Categories
penitenciar

UPDATE Mutări de personal, discutate azi la ANP

Azi, 01 iulie 2019 de la ora 12.00 se anunță o sedință extrem de lungă pentru discutarea celor peste 4.600 de cereri de mutare formulate de angajații din penitenciare. E drept că în discuție sunt câteva sute de cazuri, dar fiecare cerere trebuie discutată.

Așadar, cel mai probabil, se va lucra zi de vară până-n seară și nu e exclus să nu finalizăm azi și cum ANP n-a mai transmis lista cu solicitările ca în vremurile pre-GDPR, cei interesati vor trebui să aștepte informarea prin compartimentul de resurse umane.

Consiliu de conducere ANP - mutarea personalului din penitenciare (01 iulie 2019)
Consiliu de conducere ANP – mutarea personalului din penitenciare (01 iulie 2019)

Pe scurt. Ceva nu e bine. Ori politica de recrutare, ori procedura de mutare. Sau, cel mai sigur, ambele, plus o doză de flexibilitate pe care o dă posibilitatea decontării chiriei. Această din urmă situație se va mai limita după ce compensarea cheltuielilor de chirie se va transfersa în rată. Dar asta-i altă discuție.

UPDATE 01 iulie 2019 ora 18.00

Având in vedere volumul mare de solicitari, azi în vreo 4 ore am discutat solicitarile venite din partea colegilor de la Direcția Economico-Administrativă, Direcția Educație si Asistență Psihosocială și ceva compartimente din ANP (aproximativ 160 de solicitanți din cei aproape 480).

Mâine de la ora 09.00 ședința Consiliului de conducere continuă cu solicitările colegilor din sfera Direcției Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, majoritatea și ce nu s-a discutat azi, urmând ca ANP să comunice după ședință rezultatele.

Se lucrează alert și uneori confuz, deseori se revine asupra unei decizii după discutarea unor aspecte particulare, dar fiecare caz este discutat si sunt văzute si documentele de suport atunci când este nevoie de detalii. Revenim cu detalii.

UPDATE 02 iulie 2019 ora 14.00

Azi, a mai fost discutat o parte din lista mare a solicitantilor de mutare intre penitenciare. Am ajuns la litera N. Ar mai fi peste 180 de solicitari estimativ. Continuam maine, incepad cu ora 09.30, si cu asta cel mai probabil se va incheia aceasta etapa.

Merge relativ incet. Directorul general insista sa vada la fiecare caz documentele prezentate in argumentarea solicitarii. Foarte multi solicitanti cu cereri multiple (peste 40), iar aplicatia nu e inca pregatita pentru asa un volum de cereri.

UPDATE 03 iulie 2019 ora 13.00

Ședința de mutări s-a încheiat. Rezultatele pot fi consultate în fiecare unitate în aplicație.

43 replies on “UPDATE Mutări de personal, discutate azi la ANP”

Daca aveti informatii care pot fi publicate din tpul sedintei,va rugam sa ne comunicati si noua.

Nu prea am. Abia am discutat DEA si DRS si alte compArtinente mai marunte. Maine DSDRP si ce ramane.

Au fost cazuri în care s.a dat aviz negativ din partea ANP.ului, dacă respectivul a avut doi de DA?

Va salut D-nu Dumitrascu.
Intr-o postare anterioara a dvs.se spunea referitor la plata orelor suplimentare restante ca cei care isi incheie raporturile de serviciu trebuie sa primeasca totul la zi pentru ca fac lichidarea si asa e normal sa fie cu drepturile la zi.Iata ca din pacate avem colegi care pleaca iar financiarul incepe sicanele privind plata orelor suplimentare,desi exista ordin de ministru,refuzand sa le calculeze orele ptr.fisa financiara de dosar motivand ca nu au bani si vor face acest lucru cand vor fi bani,si refuzand sa ceara de la anp bani ptr.acest lucru.Asta inseamna zeci de calcule si nervi cu deciziile de pensionare.Atunci cum dracu semneaza fisa de lichidare a celor care pleaca,cei de la financiar,cand mai sunt restante financiare neachitate?
Detinutul cand este pus in libertate,i se da totul la zi?.DA!Nu este chemat peste n zile,luni ca sa-si primeasca drepturile.
Ne poate lamuri cineva ??? Ana Birchal,Anp,Procurori?
Stima.

Am spus ca trebuie nu ca toate unitatile fac asta desi ar trebui. Nu platesc, trebuie din pacate mers in instanta. E un drept care influenteaza pensia pentru ani de zile.

Buna ziua ! Cum pot aflu avizul pe care l am primit ? Daca avizul va fi negativ voi incerca din nou in urmatoarea sesiune de trasferuri . Domnule Sorin Dumitrascu , as putea sa discut cu dvs cateva lucruri in privat ? As avea nevoie de putin ajutor … ☺️☺️

Domnule presedinte, considerati ca este corect, ca acolo unde este post unic si exista aviz negativ din partea directorului unitatii, ANP sa acorde aviz favorabil, asa incat unitatea sa ramana fara persoana de specialitate in domeniu? Repet, post unic.Cum interpretati aceasta situatie? Astept raspuns. Multumesc

Decizia apartine directorului general. Nu stiu cazul punctual la care va referiti, dar uneori pare justificat daca si directia de specialitate este de acord.

