Categories
penitenciar

Incidente la Penitenciarul Bacau pe fondul lipsei de personal

Incidentul de ieri de la Penitenciarul Bacau, demonstreaza inca o data ca lipsa de personal ne pune vietile in pericol. Laudabila reactia colegilor care au reactionat rapid si care azi nu au mai intrat in serviciu pana cand nu s-au gasit suficienti oameni pentru a acoperi toate posturile.

Ultraj la Penitenciarul Bacau

Penitenciarul Bacau, 28 mai 2019, ora 15.00. Cu prilejul scoaterii la curtea de plimbare un detinut de 130 de kg la 1,95 cu timp destul pentru lucrat muschii ataca un supraveghetor pe care efectiv il ia de gat si-l flutura pe sus cateva secunde.

Colegul nostru raspunde si incearca sa reziste pana cand sosesc ajutoare de pe alte sectii si din alte misiuni, ceea ce s-a si intamplat cu ajutorul unor detinuti care au dat practic alarma. In cele din urma detinutul a fost imobilizat si s-au intocmit sesizarile legale.

Schimbul nu poate intra in serviciu

De ce s-a intamplat? Detinutii sunt detinuti si exista riscul ca unii sa ne atace, problema e faptul ca noi n-am avut la acel moment personal suficient pentru a descuraja o astfel de actiune violenta si nici nu putem sa ne bazam la infinit pe detinutii de bine care dau alarma si ne sprijina.

Drept urmare schimbul de azi a raportat ca se afla in imposibilitatea de a mai intra in serviciu pana cand nu va fi asigurat personal conform Planului de paza si aparare, la o prima vedere lispind 5 oameni pentru ca sefii penitenciarului incearca sa nu faca ore suplimentare.

Lipsa de personal, un atentat la siguranta penitenciarului

Ceea ce este evident o prostie, mai ales ca suntem unul dintre sectoarele unde legal se pot plati ore suplimentare si ca recent am si obtinut o suplimentare de buget de 81 de milioane care urmeaza a acoperi si orele suplimenatare, care in acel plafon de 3% din fondul de salarii pot fi dispuse, efectuate si platite.

Sigur, ca mai e nevoie si de suplimentarea de personal, si azi s-a gasit o solutie fiind suplimentat schimbul cu 3 agenti, insa pe termen lung sefii din penitenciare trebuie sa inteleaga ca nu pot sa puna in pericola viata si sanatatea angajatilor pentru a recupera ore suplimentare.

13 replies on “Incidente la Penitenciarul Bacau pe fondul lipsei de personal”

Știi tu? Tot timpul există cel puțin unul mai mare decât,, jumătatea” la care vă referiți. Postarea era despre lipsa de personal nicidecum despre calități fizice. Napoleon Bonaparte era mic, nicidecum 1,95. Simt aici o frustrare.

In primul rand si cei din grupa de interventie par mici pe langa detinutul sus mentionat.Cum a zis si colegul,tot timpul exista unul mai mare.Iar daca esti singur n are nici cine sa intervina si nici cine sa anunte.Asa ca esti la mila hotilor.Cu siguranta vina apartine si “militianului” care are o atitudine aroganta fata de hoti.Daca ar fi avut mai multa inteligenta si mai putina smecherie in cap sigur il dresa pe urias si nu se ajungea aici.Cu mai multa minte si mai putina aroganta poti sa i controlezi fara sa fii Rambo.Ca si Rambo daca esti tot o incasezi.Multi ar trebui sa invete sa lucreze cu “oamenii”,sa inveti sa previi nu sa ajungi sa faci lupte cu hotii.

De ce se intimpla asa? Detinutul are toate drepturile .Nu este stresat nu are griji are timp , hrana, medicatie si tot confortul pe cund prapaditul de pe sectie ce are? stres,masa cind se poate si daca se poate injuraturi si tot tacimul si daca zice ceva tot hotul este luat in brate.De asta sa ajuns aici.

Si ca sa nu creezi probleme si sa nu deranjezi ofiteri ,trebuie sa faci compromisuri ca sa dai bine in ochi sefilor …

În proporție de 90% vina este a salariaților deoarece acceptă să lucreze ilegal.

Când vor lectura oare Art. 4 alin 3 din Legea 293/2004

–>(3) Functionarul public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare are dreptul sa refuze, in scris si motivat, indeplinirea dispozitiilor primite de la superiorul ierarhic, daca le considera ilegale. Daca cel care a emis dispozitia o formuleaza in scris, functionarul public cu statut special este obligat sa o execute, cu exceptia cazului in care aceasta este vadit ilegala. Functionarul public cu statut special este obligat sa aduca la cunostinta superiorului ierarhic al persoanei care a emis dispozitia aceste situatii.

Un alt aspect vital pt. executarea misiunilor este că Planul de pază si aparare din unități nu corespunde cu realitatea.
Și uite așa s-a ajuns ca niște boii schizofrenici din ANP. să stabilească prin Planul de pază si apărare, dacă agenții vor mai supravețui.

Sindicatul din Bacău trebuie să formuleze plângere penală împotriva celui care a întocmit nemernic planificarea în serviciu.
Totodată sindicatul trebuie să conteste imediat nemerniciile Planului de pază și apărare.

Stimați colegi e momentul în care să nu mai acceptați ilegalitățile

Informarea despre acest incident a fost facuta eronat,intentionat. Responsabilul cu acest lucru sa fie tras la raspundere.

La ce va referiti? Unde e eroarea? Am verificat si informarea oficiala.

Ne-a trecut glontul pe la ureche. Era gata-gata sa se autopropuna la MJ ilustrul Robert Cazanciuc. Noroc ca s-a suparat repede si, daca a vazut ca nu-i iese, a pus pe ordinea de zi la Comisia Juridica din Senat ridicarea imunitatii lui Tariceanu. Frumos caracter, bine ca nu apare in gradina noastra, asta ne mai trebuia, cel putin tura asta.

Si la Craiova se întâmpla același lucru, se intra in serviciu cu minim de oameni contrar omj privind siguranța locurilor de deținere pentru a nu se plății orele, șefii jubilează la anp ca sunt cei mai buni in planificări si oamenii se pisa in sticla in foișoare .

La poarta albă, la fel să nu se faca ore se merge cu fraierii din schimburi la piele… si Șmecherii combinatorii nici percheziție la deținuți nu mai fac e cam urâtă treabă vom mai vorbi despre asta…

Comments are closed.