Categories
sindicat

Statutul politistilor de penitenciare, in procedura de urgenta la Camera Deputatilor

Ieri s-a decis ca PL-x nr. 723/2018 – Proiect de Lege privind statutul politistilor de penitenciare si pentru modificarea art.5 alin.(1) lit.f) din Legea nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici sa fie trecut in procedura de urgenta prin Camera Deputatilor.

Statutul politistului de penitenciare, in procedura de urgenta din motive de constitutionalitate

PL-x nr. 723:2018 - Proiect de Lege privind statutul politistilor de penitenciare si pentru modificarea art.5 alin.(1) lit.f) din Legea nr.188:1999 privind Statutul functionarilor publici
PL-x nr. 723:2018 – Proiect de Lege privind statutul politistilor de penitenciare si pentru modificarea art.5 alin.(1) lit.f) din Legea nr.188:1999 privind Statutul functionarilor publici

Sigur, urgenta exista de mult, de pe vremea cand aveam de modificat Statutul in urma a doua si ulterior dupa aparitia celei de-a 3-a decizii a Curtii Constitutionale care impuneau o serie de modificari la Legea 293/2004 privind Statutul functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, dar din motive de Tudorel si de alti ministri lucrurile au trenat.

Raport de monitorizare modificari http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=17558
Raport de monitorizare modificari PLX 723/2018

Deblocarea procedurilor de resurse umane, o prioritate pentru penitenciare

Reamintim ca la 22 mai 2019 la Guvern s-a agreat intre sindicatele din penitenciare si ministrul Justitiei, Ana Birchall, ca pe langa suplimentarea bugetului cu 81 de milioane pentru plata drepturilor suspendate si restante sa se deblocheze cat mai rapid procedurile de resurse umane. La cateva zile dupa, FSANP a cerut ca aceasta promisiune sa fie pusa in practica, ANP si-a facut documentele, si se pare ca si ministerul s-a miscat.

Statutul nu e intr-o forma foarte buna din pricina copy-paste-urilor de prin decizii de director general si ordine de ministru al justitiei, dar data fiind urgenta, ramane pe alta data obiectivul de a avea o lege simpla, clara si functionala. Ideal ar fi ca lucrurile sa se miste si sa avem un statut care sa fie in favoarea angajatilor din penitenciare si care sa nu mai incerce sa le bage traditionalul pumn in gura si acestora si sindicatelor care-i reprezinta.

16 replies on “Statutul politistilor de penitenciare, in procedura de urgenta la Camera Deputatilor”

Domnule, Dumitrașcu, ce se întâmpla cu avansarea pe aceiași poziție din stat ( coeficientul de ierarhizare ) ? Cei de la resurse umane spun ca nu pot face avansări ca nu exista evaluări ? Cand se rezolva aceasta situație ?

Ieri am rediscutat problema cu cei de la DMRU, promit ca saptamana viitoare la inceput avem o solutie.

Momentan cea democratica. Amendamentul care a eliminat discriminarile a trecut de comisii. Mai avem comisia de raport si plenul.

E varianta aceea PSD-ista, care ne a învățat ca nu i nevoie de multa școală și experienta pentru a ajunge direct sus. Toți vrem sa ajungem șefi cât mai repede cu putință, cu zero cunostinte!

Bine ar fi până la sfârșitul anului 2019 , sa se recupereze financiar pe orele restante pe anii 2017-2019 Martie ;
Norma de hrană mărită etc.

Cred ca prin august vom intra in normal. De recuperat restentele din anii trecuti e deja alta poveste.

Daca ai facut 180 de ore suplimentare de la inceputul anului mai poti face pana la 360 cu acordul tau dau trebuie sa pleci in libere

Principiul este ca orele suplimentare se recupereaza, exceptia pentru noi e ca se platesc daca nu sunt recuperata. Limita este de 180 respectiv 360 la efectuare, nu la recuperare asau plata. Toate cele 180 respectiv 360 de ore pot fi platite.

Cu adresa aia cu reducerea cheltuielilor ce e pana la urma? O incercare sa vada ce reactie au oamenii?

In legea privind pensiile,ce se modifică:nu poți să ieși mai devreme de 50 ani, indiferent de vechime sau se aplică, așa cum am mai citit la alte comentarii, celor născuți după 1979? In legătură cu mărirea normei de hrană,se mai aplică sau nu de la 01 ianuarie? Și dacă da, când vom lua diferența?

Cu pensiile inca nu se intampla nimic. Avem 2 proiecte in Camera deputatilor. Cu norma de hrana si cea de echipare la rectificare urmeaza sa avem bani pentru actualizare. Si pentru asta sunt cei 81 de milioane.

Bună ziua. Am cautat un pic pe regulamentul Camerei Deputaților informații privitoare la aplicarea procedurii de urgenta,nu m-am lămurit cu nimic, pentru a nu pune următoarea intrebare:ce presupune procedura de urgenta pentru adoptarea unei legi organice? (p.s.Ce ma interesează pe mine este cu cât ma ajuta aceasta procedura sa deblocheze procedurile de r.u.?)

Din experienta procedura de urgenta presupune ca proiectul intra in prima sedinta. N-am citit insa regulamentul.

Comments are closed.