Categories
penitenciar

Decontul pentru medicamente, deseori cu întârzieri și uneori cu scandal

Pe lângă lipsa de personal mai sunt și problemele de atitudine care crează conflicte artificiale și inutile în proceduri precum cea a decontului pentru medicamente, care ar trebui să fie banale și fără nervi ori emoții. Să întâmplă însă că uneori vinovații de întârzieri și erori în loc să repare greșeala și să-și ceară scuze, fac chiar dânșii scandal.

Surprinzator, dar acum ceva timp ANP ne-a raspuns că într-adevăr e o problemă cu deconturile la Penitenciarul Poarta Albă, în sensul că întârzie, motivul fiind lipsa la nivelul instituției a unei proceduri operaționale care să elimine orice neînțelegere. De apreciat răspunsul și intenția, mai ales că este îsoțită de ceva măsuri concrete.

Raspuns ANP decontare cheltuieli medicamente si asistenta medicala Poarta Alba
Raspuns ANP decontare cheltuieli medicamente si asistenta medicala Poarta Alba

Practic, până la 15 iunie ac ar fi trebuit să fie elaborata o procedură care să optimizeze circuitul documentelor și să nu mai fie nevoie ca beneficiarii să aștepte cu lunile ca banii să le fie virați ori să trebuiască să înfrunte toanele căte unui șefulica care-și scuză indolența ridicând tonul, amenințând ori, pur și simplu, întârziind documentele.

Cel mai probabil însă procedura n-a fost încă aprobată și nici implementată, având în vedere că problemele continuă la Penitenciarul Poarta Albă, recent fiind în situația de a sesiza în legătură cu un nou caz de întârziere nerezeonabilă a unui decont. Altfel, sigur că uneori lipsește personalul de specialitate și unele proceduri sunt justificat întârziate.

N-ar strica însă dacă s-ar lua măsuri de resolvare și cei vinovați de întârzieri ar lăsa tonul ceva mai jos când li se cer explicații pe care, ca să vezi, sunt plătiți ca să le ofere. Nu-și pierde nimeni din galoane dacă oferă o explicație și rezolvă o problemă pentru un simplu angajat. Ceea ce probabil că se și întâmplă în majoritatea penitenciarelor de vreme ce doar în câteva se aud astfel de probleme.

8 replies on “Decontul pentru medicamente, deseori cu întârzieri și uneori cu scandal”

Pare a fi proiectul Brailoiu, despre care Capital abia acum scrie. Deja a fost respins.

Nu am vazut pe lista de proiecte discutate in Guvern reluarea proiectului Brailoiu. In plus Guvernul a dat aviz negativ pe acest proiect, iar daca cititi cu atentie mai multe articole din Capital s-ar putea sa nu fie singurul fake news de care o sa dati.

Majoritatea întârzierilor sunt generate de indolenta colegilor de la financiar care argumentează ca nu au bani, ca nu au timp, ca pot deconta in termen de 30 zile.In alta ordine de idei niciodată nu sa respectat decontarea in ordinea cronologiei cererilor. Daca ai o “cunoștința” la financiar ti se decontează înaintea colegilor care au depus solicitarea înaintea ta. Se întâmpla la orice decont, medicamente, vouchere vacanta, transport co, etc.
De multe ori ne confruntam cu lipsa celor necesare pentru desfășurarea in bune condiții a activităților, materiale de birotica, dotări ( calculatoare, stații rtp, etc ) argumentul principal : nu sunt bani, aspect ireal. Nu se fac solicitări pentru fonduri pentru ca asta generează munca la achiziții, responsabilități la cei care semnează achizițiile . Cam asta este realitatea.

Se deconteaza dupa ureche si cam ce e mai ieftin.Nu vorbim inca de colegi care vin lunar cu tot felul de retete fiind pe mana cu cine trebuie.Daca ai probleme cu un decont mai scump tre sa te adresezi la anp si nici acolo nu ai sorti de izbanda mai ales daca nu esti de unde trebuie.

Comments are closed.