Categories
penitenciar

Penitenciarul pierdut Pantelimon

ANP susține că avem o problemă: insuficiența instituțiilor de pregătire specializate pentru sistemul penitenciar dublată de, acum ceva timp, necesitatea înființării „Institutului Național de Administrație Penitenciară”. 

ANP consideră că Penitenciarul Pantelimon nu mai este necesar

În plus, înțelegem că și inadecvarea obiectivului de investiții inițial Penitenciar Pantelimon la nevoile sistemului penitenciar stă în calea propășirii și modernizării penitenciarelor. Vă amintiți, Penitenciarul Pantelimon cel pe care-l tot construim din 2006 și nu-l mai finalizăm.

Tocmai de aceea ANP consideră necesară o Hotărâre a Guvernului privind sistarea definitivă a obiectivului de investiții „Secție de deținere – Penitenciar Pantelimon şi de achiziție a unui studiu de fezabilitate destinat realizării obiectivului de investiții „Institutul Național de Administrație Penitenciară”.

În acest sens a fost transmis la Minister un Proiect de Hotărâre a Guvernului României pentru sistarea obiectivului de investiții “Secție de deținere – Penitenciar Pantelimon”, aprobat ceva mai târziu după preluare prin H.G. nr. 858/2009. Primisem cadou de la DNA un obiectiv cu destinația spații de detenție. Era în lucru (realizat 30%) și-așa a rămas de atunci.

Adevărul din spatele argumentelor Administrației Penitenciarelor

Pe scurt ANP vrea să nu mai facă pușcărie și vrea autorizarea de a efectua cheltuieli pentru achiziția unui studiu de fezabilitate destinat construirii Institutului National de Administrație Penitenciară. Nu-i rău nici cu educația, dar n-am auzit ca centrele de la Targu Ocna ori Arad să fie suprasolicitate.

Sigur, se poate face altceva, mai bun și mai frumos, dar înțelesesem de prin discursurile miniștrilor, oamenilor politici îngrijorați și de prin mass-media pușcăriofilă că de fapt supra-aglomerarea e durerea. Tocmai din acest motiv minsitrul a propus construirea de penitenciare.

Argumentele sunt, zic eu, extrem de slăbuțe. A pohtit Tudorel institut, s-a zbătut ANP și i-a făcut Institut. Ăsta pare s fi adevărul. Partea proastă e că n-o să beneficieze de dânsul, iar creditul internațional o să-l plătim oricum, iar problema spațiilor de detenție n-o rezolvăm în orizontul apropiat.

În context:

Conditiile de munca din penitenciare, rele si in stationare

Efecte dezastruoase ale subfinantarii si interimatelor pentru penitenciare

Pe unde s-au rătăcit echipamentele de bruiaj pentru penitenciare

Reusim impreuna sau constatam ca cei care se implica au dat gres!? Asta-i întrebarea!

Prezentul ministerial, viitor in asteptare

4 replies on “Penitenciarul pierdut Pantelimon”

Domnu Presedinte mai publica statutul asta sau asteapta sa treaca toate cele 20 de zile?
Aveti dvs domnule Dumitrascu informatii suplimentare?

Nu e musai o legatura intre modificarea statututlui si infiintarea unui institut.

Comments are closed.