Categories
penitenciar

Penitenciarul, casa cu nevinovați

Sunt pline pușcăriile de nevinovați. E primul lucru pe care-l afli dacă intri în contact cu mediul carceral. De vină e victima, polițistul, procurorul ori judecătorul. Nu neapărat în ordinea asta. Iar când ‘nevinovatul’ mai are și cu ce plăti avem ocazia să citim și în presă despre asta. Nicușor Constantinescu: Mă uit cu milă la judecătorii care m-au condamnat nevinovat; niște viermi.

Exemple sunt mii în ultimii ani. Mii de articole și campanii de presă despre criminali, tâlhari, violatori, corupți ori hoții. Pe toți dacă-i întrebi nevinovați. De vină e victima, polițistul, procurorul ori judecătorul. Excepție fac infractorii care-și pemit să submineze la nivel mare și pe care istoria de demonstrează că-i mai și alegem drept reprezentanți și cârmuitori. În cazul celor ca Dragnea de pildă, justiția e de vină ori statul paralel. Chestiune de perspectivă, nu se încurcă mustăcilă cu cifre mici ori realități palpabile.

Dăncilă: E normal ca fiecare social-democrat să-l viziteze (la pușcărie) pe Dragnea. Cultul personalității bolnave și corupte continuă și post încarcerare. Pentru cei care-au sperat că lucrurile se schimbă fundamental, doar pentru că o rotiță coruptă ajunge la pușcărie o dovadă că e vorba doar de o operațiune de re-branding, care încearcă să ne vândă același lup politic îmbrăcat într-o blană de oaie. Au mai încercat și alții mai mintoși, n-o să reușească nici Dăncilă.

Oare de ce-o fi normal? Să vadă că n-o duce deloc rău și că i se asigură și protecție și acoperire pentru niscai zile câștig. La vizită să vină fiecare social-democrat ori chiar la locul de muncă?! Chiar își închipuie cineva că deținutul Dragnea întreține și repară mașini la atelierul auto al Penitenciarul Rahova?! Care deținut-vip a muncit cu adevărat?! Sigur, au fost prezenți. Cu siguranță că au mai și plimbat câte-o mătură, dar să nu uităm că gașca pe care-a condus-o e încă la putere și că nu și-a schimbat mentalitatea și nici moravurile.

Cum să mai aibă timp Dăncilă de investiții, ori de chestiuni mărunte precum lipsa de personal de penitenciare ori amânarea plății unor drepturi pentru angajații inistituției care-i găzduiește vizitabilul?! Ați auzit-o, o dată măcar, să spună vreodată ceva despre penitenciare care să nu se refere la cel care-a făcut-o prim-ministru?! E oare normal să continuăm să facem dintr-un pușcăriaș, model pentru o națiune doar pentru că asta vrea partidul de la guvernare?!

6 replies on “Penitenciarul, casa cu nevinovați”

SA NU UITAM CA DETINUTII AU INTERDICTIE DE INTERVENTIE ASUPRA PARCULUI AUTO DIN PNITENCIAR ! DOAR CURATENIE!

Nu uitam. 🙂 Sigur ca stim cu totii ca toate vip-urile plimba o coasa de matura si primesc castig ca si cum ar munci.

Oare cine sta toata ziua cu deținuții vip atunci cand acestia se fac ca muncesc ? Cine le permite acestor vipuri sa faca ce vor ?

Conducerea.Formata din tot felul de nechemati, yes-meni si cozi de topor ahtiate dupa ciolan.

Rusine …. Sa condamne niste oameni(nevinovati) pentru credinta.
Haa haa haa credeau ca nu ai prinde.

Comments are closed.