Categories
penitenciar

Dreptate refuzată! De ce se răzbună unii șefi de penitenciare pe angajații care câștigă în instanță

Descenralizarea e bună. Face sistemele complexe să funcționeze mai bine eliminând paralzia de la centru și apoplexia din extremități, în cazul nostru centrul fiind ANP, iar extremitățile unitățile penitenciare. Singura problemă e că din lipsă de opțiuni, deseori, în funcțiile de conducere de prin penitenciare ajung să fie împuternicite persoane care nu prea au treabă cu managementul.

Exemple în care cei în cauză confundă penitenciarul cu bătătura propriului tată sunt multe, dar unul asupra căruia m-aș opri azi este punerea în aplicare a unor sentințe. Ei bine, destui, în loc să-și pună cenușă-n capul instituțional și să repare rapid paguba se ascund hoțește după tot felul de tertipuri care cumva să-l pedepsească pe cel car a îndrăznit să meargă în instanță și a mai și câștigat.

Răspuns ANP solicitare FSANP recalculare drepturi salariale sentinta DZU
Răspuns ANP solicitare FSANP recalculare drepturi salariale sentinta DZU

Fără să dau nume, speța care are legătură cu răspunsul de mai sus include un fost coleg care a exercitat prin DZU, pe lângă funcția proprie, și atribuțiile unei funcții de conducere (director adjunct economic). Instața a decis definitiv și iervocabil că trebuie să fie plătit, doar că un alt personaj împuternicit cu bani, s-a gândit că la reclaculare să plece de la un coeficient minim care n-are legătură nici cu experiența nici cu responsabilitățile victimei.

În context, de aminit e că victima a mai avut de-a face cu sistemul când a trebuit să facă față abuzurilor unor megieși de-ai unui director general și că între timp are tot felul de probleme medicale printre care și un atac cerebral sever. Să zicem că nici măcar din solidaritate umană nu-i treaba individului care ocupă momentan funcția de director în acel penitenciar. Întrebarea e, de ce s-ar răzbuna pe un fost coleg?

Să fie împuternicitul într-atât de sigur că nu i se poate întâmpla și domniei sale?! Să fie pur și simplu o problemă de caracter?! Să fie vorba de obișnuita slugărnicie pe care unii împuterniciți o au față de șefi în lipsă de calități reale?! Chiar e atât de greu de înțeles că penitenciarul are o datorie și morală și financiară față de un om?! Poate că n-ar strica dacă, acolo unde prostia e evidentă, ANP ar interveni și-ar explica diferența dintre uz și abuz de funcție unor împuterniciți.

Sigur, o să spuneți că tertipurile în punerea în practică a unor sentințe judecătorești sunt politică de stat. Cu toții vedem că anual, prin decembrie, continuă o practică de veșnică tranziție prin care plata unor drepturi câștigate în instanță este tot amânată amânată și eșalonată. Asta însă nu scuză comportamentul mârlănesc al unora care-și închipuie că-s slugi mai vrednice dacă răspund cu un nou abuz atunci când ar trebui să-și ceară repede și sincer scuze și să rezolve problema.

26 replies on “Dreptate refuzată! De ce se răzbună unii șefi de penitenciare pe angajații care câștigă în instanță”

Nu ne spuneti unde in tara noastra se intampla asta? Stiu ca am mai citit candva despre “sicane in vreme de concediu” si tot fara limitare spatiala….

Suntem supusi misterelor. Cica intr-o zona a tarii a fost o bubuitura puternica si nimeni nu stie de unde provine.Acum alta bubuitura…. pe site,desigur.Nu ma mai recunosc in lumea asta….iar o fi vreun mister?!

E doar o presupunere. N-aveau intr-atat de mult creier incat sa creada ceva. Noi avem si putem evalua o situatie. Va garantez c-o sa supravietuim daca nu stiti exact unde s-a intamplat situatia din articol. 🙂

1. daca ar fi stiut ofiterul respectiv ca prin imputernicire ar fi primit un coeficient de functie mai mic decat coeficientul de functie aflat in plata , ar fi putut refuza imputernicirea! dar el nu a fost imputernicit tocmai pentru ca directorul de la acel penitenciar si-a batut joc de el! a muncit fara banii aferenti cam 1 an de zile! desi in instanta a castigat drepturile acelei functii de comanda ANP ca de obicei isi scuipa angajatii si trmite aceasta hartie:”optiunea fiecarei unitati”” ce mizerie! oai daca este imputernicire pe o functie de conducere nu stabileste directorul general aceasta competenta? ar fi trebuit sa-i dati numele si unitatea ! veti avea sigur acceptul lui! eu am postat pe facbook unitatea si ofiterul in cauza! ASA AR FI CORECT! sa mediatizati cu subiect si predicat!

Dl. Dumitrascu din curiozitate stiti cumva cati angajati are anp in ziua de astazi ? am cautat pe site dar nu gasesc …banuim ca sunt foarte multi iar in teritoriu nu se vede nimic..suntem lasati de izbeliste !!!! si an de an se transfera din unitati acolo …penibil

Sa tot fie vreo cateva sute. Nu ca asta ar fi motivul lasarii de izbeliste.

George, sunt total de acord cu cele spuse de tine, intrebarea mea este: nu vede nimeni, indolenta, nepasarea, ignoranta, celor din ANP, vis-a-vis de problemele salariatilor din unitati? Ei isi completeaza necesarul de personal luand de la unitati, fara sa se intrebe daca prin aceasta, nu cumva, afecteaza activitatea penitenciarelor respective.Traim oare in lumi separate, nu suntem salariati ai aceleiasi structuri, ba chiar mai mult , ANP,, ca for ierarhic nu are atributii de coordonare , indrumare si control, a unitatilor din sistem?Cu ce tupeu ar putea controla activitatea intrun sector de activitate al unui penitenciar, de unde a transferat prin mutare, la ANP, un salariat, culmea, care ocupa un post de specialist, unic , in unitatea respectiva.Cat tupeu…..

