Categories
penitenciar

‘Sponsorizarile’ de la detinuti-vip, compromisuri extrem de compromitatoare

O dovada ca in sistemul penitenciar, credem in anumiti oameni e si situatia, deloc ipotetica, in care un penitenciar cumpara hrana pentru detinuti de la o firma, dupa care patroana devine detinut, dupa care iarasi cumpara penitenciarul mancare de la patroana liberata.

Azi, o provocare. Va invit sa ghiciti unde credeti ca e posibil ca un penitenciar sa aiba un contract care se tot umfla-n pret de la an la an pentru hranirea detinutilor, dupa care patroana firmei furnizoare sa devina beneficiar al minunatelor servicii de hranire penitenciare pentru o vreme, urmand ca la liberare sa devina iarasi furnizor de hrana pentru institutia cu pricina, mai ales pe la sindrofii unde nu-i clar cine si ce sponsorizeaza.

Sigur, FSANP a tot atras atentia si ca ceea ce intr-o vreme era o practica, ‘sponsoriarile’ de la detinuti nu fac decat sa ne vulnerabilizeze, desi ANP ca si for tutelar a transmis clar mesajul, intr-un recent caz ca directorii care dovedesc ascultare de porunci, cum era un caz pe la Targu Jiu, pot sa fie si mai hotomani si mai coruptei si chiar sa si ude canapeaua manageriala a penitenciarului dedandu-se la prietesuguri cu detinuti-vip si cu prietenii acestora.

Sigur ca e doar un exemplu. S-a intamplat peste tot pe unde au fost detinuti-vip prin puscarie. Si la Poarta Alba si la Jilava si la orice alte penitenciare pe unde darea de mana a puscariasului s-a intalnit cu foamea directroului care deseori s-a folosit oficial de pretextul ca se corupe in interesul institutiei acceptand bani sau foloase in schimbul unor acte de bunavointa traduse in recompense pentru penalul cu pricina.

7 replies on “‘Sponsorizarile’ de la detinuti-vip, compromisuri extrem de compromitatoare”

Domnule presedinte,

Referitor la majorarea celor 2 norme( NH si NE ), sa intelegem ca va fi platita la salariul din 10 august,dupa rectificarea din iulie?
Majorarea echipamentului in care forma va fi,ca au fost discutate 2 sume ,aproximativ 300 lei sau 500 lei pe an in plus?

Va fi platita dupa rectificare. Nu stiu exact despre ce suma e vorba. Nu am calculat.

Azi pe fluturasii de salariu, spre dezamagirea tuturor nu apar ore suplimentare platite asa cum era anuntat.Motivul:
Bani sunt dar se asteapta ordin de ministru sau de la Anp.Am fost lamuriti????
In cazul in care mai participati la dezbateri pe tema legii pensiilor,propuneti Domnul Dumitrascu,sa avem si noi dreptul ca in momentul iesirii la pensie sa putem sta in serviciu pana la primirea deciziei asa cum au civilii.E anormal ca,colegii care pleaca la pensie sa astepte decizia cu lunile depasind cu mult termenul legal.
Stima.

Asa este, ANP are o parte din bani si vor plati in cursul lunii iunie. Am anuntat asta acum vreo 2 saptamani chiar am pus pe site documentul intern care transmite aceste instructiuni. Din pacate, prostiile din anii trecuti sunt greu de reparat, iar pana la rectificarea din iulie cand vom primi cei 81 de milioane care ne-ar rezolva problemele mai e.

La Jilava avem asa: firma de placari era a unui detinut vip, care avea tratament preferential la modul grosolan, 4 lucrari stiintifice in acelasi timp, muncea la exterior regim deschis (adica pleca la petrecere, venea seara si isi lua castig), biserica si terenul de fotbal cu care se lauda madam director de la educativ au fost facute de hoti (care au contribuit la ratele doamnei), comisar sef de la educativ iesit la pensie si angajat la firma unui fost detinut care lucra fix la clubul unde acesta era educator si avea tratament preferential, acelasi comisar si-a facut petrecere de pensionare la restaurantul unui detinut care lucra tot la educativ, partea de creatie a cluburilor finantata de donatori inclusiv din clanuri tiganesti, donatii pe la nu stiu cate locuri de munca, comandant de sectie care punea detinut cu bani sa cumpere maturi si solutii de curatenie

Comments are closed.