Categories
FSANP

Afiliere | Sindicatul Dreptatea din Penitenciarul Spital Jilava

Recent Sindicatul “Dreptatea PSBJ” din Penitenciarul Spital Jilava a decis să se afilieze la Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor. Președintele sindicatului este doamna Maria Blănaru, șef de tură. Pentru cei interesati, date de contact găsiți aici.

Primele acțiuni, deja în lucru

Astfel, numărul sindicatelor afiliate crește în 2 ani de la 19 la 32. De notat că sindicatul nou afiliat pregătește deja o serie de acțiuni în justiție, după ce a studiat în detaliu modele de plângeri prealabile și acțiuni de la colegii din celelalte sindicate afiliate. Au, deci, gânduri serioase chiar dacă sunt la început.

Sindicatul s-a constituit în scopul apărării drepturilor prevăzute în legislaţia naţională, în pactele, tratatele şi convenţiile internaţionale la care România este parte, precum şi în contractele colective de muncă şi promovării intereselor profesionale, economice, sociale, culturale şi sportive ale membrilor săi.

Colaborare în interesul angajaților penitenciarului

În urma afilierii, reprezentanții Sindicatului beneficiază de prevederile Acordurilor și Contractelor collective la nivelul sistemului penitenciar și reprezentă, în relația cu angajatorul și la nivelul Consiliului de conducere al Penitenciarului Spital București – Jilava, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Urmand exemplul colegilor de la Sindicatul din Penitenciarul Spital Rahova, și în acest caz se intenționează dezvoltarea unor relații sindicat – angajator care să profite atât angajaților din penitenciar cât și bunei funcționări a instituției. Se poate și asta e dovedit chiar și în penitenciarele unde începutul dialogului social n-a fost tocmai fără incidente.

În context

Sindicate

Sporul de incordare psihica pentru angajatii din penitenciare, inghetat si prin comisii

Reusim impreuna sau constatam ca cei care se implica au dat gres!? Asta-i întrebarea!

FSANP, actiune in instanta pentru actualizarea normei de echipare

Sindicatele din penitenciare incheie un acord cu Guvernul privind plata drepturilor suspendate si restante

Conferința Națională a FSANP – Predeal 21 – 23 iunie 2019

Problemele din penitenciare, in sedinta de lucru la Ministerul Justitiei

Efecte dezastruoase ale subfinantarii si interimatelor pentru penitenciare

3 replies on “Afiliere | Sindicatul Dreptatea din Penitenciarul Spital Jilava”

Comments are closed.