Categories
sindicat

Sporul de incordare psihica pentru angajatii din penitenciare, inghetat si prin comisii

ANP continua sa explice de ce nu aplica legea in legatura cu diverse drepturi legale, povestindu-ne ca, printre altele, sporul de incordare psihica pentru angajatii din penitenciare este cand inghetat cand pierdut prin comisii care tot lucreaza dar nu mai finalizeaza. Interesant ca la alte institutii, Politia de exemplu, se plateste si exista si temei legal.

ANP nu s-a incordat psihic pentru sporurile angajatilor din penitenciare

ANP ne raspunde la solicitarea transmisa de FSANP in numele membrilor de sindicat in legatura cu aplicarea sporului pentru activitati care “solicita incordare psihica foarte inalta” in penitenciare (Anexa 6, alin. 2, lit. c din Anezxa VI la Legea cadru 153/2017 a salarizarii personalului bugetar. Pe scurt, e un grup de lucru care tot lucreaza la HG-ul de aplicare, dupa care o sa ne trebuiasca si un OMJ si asta doar daca se dezgheata salarizarea.

Raspuns ANP acordare spor pentru activitati ce presupun solicitare psihica
Raspuns ANP acordare spor pentru activitati ce presupun solicitare psihica

Sporul pentru activitati ce presupun incordare psihica, amanat pentru angajatii din penitenciare

Sigur, nu e prima data cand am primit acest raspuns, tocmai de aceea am revenit dupa mai bine de 1 an avand in vedere ca acel grup de lucru tot lucreaza si nu mai finalizeaza, drept urmare OMJ-ul nici gand sa apara. Totusi, exista un drept legal care, pentru ca n-a fost aplicat la vremea lui, acum, din motive de inghetare a salariilor de baza si a majorarilor, sporurilor si altor elemente salariala, e ceva mai greu.

Adresa FSANP solicitare spor incordare neuropsihica - 29.05.2019
Adresa FSANP solicitare spor incordare neuropsihica – 29.05.2019

Spun, totusi, pentru ca sunt institutii din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala care aplica acest spor si au gasit o portita legala, diferenta fiind ca cineva s-a ocupat de asta si ca a incercat sa gaseasca o modalitate in care sa acorde sporul nu doar explicatii pentru care sa n-o faca. Ceea ce la ANP pare aproape un reflex institutional.

10 replies on “Sporul de incordare psihica pentru angajatii din penitenciare, inghetat si prin comisii”

Se pare ca incincirea salariilor n-a eliminat coruptia. Nu ca n-ar fi justificat ca medicii sa aiba salarii mai mari.

Asta nu se rezolva nici prin lege, nici prin ordin de ministru. E doar chestiune de atitudine.

Dle Presedinte Dumitrascu,
In petitia adresata DG,spuneti ca veniturile unora sunt plafonate si ‘substantial mai mici ca ale celor de la ture”. Sa intelegem,noi ‘turistii”,ca nu vom beneficia de sporul de incordare,pentru ca salariile noastre n-au fost plafonate ori ca sunt mai mari decat ale specialistilor?

Desigur,scopul scuza mijloacele!E posibil ca de acest spor sa beneficieze si cei care desfasoara activitati cu ppl si poate, mai putin specialisti! Sa nu intelegem ca acordarea unui spor se face discriminatoriu sau dupa bunul plac,ci, dupa un act normativ cu caracter general si impartial.Enumerarea dvs, ptr cei care ar beneficia de sporul de incordare, nu este limitativa,dar isi doreste sa excluda tocmai pe cei care lucreaza pe sectii si in foisoare,si ei la fel de incordati.Doresc sa beneficieze de un spor toata lumea penitenciara care lucreaza in conditiile reglementate printr-un act normativ,norma juridica…etc. Asa sa ne ajute Dumnezeu,azi de Mosii de vara!
“Da Doamne cantec!
Da Doamne vers!
Sa port credinta mea
Prin Univers”(Laura Stoica,Da,Doamne!)

Corect. Enumerarea nu este limitativa. Mai putin corect. Scopul nu scuza mijloacele.

Comments are closed.