Doi de DA, egal NU de la ANP…. Oare cum s o fi gândit sa dea nu în condițiile în care sunt doua funcții pe care am depus raport și niciun alt contracandidat cu doi de DA? :)) nu schimbam sectorul de activitate, iar încadrarea la penitenciarul unde doream sa ma mut este cu mult sub procentul de încadrare pt compartimentul în care mi desfășor în prezent activitatea…Dar logica mea nu funcționează la fel cu cea a celor din anp….

Avizul negativ trebuie motivat. Daca nu primiti motivarea aveti dreptul sa o cereti.

Multumesc! Dar daca, directia de specialitate, are un interes major, subiectiv, in formularea punctului de vedere, putem sa mai spunem ca problemele acesui sistem se rezolva in interesul unitatilor?Din pacate, personal cred ca, nu. Si daca, asa cum spuneti, decizia apartine directorului general si nu se urmareste interesul major al unitatilor, in sensul, ca acestea sa-si desfasoare activitatea fara sincope,atunci…..despre ce vorbim?

De acord cu dumneavoastra. Daca toate deciziile ar fi corecte, teoretic n-ar fi contradictii.

Da, au fost cazuri în care cu DA și DA de la unități ANP a dat DA. Mai mult pers respectiva lucra în același sector de activitate – economic. De ce? Care au fost motivele? Nu mai contează…

Aveti dreptul sa cereti explicatii. Avizul negativ trebuie motivat.

Dar cei care au probleme cu conducerea cum este cazul meu care am fost mutat din sectorul unde am funcție pentru un raport si aruncat pe gard fără nici o explicație apoi mi-au schimbat programul , am facut cerere sa fiu dat pe funcție mi-a fost respinsă. Putem cere o audiență ne ajută cineva sau suntem calcati in picioare de abuzurile șefilor

Dar la departajare m-a va ajuta cu ceva dacă am ambele avize pozitive și de la ANP tot pozitiv iar celălalt are NU de la unitatea unde este încadrat și DA de la ANP?

La departajare se folosesc acele criterii de departajare, iar un Nu este nerelevant cata vreme nu este criteriu. Vedeti criteriile de departajare la mutare/schimbare.

Dar aveți cunoștința dacă sunt mulți colegi in țara care au ajuns la departajare?

Da. Sunt destule situatii in special pe operativ, dar n-as putea spune cati.

Și ce o sa se întâmple dacă cei care pierd la departajare și au probleme familiale deosebite? Va trebuii sa aștepte o alta sesiune de mutări? Poate situația familială nu mai permite amânare la asta nu se gândește nimeni?

Domnule presedinte, eu sunt de acord cu contradictiile, dar ele sa fie obiective, sa nu influenteze negativ activitatea dintrun sector al unei unitati, in favoarea ANP, caci pana la urma toti suntem angajati ai statului si avem responsabilitati la locul nostru de munca. Da, contrariile (contradictiile) sunt motorul progresului, dar, repet , cu conditia ca ele sa fie obiective, nu subiective asa cum s-a intamplat in situatia unor mutari intre uniatea penitenciara si ANP.Suntem sau nu egali deopotriva, ca angajati ai acestui sistem penitenciar? Am sa-mi permit sa raspund chiar eu…NU. Unii sunt mai egali decat altii. Pacat!!!!Putregaiul din acest sistem nu va disparea, decat atunci cand vom avea oameni verticali si corecti , care sa analizeze si sa decida in mod obiectiv,profund documentat, functie de fiecare situatie in parte. Cred ca , indreptarea acestor anomalii, se poate face avand concursul organizatiilor sindicale, care apara drepturile salariatilor.Multumesc pentru raspunsurile la comentariile anterioare.

Pentru Adi
Nu , nu este cazul penit Rahova. Daca si acolo este o situatie similara cu cea prezentata de mine, mai sus, regret profund. ANP nu-si vede decat interesul propriu fara a tine cont de situatiile dramatice, as putea spune, din teritoriu. Compartimente aproape 100% descoperite in privinta ocuparii functiilor. Vrem ca lucrurile sa mearga si sa avem rezultate, ei bine domnilor, nu se poate. Toate au limita lor.Intreprindeti masuri urgente pentru agajarea de personal din sursa externa, nu mai procedati, GRESIT, la schimbari si mutari, care nu aduc niciun plus de personal unitatilor . Prin aceste metode nu faceti altceva decat sa carpiti intro parte si faceti sa se rupa in alta parte. IMPLICATI-VA, IMPLICATI-VA,IMPLICATI-VA activ, in problemele sistemului.Acesta este rolul institutiei ierarhice.

Gresit-ANP nu vede mai departe de locatia din Ghiculeasa….In ANP este la greu trafic de influenta … si “altele”…

Cum este posibil cu Da de la ambele unitati Anp-ul sa iti dea Nu pe ce considerent se fac mutarile astea?De ce Anp-ul se baga daca ambele unitati si-au dat acordul pentru mutare?

ANP are obligatia de a explica avizul negativ. Nu stiu cazul punctual la care va referiti, dar imi amintesc ca la cateva a fost problema de studii ori de oportunitate.

cum as putea afla avizul primit? aplicatia nu functioneaza… mi sa zis ca este blocata pentru cateva zile.

Comments are closed.