Categories
penitenciar

Director de penitenciar, ridicat cu mascați, plimbat cu duba și suspendat din funcție, exonerat după 4 ani

După 4 ani de urmărire penală, Adrian Iacob (în imagine), directorul Penitenciarului Focșani, este exonerat de acuzațiile de corupție după ce-a fost reținut, plimbat cu mascați și pus la dispoziție într-un dosar extrem de cusut cu ață albă care nici măcar n-a ajuns în instanță.

Adrian Iacob, directorul Penitenciarului Focsani, exonerat după 4 ani

Luat cu mascați și televiziuni, băgat în dubă și lăsat de ANP în voia sorții. S-a întâmplat cu Adrian Iacob, directorul Penitenciarului Focșani. Se întâmpla în septembrie 2015, iar presa a relatat pe larg incidentul, urmare a comunicatului și informațiilor transmise pe surse si oficial de către polițiști și procurori.

După 4 ani, acum vreo 2 săptămâni, vine clasarea. Nici vorbă de fals intelectual, uz de fals, abuz în serviciu, constituire a unui grup infracţional organizat, fals în declaraţii, trafic de influenţă, luare de mită ori şantaj. Adrian Iacob, directorul Penitenciarului Focșani, este exonerat.

De data asta însă, liniște. Nici presa nu mai vuiește, nici polițiștii și nici procurorii nu mai spun nimic, nici oficial și nici pe surse. Doar ANP rămâne constant. Dacă n-a reacționat atunci și nu reacționează de regulă în apărarea colegilor, după o anchetă proprie evident și doar atunci când e cazul, nu reacționează nici acum.

Ordonanță procuror, încetare urmărire penală
Ordonanță procuror, încetare urmărire penală (extras)

Respectul pentru angajați și la greu, nu doar la festivități

V-ați fi așteptat probabil ca Adrian Iacob, numit în funcție în urma unui concurs și de vreo 4 ani suspendat, să fie imediat repus în funcție. Măcar cu aceeși viteză pe care ANP a avut-o când l-a pus la dispoziție, după ce acesta a fost plimbat cu duba și i-a fost percheziționată casa.

Ei bine, surprinzător, ANP mai așteaptă. La la fel de surprinzător pe cât a fost la acea vreme ciudată, debarcarea din dubă și eliberarea directorului de penitenciar pe scările Parchetului unde omul a așteptat aproape 24 de ore să fie adiat într-un dosar care după câte se vede este unul prost însăilat.

Ceea ce ridică și problema legislației nu doar a unei vizibile rele credințe. Într-un dosar care n-a ajuns în instanță, lui Adrian Iacob i-a fost distrusă practic cariera și nimeni nu simte nevoia să facă ceva. Iar, dacă asta se întâmplă cu un director de penitenciar, oare ce se întâmplă în alte cazuri?!

6 replies on “Director de penitenciar, ridicat cu mascați, plimbat cu duba și suspendat din funcție, exonerat după 4 ani”

Si culmea ca omul este un tip ok si inteligent. A gestionat naiv o situatie dar asta nu inseamna ca a comis o infractiune. Si l-au nenorocit 4 ani ca sa dea bine in presa. Acum trebuie sa se indrepte impotriva celor care l-au nenorocit, politisti, procurori, statul român, inclusiv la CEDO, caci sigur va pierde totul pina acolo, un magistrat doar spala un alt magistrat.

Este un program de descurajare, un exerițiu de putere oarbă … Arestări fără motiv real, cu dosar inventat, contează doar arestarea și spectacolul, teama indusă că orice om poate fi arestat, mai ales nevinovat. Că poți fi ridicat de acasă, de pe stradă, de la locul de muncă, de oriunde, așa, că undeva, de după paravan, omul negru vine să te ia.

Poate că nu reacționează din cauza finului lui baronul de Vrancea, care a ajuns director fără să se prezinte la simulacrului de concurs organizat de exministrul justiției în dauna altor naivi gen Iacob

Dar de carti.si favorizarea.vipurilor ce se aude?? Au musamalizat totul. De Borcea si altii, de poarta alba si jilava ce se mai aude?? De ce.se acopera.ceva asa cunoscut?

Deja actualul imputernicit de la Vrancea plange pe la colturi ca: ce ma fac eu pentru ca nu voi mai fi director imputernicit.
Cum il mai prostesc eu pe asta de revine pe functie acum. Am gasit il intarzii cu numirea, motiv pentru care vorbesc cu nasu cine stie poate renunta omul si nu mai vrea functia inapoi ca doar eu am muncit pentru ea, am fost la concursuri sau m-am prefacut ca ma duc, oricum nu conteaza nasul a avut grija sa fiu imputernicit vesnic
Iar voi cei care scrieti pe aici, nu mai spuneti nimic de mine si de nasul

Comments are closed.