Categories
penitenciar

Medicamentele pentru pensionarii sistemului penitenciar, deconturi cu impozitare

Sigur ca nu e logic, dar ANAF interpreteaza ca decontul medicamentelor pentru sistemul penitenciar constituie un venit care ar trebui sa fie impozitat in consecinta.

Dupa numai 2 ani si 5 luni de la solicitare ANAF ne raspunde la o interpelare referitoare la decontarea medicamentelor pentru pensionarii sistemului penitenciar, stabilind ca desi in Legea 293/2004 privins statutul functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare aceste medicamente sunt gratuite, beneficiarii trebuie sa achita impozitul pe venit.

Raspuns ANAF decontare medicamente pensionari
Raspuns ANAF decontare medicamente pensionari

Art. 42 (1) Functionarul public cu statut special, in activitate ori pensionat, precum si sotul sau sotia, copiii aflati in intretinerea legala a acestuia beneficiaza, in mod gratuit, de servicii de asistenta medicala, medicamente si proteze, in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, in conditiile respectarii dispozitiilor legale privind plata contributiei la asigurarile sociale de sanatate. (…)

Intrebarea ar fi in ce lume normala decontarea unui medicament poate fi considerata venit, beneficiarul avansand acea suma, pe care – iata – o recupereaza partial. Cel mai probabil legea nu va rezista unui control de constitutionalitate, dar pentru asta e nevoie de timp si de hartuieli prin instante, ceea ce trebuie mai ales ca astfel de interpretari impotriva Statutului au mai fost.

4 replies on “Medicamentele pentru pensionarii sistemului penitenciar, deconturi cu impozitare”

O ilegalitate ! La poliție tuturor ( cadre in activitate și pensionarilor ) li se acorda medicamente gratuit ( fără bani ) . In acest caz s-ar impune ca anp ul și celelalte instituții penitenciare sa acorde medicamente gratuit. Ori cei de la anaf n-au inteles întrebarea, ori trăim intr-o țara de idioți ! Cu sa impui impozit la o suma cu care pensionarul “împrumuta” statul indirect prin faptul ca el cumpara medicamentele pe banii lui in loc sa le primească gratis . Este ca și cum m-aș duce intr-o misiune pe bani mei și la întoarcere, la decontare mi se oprește 16 % impozit considerând ca acea suma este venit .astia or sunt prosti ori se prefac.

O CONCLUZIE EXTREM DE SIMPLA; si in calitate de angajat al penitenciarelor dar si dupa pensionare acest sistem infect te urmareste! esti violat si in drepturile cuvenite dar si in pensie!

Comments are closed.