Categories
penitenciar

Tensiuni la Penitenciarul Gaesti

Multe se pot spune despre Penitenciarul Gaesti, dar nu ca directorul Anghel se straduie sa nu confunde puscaria cu mosia ori sa mentina o relationare buna cu sindicatul afiliat FSANP care functioneaza in unitatea cu pricina. Au tot fost discutii, se pare ca vechimea excesiva in fotoliul de director impiedica intelegerea unor situatii.

Directorul Anghel, dialog cu angajamente fata de sindicat uitate

Una dintre supararile transmise de la Sindicatul Lucratorilor din Penitenciarul Gaesti este aceea ca nenumaratele sesizari referitoare la tot felul de situatii negative si abateri de la reguli si regulamente, semnalate permanent de sindicate, au fost ignorate de catre conducere.

Rezultatele acestei atitudini sunt, conform colegilor nostri, evenimente negative in randul detinutilor, stari de tensiune intre angajati si conducere si o stare de disconfort in timpul serviciului si in afara acestuia. Executarea serviciului se face de multe ori sub amenintare si presiunea unor sefi care ajung chiar sa jigneasca si sa injure.

[visual-link-preview encoded=”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”]

Aflam cu surprindere ca aplicarea regulamentelor se face dupa bunul plac, factorii de conducere slabind de multe ori dispozitivul de paza si capacitatea angajatilor de a-si realiza misiunile. Ceea ce, pe fondul refuzului de a avea un dialog real pentru remedierea problemelor sesizate, acesta creeaza probleme serioase pentru functionarea penitenciarului.

In mod ciudat, desi sindicatul a tot incercat dialogul si a obtinut anumite angajamente din partea conducerii, un exemplu fiind situatiile de incalcare a disciplinei de stat si a prevederilor fiselor posturilor, angajatorul nu s-a tinut de promisiune si n-a respectat ce s-a stabilit de comun acord. Nu e prima data, s-a tot intamplat. Asa e cand unii directori confunda penitenciarul cu propria mosie.

Probleme de organizare si atutudine agresiva la adresa personalului din penitenciar

Un exemplu, in perioada aceasta in care am notificat refuzul de a efectua ore suplimentare, n-a stat articol din regulament la locul lui din dorinta domnului director de a nu se inregistra cu orice pret cu ore suplimentare. Asa se face ca n-au mai fost respectate nici planificari si nici obligatia detinerii unor avize si autorizatii.

Nu mai spunem ca, si la acest caz s-a inregistrat o neplacuta situatie in care, desi refuzul de ore suplimentare a fost notificat si luat in calcul la planificare, au fost angajati care au fost introdusi fortat in serviciu peste numarul de ore legale si in contra refuzului exprimat in scris. Ceea ce, din pacate, ne obliga sa vedem cum reusim sa sesizam Parchetul pentru abuz in serviciu.

Si pentru ca unde-i tupeu, nu-i si bun simt – nici la Penitenciarul Gaesti, iarna nefiind ca vara – totul s-a purtat pe fondul unor adresari dinspre susul catre baza ierarhiei care n-au nimic in comun cu regulile de buna purtare intr-o institutie serioasa sau cu cei 7 elementari ani de acasa. Practic a fost un fel de haos, extrem de prost gestionat.

Fiind recent la fata locului pot confirma ca sunt tot felul de probleme a caror rezolvare domnul director Anghel o refuza. Am auzit exemple concrete de incalcari grosolane ale fiselor de post si de abuz de anexe la aceste documente, precum si de o planificare haotica in care oamenii sunt chemati de acasa si trimisi la plimbare dupa cum pica la zar numarul de ore de lucru. Ca sa nu mai spun despre amenintari si favoritisme, care par din ce in ce mai frecvente.

2 replies on “Tensiuni la Penitenciarul Gaesti”

La Gaesti e mafie mare, numai rude, favoritisme, detinutii sunt lasati sa faca legea – ca deh, e regim deschis, si nu avem nevoie de probleme, coruptie cat casa. Sa nu uitam ca acum cativa ani au fost mai multe telefoane mobile pe an decat detinuti incarcerati.

UN CARACTER INFECT,un “geniu machiavelic” rău intenţionat, am ajuns mai rău ca în ţările arabe !
Asta-i prostie, lipsă de educaţie dublată de tupeu nesimţit. Un prieten spunea : “Nimeni nu s-a născut învăţat însă nu ai nicio scuză să mori prost”.

Comments are closed.