Categories
justitie

Angajamentele fata de personalul din penitenciare, in lucru

ANP pregateste rectificarea bugetara pentru penitenciare si, intre timp, incearca sa aloce bani pentru plata drepturilor restante si suspendate. Intre timp, secretarul de stat Ion Popa paraseste functia ocupata in urma cu putin timp, iar Ana Birchall e pe cale sa devina ministru al justitiei cu acte-n regula.

Schimbari si confirmari in functie la Ministerul Justitiei

Ieri am aflat ca domnul secretar de stat Ion Popa, cel care ne-a oferit o scurta dar productiva perioada de colaborare la Ministerul Justitiei, a decis sa-si dea demisia ca urmare a framantarilor de la guvernare. Ii multumim public pentru colaborare si disponibilitate si speram, asa cum i-am spus la Guvern si doameni ministru Ana Birchall, ca tot ce-am pus in plan se va realiza.

Intre timp, Ana Birchall, care s-a straduit in perioada de interimat, este propunerea pentru functia de ministru al justitiei pe care o avanseaza Guvernul intr-o procedura de remaniere pricinuita de zbaterile politice post alegeri. Justitia ramane o tema importanta chiar daca, in cele din urma, premierul a recunoascut ca insistentele pe aceasta tema au cam ucis guvernarea.

Actiuni pentru respectarea angajamentelor Guvernului

Extras - scrisoare Ministerul Justitiei confirmare acord simndicate din penitenciare - Guvern
Extras – scrisoare Ministerul Justitiei confirmare acord simndicate din penitenciare – Guvern

La ANP se cauta solutii pentru acordarea macar partiala a drepturilor restante, pana la momentul la care se va face rectificarea si vom primi cei 81 de milioane promisi la rectificare pentru a acoperi drepturi legale precum ore suplimentare, actualizarea normelor de hrana si echipament, majorari pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale, decontarea serviciilor turistice, precum si plata indemnizatiilor de crestere a copiilor.

Ieri am cerut Ministerului Justitiei sa facem si acel grup de lucru care sa deblocheze rapid procedurile de resurse umane ca sa putem avea angajari si promovari in sistemul penitenciar. Nu de alta dar n-am vrea sa ajungem in situatia ca un alt demnitar sa zica peste ceva timp ca isi exprima “regretul ca aceste probleme, desi erau cunoscute de multa vreme, si-au gasit rezolvarea abia” la acel moment.

10 replies on “Angajamentele fata de personalul din penitenciare, in lucru”

Nu va suparati,cat este cuantumul ajutorului pentru casatorie din partea sindicatului? Multumesc

Depinde de sindicat. Intrebati liderul dumneavoastra. Majoritatea sindicatelor nu dau astfel de ajutoare. De regula ajutoare se dau in cazuri de afectiuni medicale sau deces.

Iarasi se leaga de pensiile speciale, dar singura de care se leaga este iarasi cea militara. USR nu vrea oare sa lucreze o luna in penitenciar? Daca le permitem sa isi bata joc iarasi doar de noi o sa ajungem curand in subordinea consiliilor locale, in afara sistemului de aparare. Cu magistratii iarasi nu are nimeni nimic, doar militarii le stau in gat, si sacrificandu-ne pe noi vor sa-si asigure voturile pentru alegerile de la anul.

N-ati citit proiectul nu-i asa? E singurul care ne ajuta.

Art. VII – Articolul 30 din Legea 223/2015 privind pensiile militare de stat se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Pensia stabilita, recalculata si actualizata in conditiile prezentei legi, nu poate fi mai mare decat solda/salariul brut lunar din ultima luna de activitate inainte de data pensionarii, actualizat la zi cu rata inflatiei si cresterile salariale/majorarile soldei de grad si functie ale militarilor activi.”
Detalii: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=16972

Pierdem perioada cu 50% sau pierdem cateva luni in care am avut sporuri mai bune…Ca nu toti suntem iubiti de conducere sa fim lasati sa lucram la capacitate maxima in ultima luna.

Bună ziua. Se poate sa mai verificați o data linkul? E incomplet iar pe site-ul CD nu se găsește nimic cu datele respective. Mulțumesc.

Sindicatul ar putea sa-i ajute pe cei care au curajul sa se casatoreasca daca le-ar gasi nas.Sunt unii care ar vrea ca sindicatul sa le dea totul-mireasa,nas , casa si masina….

Comments are closed.