuti-vip protejati contra bunastare?! Cine stie?! Viitorul le va lamuri pe toate.

5 replies on “Cronica unor dezinformari anuntate”

Domnule presedinte,

Nu credeti ca ar fi un moment bun sa facem presiuni sa ridicam si noi salariul de baza la care se raporteaza toate sporurile,motivand ca suntem in 2019,nu in 2009,au trecut 10 ani ,imi e greu sa cred ca nu poate rezolva nimeni acest aspect…

Cu respect!

Asta ar insemna modificarea legii cadru a salarizarii. Momentul ar fi macar sa ne treaca pe grila din 2022.

Cred ca asa cum se actualizeaza sporurile lor in functie de salariul minim pe economie,asa ar trebui si la noi,cat sa ne mai raportam la 2009?
Nu o sa obtinem niciodata grila din 2022 anticipat,deoarece ar trebui dupa sa se aplice in toata familia ocupationala,impactul este foarte mare!

La fel de mare e impactul si la schimbarea bazei de calcul.

Comments are closed.