Iarina si tu de asemenea ai perfecta dreptate in legatura cu tot ce spui …si eu gandesc la fel si nu doar si eu , o gramada colegi din unitati …dar ce este de facut ? ce solutii avem ? eu nu am identificat foarte multe insa sunt cateva ..

Care? Cea cu grupa de munca pentru civilii nostri n-au acceptat-o.

Au curs rauri de diplome la Penitenciarul Timisoara,acolo unde vestitul Alexei conduce prin santaj si manipulare.Pentru merite deosebite,agentilor care au adunat “ani” in ore suplimentare li s-a oferit o coala de hartie inscriptionata cu titulaturi dintre cele mai “pompoase”.

Echitabil ai crede,insa pentru aceste hartii,angajatii penitenciarului lucreaza de luni pana sambata cate 10 ore,sau mai rau,la fabrica de cauciuri in 3 schimburi,asa cum a hotarat directorul impreuna cu prietenul sau,patronul,peste vointa angajatilor.

Dar, pentru ameliorarea gustului amar lasat de aceste conditii, marele sultan a hotarat sa le ofere o suma modica de 600 de lei tuturor celor care si-au executat serviciul la fabrica de cauciucuri…bani incasati in incinta penitenciarului,fara nici un act semnat…asa din mana in mana,un fel de bonus,spaga sau cum vreti sa-l numiti.

Un aspect interesant il reprezinta si un alt punct de lucru,culmea, negociat tot de catre patronul institutiei PENITENCIARULUI TIMISOARA,unde programul de lucru incepe la orele 05:00,ceea ce presupune trezirea detinutilor mai devreme de orele 04:30.Si acum intrebarea retorica:Se respecta programul de somn al detinutilor?

Se respecta drepturile detinutilor?Programul de somn al detinutilor se incheie la orele 06:00 si chiar daca incepe la orele 22:00,acesta este intrerupt de “brigazile” care se intorc in camere la orele 23:30,fiind reintrerupt de cei care se trezesc pentru tura de dimineata.unde mai punem ca si agentii sunt obligati sa suporte aceleasi conditii?…alooooo mai exista cineva si pentru toate acestea?

Mai exista lege?Sau legea e doar pentru prosti?! Si daca cumva prin absurd cineva este curios de aceasta crunta realitate,se poate dovedi prin registre, camere de supraveghere, angajati, detinuti…suntem totusi o tara membra a Uniunii Europene,nu?

Sau oare sa fie banul mai presus de toate?! Si culmea ,a50-ul il ia tot sclipitorul Alexei,catelusa lui moriko,ramo care e priceputa si ea la negocieri,donatii si la perioada menstruala a sotiilor fostilor detinuti si alti 2-3 paharnici si donatori de-ai lui Alexei.

Ti-ai laudat adjunctul ca sta la serviciu pana seara…e cu doua taisuri si asta ca poate iarasi ii pleaca nevasta cu vreun agent ca in trecut si ramane cu lacrimile si cu tine…

La chefurile penitenciarului, Gica Buscetta invita magistrati, grefieri si alte personaje “influente”pe banii angajatilor,pentru ca acestora din urma li se percep sume pentru participare…si asta tot asa ca un mesaj “negraitor” pentru ca atunci cand vreun “revolutionar” se trezeste din prostie si anunta ca vrea sa actioneze in instanta impotriva abuzurilor a caror victima este din partea directorului, acesta spune clar si raspicat chiar in sedinte:”sa vad cand pierd EU,EU,un proces penal in Timisoara asta!

”Amuzant si interesant,nu-i asa?Cu toate acestea insa,nu a scapat de furia interlopilor care au trecut poarta penitenciarului,acestia aducandu-i aminte, printre injurii,de petrecerile la care au participat impreuna,iar de aici ramane la libera imaginatie a fiecaruia…amintim si de permisia “eronata” pe care ar fi trebuit sa o primeasca Iotcul de la Arad daca nu v-ar fi incurcat presa?

hahahahaha halal conducere,scarba provocati.georgel…cu toti banii din lume,tot taran esti…cu cioc si pene,de papagal…nu de vultur.S-a dus Dragnea,vezi ca-si cauta astia presedinte…tu esti si priceput si doctor!Baga-te!si te rog ,sa nu-mi “retragi” sporul de confidentialitate,tremur la amenintari…iti dau șpacă la schimb…șapca,pardon!

@ Domnule Dumitrascu, Va Respect si va Admir!

Am si eu un OF: Care mai este situatia cu PCC, apropo de conditiile de munca. Tot la Normale?

Tot deocamdata. Am discutat cu dl Coarna sa reluam demersurile avand in vedere ca tot ce am incercat pana acum nu ne-a reusit.

Refuză domnii directori pentru că sunt buni manageri. Exemplu încă odată poarta albă, cheltuirea banului public în mod eficient și inteligent. Speță- GAZ exterior vegetal, producție 0, din aprox. 80ha teren 0 cultivate, dar avem șef de fermă vegetal + șef punct de lucru + 4 agenți din pluton pentru fermă +combustibilul tractoarelor care ciudat, dar se mișcă (calculați cheltuielile).GAZ interior, care are numai ovine, venit aprox.4500lei/lună ,având angajați doi tehnicieni veterinari + 4 agenți din pluton + hrana animalelor(calculați d-voastră ).Banii trebuiesc să vină de undeva pentru a susține această gaură neagră a sistemului.

Comments are closed.