Categories
sindicat

FSANP, actiune in instanta pentru actualizarea normei de echipare

Pentru siguranta, abordam problema platii actualizate a normei de echipare pentru angajatii din penitenciare si pe calea instantei de judecata. Cel mai probabil banii vor veni la rectificarea din iulie fiind inclusi in suma negociata in formula sindicate – Guvern. Mai greu va fi cu interpretarea legilor, chiar daca MApN a facut deja actualizarea.

Ieri am trimis prin posta actiunea in instanta pentru obligarea angajatorului la actualizarea normei de echipare a persponalului din penitenciare. Sigur, va dura cateva luni pana cand instanta se va pronunta, dar avand in vedere ca ANP nu se grabeste cu o interpretare favorabila, chiar daca la rectificarea bugetara banii pentru actualizarea normei de echipament au fost inclusi in cei 81 de milioane negociati in formula sindicate – Guvern.

Actiune instanta actualizare norma echipare
Actiune instanta actualizare norma echipare

La finalul lunii aprilie am depus o actiune similara pentru actualizarea normei de hrana, avand in vedere ca la MApN se tot recalculeaza. Termen am primit tocmai pe 18 august 2019, dar istoria recenta ne demonstreaza ca angajatorul reuseste sa se miste mai incet decat justitia, in contextul extrem de incalcit al legislatiei nationale care tot ingheata, suspenda, amana ori uita de restante atunci cand vine vorba de drepturile angajatilor din penitenciare.