Categories
penitenciar

Sicane in vremea concediilor

Una dintre cele mai enervante sicane se intampla cand desi totul e planificat si aranjat pentru concediu, mai lipseste un amanunt care se rezolva extrem de greu si cu hopuri: aprobarea concediului.

Nu stiu daca vi s-a intamplat, dar o adresa primita recent de la un sindicat afiliat aminteste de una dintre sicanele pe care unii sefi, e drept ca putini, o fac angajatilor din penitenciare. In cazul de fata, avem concediu planificat, avem planificare aprobata, avem bilete cumparate exact conform planificarii, si mai avem si un raport de concediu avizat negativ.

Dincolo de problema pur birocratica in spate se afla multe. O familie care trebuie sa-si refaca planurile de concediu, eventual si ceva familii prietene, daca ignoram partea financiara, si aceasta extrem de importanta. De ce totusi aceste sicane? Vine omul cu inlocuitor pe raport si i se raspunde ca e lipsa de personal?! Sau, si mai grav, pur si simplu primeste un mare nu si trebuie sa afle raspunsul.

Sigur, nimeni nu neaga ca pot interveni urgente reale si motive reale de a amana ori intrerupe un concediu, dar acestea ar trebui sa fie situatii cu totul si cu totul exceptionale, in niciun caz faptul ca directorul in cauza nu mai poate sa recupereze din orele suplimentare ori sa mai scoata ceva venituri proprii cu nu-s ce furnizor care plateste intr-atat de bine incat daca facem in calcul e mai scumpa escorta decat beneficiul.

Unii dintre semnatarii de refuzuri platesc polite. E o varianta. Altii pur si simplu simt ca e o ocazie in care isi pot arata puterea si o fac, intr-un numar surprinzator de mare si de enervant de astfel de situatii, directorul penitenciarului fiind deseori cel care insista ca nu e problema lui ca se incalca o planificare aprobata ori ca angajatul cu pricina si-a platit biletele. Ceea ce confirma zicala ca uneori Homo homini lupus est (ro: Omul este lup pentru om).

23 replies on “Sicane in vremea concediilor”

Se întâmpla destul de des și la Craiova și nu numai cu concediul ! Dacă ești apropiat unui șef de serviciu, director, etc îți iei concediu, libere cand vrei și cât vrei, ești planificat in serviciu cum și unde dorești, dacă esti al nimănui esti tratat cu totul diferit. Dacă ești apropiatul conducerii îți intra orele suplimentare in plata dacă nu ești îți acorda liber și sâmbătă și duminica . Așa e la Craiova, știți vorba, când e Nașu cu finu la putere !

Pai,voi la craiova aveti o ierarhie ca la ppl-i? Am mai auzit noi de Craiova….Nu e nimeni acolo care sa faca ordine?

Dar unde se intampla asta? Cum este motivat refuzul?
Sigur ca trebuie sa vedem partea pur legala…..aia cu familiile prietene,nu e tocmai partea legala. Daca credeti ca cel abuzat are dreptate ,dati-ne entitatea (economica),ca eu nu mai pot si am sa incerc sa nu injur acum…

Discutam de un refuz nejustificat in contextul unei planificari aprobate si al achizitiei prealabile unui bilet in aceste conditii. Nu conteaza unde se intampla si restul, sunt victime colaterale (familie, prieteni). Nu i-am indicat pentru legalitate ci pentru a stabili contextul.

Orice are o exceptie in tara asta. Conteaza unde se intampla pentru a avea o informatie de acuratete si credibila. Daca doriti sa pastrati discretia…e problema dvs

Dle presedinte,din experienta mea (poate nu cea mai buna),ar mai fi o varianta la cele enumerate de domnia voastra. In aceeasi perioada de timp ,au solicitat concediu de odihna ,un numar mai mare de angajati de la o structura,decat isi poate permite acea structura(pluton,regim ..etc)Probabil ca nu a vrut sau n-a putut sa-si schimbe perioada de co niciun membru al structurii repective,si, astfel, o persoana a ramas pe dinafara. Cel ramas fara loc a adus un coleg din alta structura,si astfel a perturbat alt sector.

Ati lucrat la ture si stiti f bine ca o planificare la ture ,nu se compara cu cea de la 8 ore. Aici apar multe necunoscute-internari de ppl in spitale,co medicale…etc si mai stiti subdimensionarea schimburilor

Totusi nu-ti bati joc de oameni dupa ce le-ai aprobat o planificare si si-au permis s-o respecte.

Am scapat de toata bataia asta de cap din ANP,doar in momentul cand am demisionat.Acum fac taximetrie
,nu e cine stie ce,dar nu mai am parte de sefi cretini la tot coltul cu figuri de interlopi.O viata avem fiecare sa o rraiasca cum crede.

Don Luci,oricum munca de puscarie nu se compara cu nicio alta meserie. Dar de interlopi nu scapi nicaieri,ca astia se urca in taxiul matale si te hacuiesc cand ti-e lumea mai draga.As vrea si eu sa fac taxi ,dar n-am firma,n-am Logan nou si n-am pile sa ocup un loc. Ce sa fac fratele meu?

Buna ziua domnule Dumitrașcu,in perioada 24-26.06. adica, azi,mâine sau miercuri va intra la vot în CD,,proiectul Brăiloiu,, va rugam sa susțineți respingerea lui și să ne țineți la curent,va mulțumim

Domnule Dumitrașcu, credeți că se va rezolva problema, acum cu schimbarea conducerii, în ceea ce privește fpss cu familii în alte orașe față de cele în care am fost repartizați la absolvire? Fac naveta de 1 an de zile în fiecare week-end 300 de km…

Dacă planificarea prntru ture, măcar pentru perioada verii, se face judicios in luna Decembrie a anului anterior și comunici tuturor oamenilor de pe tura sa și facă rezervarea conform planificării, nu intervin probleme decât foarte rar . Dacă pe schimb intr-o anumită perioada poți da doar 4 co, așa faci planificarea cu un an înainte, in luna Decembrie .

Comments are closed.