Categories
FSANP

Conferința Națională a FSANP – Predeal 21 – 23 iunie 2019

În perioada 21 – 23 iunie 2019 are loc, la Predeal, întâlnirea anuală a reprezentanților sindicatelor afiliate la Federația Sindicatelor din Administrația Natională a Penitenciarelor.

Planul de acțiune 2019 – 2020, pe agenda de lucru

Pe agenda de lucru, planul de acțiune pentru perioada 2019 – 2020, identificarea unor soluții pentru problemele curente, raportări și alegeri pentru funcțiile vacante. Invitați din partea Cartel Alfa, Administrației Nationale a Penitenciarelor și Ministerului Justiției.

Conferința Națională marchează încheierea unui an tensionat în relația cu angajatorul marcat de proteste, acțiuni în instanță și dispute pe tema precarității condițiilor de muncă, a inechităților din salarizarea personalului din penitenciare și a discriminării pensionarilor militari.

Încercările noastre de a reactiva organismele de dialog social s-au lovit de lipsa de interes din partea angajatorului si de lipsa deciziilor pe temele discutate. A fost, practic, un an în care s-ar fi putut rezolva problemele ridicate de personalul din penitenciare, dacă și angajatorul ar fi dorit asta.

Drepturile angajaților din penitenciare trebuie respectate

Rămân în discuție probleme legate de suspendarea și amânarea acordării unor drepturi pentru personalul din penitenciare, deblocarea procedurilor de resurse umane dar și asigurarea resurselor financiare și umane pentru o funcționare normală a sistemului penitenciar. Așteptăm o rectificare bugetară.

Dar, dincolo de urgențele de mai sus mai sunt extrem de multe lucruri de făcut. Îmbunătățirea condițiilor de lucru trebuie să devină un proces continuu, iar asta presupune alocarea unor fonduri pentru acest demers. Procedurile și programele de salarizare trebuie să funcționeze corect și unitar.

Legislația de resurse umane așa cum se prefigurează dincolo de câștigurile legate de schimbarea denumirii și a unor beneficii suplimentare la achiziționarea unor locuințe pentru personal, aduce riscuri legate de promovarea în carieră și libertatea de asociere. Va fi nevoie de corecții.

Lista e lungă și o prezentare exhaustivă excede scopului acestui articol. Vom avea un plan de acțiune și, ca și până acum, ne vom ține de dânsul. Am încheiat, sper, o perioadă în care problemele din penitenciare au ajuns pe agenda publică, va trebui să începem una în care vor fi și rezolvate.

***

Documente utile

***

Mass-media despre penitenciare, justitie si sindicate – 22 iunie 2019

3 replies on “Conferința Națională a FSANP – Predeal 21 – 23 iunie 2019”

Nu mai invitați securiști și mincinoși patologici din ANP. Cu ceva ani în urmă l-ați invitat pe securistul Vulpe (marcă înregistrată la serviciile de informații) … individ care imediat s-a pensionat. Propun mai multă atenție când invitați murături din ANP., util ar fi dacă ar veni reprezentanți de la ITM., ANAF., Parchet, Avocatul Poporului, Cartel Alfa, … pe marele lider Coarnă … .
Invitați ciurucuri care nu aduc polus valoare sindicatului.
Poate învățăm puțin de la pompierii belgieni.

Poate ar trebui invitate numai “persoanele” si nu institutia,ca, ati vazut,cine vine!Ceva de genul “Ghici cine vine la cina”!-un film de Oscar. Cat despre alegerea sefilor,nu-i alegem noi,ci, ei ne aleg pe noi. Nu-i asa?

Comments are closed.