Categories
penitenciar

Gândacul din biroul directorului Penitenciarului Târgu Jiu

Unul dintre dubioșii sistemului penitenciar, directorul Ion Popescu, continuă să împărățească la Penitenciarul Târgu Jiu, în pofida sutelor de nereguli constatate de controalele ANP și a tovărășiei cu deținuți-vip și aparținătorii acestora. Din presă, aflăm că în plus mai e și un extrem de prost gospodar. Doar ANP îl ține-n brațe.

Apropos de păstrarea în funcție a numitului Ion Popescu dar și de constatarea presei locale referitor la cartea de vizită a Penitenciarului Târgu-Jiu care ar fi, nici mai mult nici mai puțin decât, gândaci pe pereții blocului alimentar, igrasie și tavan scorojit, dar și ploșnițe în celule, constatăm că gândacii sunt greu de stârpit din sistemul penitenciar.

Un control al reprezentanților APHADOR-CH, făcut la trei ani distanță de ultimul, în Penitenciarul Târgu-Jiu, a relevat și acesta o serie de nereguli grave în unitatea de detenție. Poate contează asta dacă nu contează constatările inspectorilor ANP ori sesizările sindicatrelor. Cu toate acestea, în ciuda mai multor scandaluri în care a fost implicată, conducerea Penitenciarului Târgu-Jiu rezistă în scaune.

Gândaci pe pereții bucătăriei! La momentul controlului, podeaua blocului alimentar era udă și pe alocuri lipicioasă, tavanul era scorojit și cu igrasie, iar în preajma recipientelor cu mâncare, reprezentantele APADOR-CH au găsit doi gândaci pe pereţi. Bine că nu erau mai mulți, și că n-au scris și de gândacul din biroul directorului penitenciarului. L-ar fi găsit semnând niscai terfeloage interne și ceva corespondență. Asta parcă ar fi fost mai grav.

În context:

‘Sponsorizarile’ de la detinuti-vip, compromisuri extrem de compromitatoare

ANP, o institutie publica cu prea multe lucruri de ascuns

Dreptate refuzată! De ce se răzbună unii șefi de penitenciare pe angajații care câștigă în instanță

Siguranta personalului din penitenciare, prioritate si pentru sefi?!

Directorul Anghel, boierul supărat de la Găești

10 replies on “Gândacul din biroul directorului Penitenciarului Târgu Jiu”

Sa traiti domnule presedinte,stiti ceva concret despre plata actualizarii normei de hrana,si cea a echipamentului?Este posbil sa fie facuta acum in luna august?

Concret stiu ca au fost cerute fondurile la rectificare. Asteptam rectificarea, dupa care ar trebui sa se faca si platile cu ocazia primului salariu.

Nu stiu care sunt cele doua variante care circulau, dar la vremea aprobarii deciziilor directorului general de actualizare am publicat informatia. E o singura varianta, plata diferentei dintre valoarea platita si cea actualizata. ANP a calculat atunci cand a facut solicitarea de rectificarea insa nu am primit aceste calcule asa ca nu va pot ajuta.

Comments are closed.