Categories
penitenciar

Zbuciumata relație dintre ANP și combaterea corupției

ANP a anunţat vineri, că dezaprobă categoric şi nu tolerează comportamentele personalului de penitenciare care contravin normelor penale şi statutului funcţionarului public, comentând faptul că 2 agenți au fost reținuți la 18 iulie pentru fapte de corupție. 

ANP comentează corupția pe care ar fi trebuit s-o prevină

Ar fi fost culmea să pretindă altceva, chiar dacă istoria nu foarte îndepărtată îi contrazice. Mai ales că, în pofida dezaprobării categorice, la capitolul prevenire ANP nu stă deloc bine chiar dacă punctăm iată la capitolul combatere și ne facem și de băcănie cu prilejul ăsta.

ANP a precizat că sprijină în permanenţă organele abilitate pentru prevenirea şi combaterea faptelor de corupţie din sistemul penitenciar. Ceea ce iarăși n-ar fi chiar adevărat dacă ne amintim de deținuții vip favorizați prin diverse penitenciare pentru motive mai mult sau mai puțin politice.

ANP a transmis, vineri, un punct de vedere, după ce doi agenţi din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Tulcea au fost prinşi în flagrant când luau mită. De notat că n-a făcut-o și în alte cazuri. Nici când în același penitenciar a fost arestat și condamnat adjunctul pentru siguranță și regim. Nici în alte cazuri în alte părți.

Doi agenți reținuți la Penitenciarul Tulcea după un flagrant pentru infracțiuni de corupție

Comunicatul ANP survine după ce DIICOT a anunțat că doi agenţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Tulcea au fost reţinuţi, după ce au fost prinşi în flagrant joi, 18 iulie 2019 când luau mită pentru a introduce în celulele unor deţinuţi telefoane mobile şi etnobotanice.

În prima situație, în urma flagrantului, a fost identificată suma de 2.000 lei primită cu titlu de mită, 2 telefoane mobile și aproximativ 15 grame de produse etnobotanice ce urmau a fi introduse în penitenciar de către agent. Ca la magazinul de obiecte interzise, cum ar fi. Mai lipsea o sabie.

În cazul celui de-al doilea agent, după realizarea flagrantului a fost identificată asupra sa suma de 3.000 lei primită cu titlu de mită pentru serviciul de introducere de telefoane mobile în Penitenciarul Tulcea la o dată anterioară. Probabil că s-au făcut luni de ascultări telefonice până la flagrant.

Față de cei 2 agenți de penitenciare, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore. În cauză s-a beneficiat de sprijinul conducerii Penitenciarului de Maximă Siguranță Tulcea. Probabil că urmează arestarea și condamnarea, fiind vorba și aici de un flagrant.

În context

ANP, o institutie publica cu prea multe lucruri de ascuns

‘Sponsorizarile’ de la detinuti-vip, compromisuri extrem de compromitatoare

Penitenciarul, casa cu nevinovați

Gândacul din biroul directorului Penitenciarului Târgu Jiu

Despre penitenciare, justitie si sindicate – 15 mai 2019

10 replies on “Zbuciumata relație dintre ANP și combaterea corupției”

dar ca exista directori de penitenciare care refuza executarea unor hotarari judecatoresti pe drepturi salariale personal , si ANP stie asta ce mai are de spus? BRAILA, POARTA ALBA SP

fiul dl comisar sef GABRIEL ILIE a absolvit in acest an Academia de politie- arma penitenciare. Sper din tot sufletul sa fie repartizat direct in aparatul central pentru a beneficia de invatamintele tatalui sau in materie de penitenciare! in provincie nu este NIMIC de invatat!si daca ne fortam putin prindem si o functie de ofiter specialist principal 1 !

🙂 🙂 🙂 “ANP comentează corupția pe care ar fi trebuit s-o prevină.”

Ha!Ha!Ha! Cine sunt cei care vorbesc de respectarea legii ? Infractorii din ANP. … sunt cei care au acoperit infracțiunile de la Iași săvârșite de Vulpea din satele Bârladului – clovnul doamnei Prună, Livache Șmenaru din satele Vasluiului – argatul Vulpi 🙂 🙂 , Yoghina din periferia Ploieștiului – regina oligofrenă 🙂 🙂 , Broasca răioasă americană (Bufo americanus) – managerul fără creier.
Aceștia au:
– clasat în anii 2017-2018 sute de dosare de cercetare disciplinară;
– asigurat deținuților condițiile necesare pentru a săvârși înfracțiuni prin metoda accidentul;
– tăinuit mii de infracțiuni de ultraj, săvârșite de deținuți împotriva personalului;

Coruptie mare si din cand in cand mai pica cate unul doi mici, restul isi vad de treaba. In loc sa se potoleasca aduc obiecte noi, nu le mai ajung telefoanele. Vip urile sunt doar varful eisbergului, ptr ca de ei se intereseaza presa. Vipurile au profitat de un sistem corupt de ani de zile.

Oligofrenii aia 2 nu se gandesc ce.poate face un detinut care consuma etnobotanice? Poate ataca colegi sau colege sau alte persoane cu care intra in contact fara sa dea semne prealabile si fara sa isi puna problema unor consecinte sau ca va fi prins

Asa se intampla cand sunt numiti pe functii golani si derbedei.Exemple avem peste tot in jurul nostru.Nu sunt interesati decat de imaginea lor iar ANP ul tolereaza cu buna stiinta managementul defectuos.Si rezultatul se vede prin prisma lucrurilor care sau intamplat si se intampla atat la Tulcea cat si prin alte parti.Sistemul in care lucram e in picaj si e greu de redresat cu asemenea specimene.

Comments are closed.