Categories
penitenciar

Promisiuni veșnic amânate înainte de a fi uitate?!

Adrian Abălașei, colegul nostru de la Penitenciarul Botoșani, scrie despre minciunile guvernării și amitește că deși România s-a angajat în 2017 după condamnarea CEDO, să urmeze un plan de măsuri pe urmatorii sapte ani (2018-2024), ce va moderniza 1351 de locuri de cazare în penitenciare și va construi 8095 de locuri noi, nimic nu s-a intamplat.

Adevărul e cel e pe care-l știm cu toții: Colegii noștri muncesc în aceleași condiții în care sunt cazați deținuții, de multe ori chiar mult mai improprii. În 2019, al doilea an din cei șapte, ne aflăm în fața unor cifre care arată că Guvernul a făcut: 70 de locuri noi de detenție, a modernizat 282 de locuri existente și a făcut 0 demersuri pentru construirea celor două penitenciare noi promise.

Iar concluzia este evidentă: Asta înseamnă că nu s-a făcut absolut nimic! Am avut un ministru mincinos care a făcut doar jocurile personale și ale partidului din care face parte. Nici pe mustăcios nu a fost în stare să-l scape. Ne aflăm la un pas de rectificarea bugetară care ar mai rezolva din lipsuri, însă să nu ne îmbătăm cu apa rece, pentru că suntem în urma cu respectarea și aplicarea drepturilor salariale și a condițiilor de muncă.

Sursa: penitenciarul.ro – Minciuna are picioare scurte și mai și minte