Categories
justitie

Ministerul Justiției, consecvent în greșeală?!

Ministerul Justiției se dovedește a fi consecvent în greșeală. După ce anul trecut am anulat în instanța de fond o prevedere similară, insistă să încalce legea introducând aceeași prevedere ilegală sub semnătura Anei Birchall. Momentan paguba este pentru angajații din penitenciare. Ramane de vazut cine plătește despăgubirile când vom ajunge la hotărâri definitive și irevocabile.

Raspuns MJ plangere prealabila OMJ ore suplimentare 2019
Raspuns MJ plangere prealabila OMJ ore suplimentare 2019

Pe scurt în vremuri ceva mai întunecate directorul general a avut părerea că dacă în desenul domniei sale se suprapun ore de sâmbătă și duminică ori sărbători legale cu ore suplimentare unele n-ar mai trebui plătite. Pe fond instanța a spus deja că e ilegal ordinul semnat de Tudorel Toader, culmea, în aceeși zi în care tot ilegal demitea un director de penitenciar.

Surptinzător, un nou ordin, un nou ministru informat de data asta despre ilegalitatea anterioară, a semnat același ordin în aceeași formulă deși asta i-a adus fostului ministru și-o plângere penală, care e drept, e încă în lucru și fără rezoluție așteptând hotărârea definitivă a instanței de contencios. Ar fi un abuz în serviciu cu pagube semnificative și cu ceva deranj penal.

Evident că nu ne așteptam ca Ministerul Justiției să zică un ne pare rău am greșit. N-au făcut-o niciodată, nu era de așteptat că vor începe acum. Până la urmă, dincolo de bunele intenții declarate în contexte dificile, avem aceleași tipologii de oameni care iată preferă să facă aceleași greșeli costisitoare în loc să rezolve probleme și să schimbe ce nu merge sau merge prost.

În context

Orele suplimentare efectuate de catre personalul din penitenciare, in dezbatere publica

Prezentul ministerial, viitor in asteptare

ANP dator la personalul din penitenciare

Salarizarea si resursele umane din penitenciare incalcite de legi proaste

Problemele din penitenciare, in sedinta de lucru la Ministerul Justitiei

6 replies on “Ministerul Justiției, consecvent în greșeală?!”

Ar trebui sa aiba pana la sfarsitul lunii. Ministrul finantelor asa a promis.

Comments are closed.