Categories
sindicat

Legislatia dupa ureche si interes afecteaza personalul din penitenciare

Comisiile de raport din Camera deputatilor cer respingerea propunerii legislative initiata de senatorul Brailoiu pentru modificarea legii pensiilor militare. Intre timp, ministrul Justitiei aproba ordinul privind plata orelor suplimentare pastrand o prevedere declarata deja ilegala intr-o instanta de judecata. In plus OMJ 2588/2019 discrimineaza angajatii din penitenciare la acordarea majorarii pentru misiuni speciale si lucrari de exceptie.

Propunere de respingere pentru proiectul Brailoiu de modificare a legii pensiilor militare

Asa cum era de asteptat proiectul Tit-Liviu Brailoiu de modificare a legii pensiilor militare a primit aviz negativ si de la comisiile parlamentare de raport. Aceste comisii dominate de partidul din care initiatorul face parte au propus respingerea propunerii de modificare a legii de care beneficiaza si personalul din penitenciare dupa retragerea din activitate.

Aviz negativ proiect Brailoiu (pensii militare)
Aviz negativ proiect Brailoiu (pensii militare)

Ministrul Justitiei aproba un ordin privind plata orelor suplimentare ce contine prevederi ilegale si discriminatorii

In Monitorul Oficial 497/2019 a fost publict OMJ 2588/2019 privind plata majorarii pentru ore suplimentare si privind unele modificari la procedura de acordare a majorarii pentru misini speciale si lucrari de exceptie. De notat ca Ministerul pastreaza dispozitia ilegala care fura angajatilor din orele suplimentare, desi o instanta de judecata a anulat-o pe fond.

OMJ 497_2019 plata orelor suplimentare
OMJ 497_2019 plata orelor suplimentare

De notat de asemenea ca, in pofida observatiilor formulate de catre FSANP, Ministerul Justitiei isi face o procedura proprie privind plata majorarii pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale pentru functionarii cu statut special din propria structura. Astfel, la Ministerul Justitiei acestia vor primi majorarea de 50% la cerere in vreme ce pentru angajatii din penitenciare procedura ramane aceeasi.

***

Mass-media despre penitenciare, justitie si sindicate – 20 iunie 2019

Mass-media despre penitenciare, justitie si sindicate - 20 iunie 2019
Mass-media despre penitenciare, justitie si sindicate – 20 iunie 2019

Proiecte privind pensiile respinse in Parlament, detinuti-vip care abia asteapta sa poata sa munceasca in penitenciar si cate ceva despre sistemul bugetar si ‘realizarile’ din justitie.

2 replies on “Legislatia dupa ureche si interes afecteaza personalul din penitenciare”

Oare,ar fi posibil,cu toate avizele si raportul negative sa treaca de camera deputaților?

Comments are closed.