Categories
penitenciar

Basca Justiției, fără Moț

Sofia Mariana Moţ a fost eliberată, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, unde era responsabilă de relația cu Parlamentul. Unul dintre magistrații politici, Mariana Moț s-a remarcat prin piedicile puse unor proiecte de interes pentru penitenciare.

Mariana Moț, piedici pentru personalul din penitenciare

Sigur, Guvernul a avut în plan să ne lase de căruță la ceea ce s-a numit Legea cadru a salarizării personalului plătit din fonduri publice iar doamna Mariana Moț s-a executat conștiincios refuzând să aibă vreo intervenție în favoarea personalului din penitenciare.

Mai târziu când s-a executat tâierea pensiilor militare, respectiv aprobarea OUG în Parlament, Mariana Moț  s-a remarcat prin aceeași ilustră absență. a fost politica impusă de Tudorel Toader. Un fel de premeditare a unei distanțări față de efectele negative.

În ceea ce privește Statutul polițiștilor de penitenciare a susținut în două rânduri proiecte care n-au avut nimic în comun cu ceea ce s-a agreat cu sindicatelor și cu ANP. Este direct responsabilă de calitatea extrem de proastă a legii recent aprobate, și am tot spus-o.

Mariana Moț, un magistrat cu sinecuri politice

Doar câteva exemple, poate înțeleg și cei care-l găsesc frecventabil pe Florin Iordache, protectorul doamnei susamntite. Sigur, încrengătura asta de stăpâmi politici și servanți bine plătiți, e greu de descâlcit. Efectele negative, însă, sunt cât se poate de vizibile.

Mariana Moț a fost înainte de a fi adusa la Minister pentru a moși Ordonanța 13/2016, judecător la Tribunalul Olt și moașă prin neamul celui cunoscut drept Bercea Mondial și într-o vreme chiar punea procurori șefi cu mâna lui Tudorel Toader.

Sigur, nu-i primul caz, si, foarte probabil, nu va fi nici ultimul exemplu din specia magistraților politici, despre care te întrebi, pe bună dreptate, cum a împărțit dreptatea având în vedere că demonstrează atât de bune calități de slugă de partid.

6 replies on “Basca Justiției, fără Moț”

Cu asemenea oameni , o sa ajungem sa emigram cu totii. Pacat , de putinii oameni din tara asta, care au verticalitate. Dar…..”ghinion” , acestia nu sunt lasati sa patrunda in structurile de decizie , asa incat tara asta sa o ia inainte.

Nu o mai plangeti pe doamna ca a plecat la mai bine si nu a fost data afara, respectiv pusa sa isi dea demisia.
Are un post cald la Inspectia Judiciara
Asa ca…

N-o plangem, nici n-o invidiem. Notam doar faptul ca inca mai exista magistrati politici.

Magistrat in cumetreli cu interlopii.Ce sa mai astepti ca om cinstit de la oamenii care ne conduc?Asta arata a cui e tara asta de fapt.

doamna este o fosta consilier juridic la Directia Agricola Olt, unde baronul de Olt Paul Stanescu afost director. Deci, a fost pusa de Paul Stanescu via Florin Iordaghe. Pe fiul doamnei, Paul Stanescu la facut primar de Slatina.

Comments are closed.