Categories
ANP

ANP pregateste rectificarea de buget pentru sistemul penitenciar

Specialiștii din Administrația Națională a Penitenciarelor pregătesc în aceste zile docuementele pentru rectificarea de buget așteptată pentru sfârșitul lunii iulie. Conform înțelegerii sindicate – Guvern bugetul instituției ar trebui suplimentat cu cel puțin 81 de milioane de lei pentru acoperirea drepturilor salariale si incadrarea absolvenților.

Guvernul a promis 81 de milioane de lei la rectificare în înțelegerea cu sindicatele din penitenciare

Sigur că Guvernul a promis. A mai și dat în scris. Momentul era prielnic, oricum puteau să dea vina pe Toader, deși noi știm că n-au făcut decât să se angajeze la o rezolvare parțială a unor probleme pe care tot dânșii le-au creat la 22 mai când ne-am întâlnit pentru rezolvarea unor probleme pe cât de reale pe atăt de ignorate în absența unui moment car să facă utilă schema noi ne facem că ne supărăm, voi vă faceți că ne rezolvați.

Dar, asta-i altă discuție. Mai jos reamintim ce acoperă cei 81 de milioane pe care Guvernul i-a promis la o rectificare, după ce i-a luat din pix la construcția bugetului profitând de faptul că ministrul vremii nici măcar o durere-n cot n-avea de plata dreputilor salariale pentru personalul din penitenciare, slobozind arogant, de la înălțimea celor peste 59.000 lei/lunar, denunțuri despre drepturile pe care le cerem.

Suplimentarea bugetului pentru salariile personalului din sistemul penitenciar, urgenta zero

81 de milioane de lei lipsesc din bugetul penitenciarelor pe anul 2019 pentru a fi asigurate integral toate drepturile de natura salariala ale personalului din sistemul penitenciar. Asta ar insemna plata orelor suplimentare estimate a fi efectuate in penitenciare si necompensate cu timp liber corespunzator incepand cu luna ianuarie 2019, plata majorarii de pana la 50% pentru lucrarile de exceptie si misiunile speciale.

Acesti 81 de milioane de lei ar mai acoperi decontarea serviciilor turistice pentru toti salariatii din penitenciare, incadrarea unui numar de 312 absolventi ai institutiilor de invatamant si plata tuturor drepturilor salariale aferente acestora coplata transei aferenta anului 2018 pentru titlurile executorii care au ca obiect acordarea de drepturi salariale.

Tot de suplimenatarea bugetului depinde acordarea drepturilor de hrana si echipament la nivelul stabilit pentru anul 2018, conform prevederilor OUG 114/2018, plata sentintelor judecatoresti definitive in anul 2019 si plata indemnizatiilor si stimulentelor persoanelor aflate in crestere si ingrijire copil pana la finele anului 2019.

Suplimentarea bugetului ANP ar asigura plata drepturi salariale legale si actualizarea drepturilor de hrana si echipament

Mai exact, pentru anul 2019 este vorba despre un deficit de 80,9 milioane lei, din care 64 milioane lei pentru asigurarea tuturor drepturilor acordate prin lege salariatilor din sistemul penitenciar si 12 milioane lei pentru situatia in care se clarifica prevederile OUG 114/2018 cu privire la acordarea drepturilor de hrana si echipament la nivelul stabilit pentru anul 2018.

Ar mai fi 1,1 milioane lei pentru plata in anul 2019 a sentintelor judecatoresti definitive si 2,5 milioane lei pentru plata indemnizatiilor si stimulentelor persoanelor aflate in crestere si ingrijire copil pana la finele anului 2019, pentru plata orelor suplimentare estimate a fi efectuate si necompensate cu timp liber corespunzator incepand cu luna ianuarie 2019, fiind estimat un necesar de 11,7 milioane.

Plata majorarii de pana la 50% pentru lucrarile de exceptie si misiunile speciale in anul 2019 ar mai insemna 14,3 milioane, iar pentru decontarea serviciilor turistice pentru toti salariatii ar fi nevoie de 17 milioane de lei. Restul, pana la suma de aproape 81 de milioane, ar fi incadrarea absolventilor, titluri executori si alte drepturi salariale pentru care nu sunt bani in bugentul ANP.

One reply on “ANP pregateste rectificarea de buget pentru sistemul penitenciar”

Acum trebuie facute presiuni pentru obtinerea banilor promisi, pentru ca este foarte posibil, ca urmatoarea rectificare bugetara din anul acesta, care probabil va fi prin octombrie, sa fie negativa. Succes!

Comments are closed.