Categories
ANP FSANP penitenciar sindicat

Indemnizatia de concediu completa, inca un drept refuzat de ANP castigat in instanta

Victorie de proportii in instanta. Sindicatul “Sinpen2016 – Constanta” din cadrul Penitenciarului Poarta Alba castiga prin decizie  judecatoreasca definitiva recalcularea indemnizatiilor de concediu pentru perioada 2013 – 2016 prin includerea tuturor sporurilor pe care ANP a decis sa le elimine pe perioada concediilor pentru toti angajatii din penitenciare.

Decizie favorabila pentru sindicalistii de la Penitenciarul Poarta Alba

Decizie civila 788:18.06.2019 - plata sporuri concediu
Decizie civila 788:18.06.2019 – plata sporuri concediu

Beneficiari: membrii de sindicat

Solutia pe scurt: Decizie civila nr. 788/18.06.2019 Admite recursurile. Caseaza in tot sentinta nr. 1561/25.10.2018 si rejudecand, admite actiunea si cererea de interventie principala. 

Obliga paratul Penitenciarul Constanta – Poarta Alba la recalcularea indemnizatiilor de concediu de odihna aferente perioadei 2013 – 2016, prin includerea tuturor sporurilor de care au beneficiat recurentii, precum si la plata sumelor rezultate ca diferente in urma recalcularii, actualizate cu rata inflatiei, pana la plata efectiva si a dobanzii legale aferente acestor sume, cu incepere de la data nasterii drepturilor pana la plata efectiva a debitului principal.

Obliga intimatul la plata catre recurentii reclamanti a sumei de 1.600 lei, cu titlu de cheltuieli de judecata in fond si recurs, reprezentand onorariu avocatial. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi, 18.06.2019. Red.dec.jud.RP/gref.CG. Document: Hotarare  788/2019  18.06.2019. (sursa: Curtea de Apel Constanta)

***

Mass-media despre penitenciare, justitie si sindicate – 19 iunie 2019

Mass-media despre penitenciare, justitie si sindicate - 19 iunie 2019
Mass-media despre penitenciare, justitie si sindicate – 19 iunie 2019

9 replies on “Indemnizatia de concediu completa, inca un drept refuzat de ANP castigat in instanta”

Domnule Dumitrascu, considerati ca vor fi recalculate indemnizatiile de concediu 2013-2016 pentru toti angajatii din sistemul penitenciar sau doar pentru cei care au actionat in instanta? Si ce se intampla cu indemnizatiile din perioada 2017 – prezent ?

Vor fi recalculate pentru cei care au castigat in instanta. Pentru 2017 – prezent va trebui un nou proces, dar avem deja precedentul.

Daca avem deja o hotarare definitiva si s-a creat precedentul, va actiona sindicatul in instanta pentru aceste drepturi ale tuturor angajatilor sau trebuie sa devenim un popor de procesomani pentru niste drepturi legale ?

Precedentul nu e obligatoriu chiar daca are o insemnatate pentru alte instante, dar daca n-a actionat deja, va actiona sindicatul. Asta am recomandat sindicatelor afiliate la FSANP. Intrebati-l pe liderul de sindicat si, daca e cazul, trageti-l de maneca. Daca doriti sa actionati separat e si asta o optiune.

Ce folos că sa câștigat la Constanța daca nu vom beneficia toți angajați de acest câștig.Instantele din țară nu vor ține cont de acest lucru și vor judeca cum doresc.Asa că ….

E un folos. Asta inseamna ca toti pot sa ceara. Sunt vreo 5 procese castigate pe aceasta tema definitiv. Va dura ceva, dar se poate rezolva. Sigur, vor fi si instante care vor decide altfel, dar e o sansa. Doar pentru cei care nu vor face nimic nu e nicio sansa.

Decat sa piarda procese pe banda rulanta si sa plateasca si cheltuielile de judecata mai bine o fac de buna voie.

Comments are closed.