Categories
sindicat

Instanța decide recalcularea indemnizațiilor de concediu la cererea Sindicatului “Unirea” din Penitenciarul Târgu Mureș

Un nou proces pierdut de ANP. Tribunalul Mureș admite cererea Sindicatului “Unirea” din Penitenciarul Târgu Mureș și obligă angajatorul să recalculeze indemnizaţiile cuvenite pentru perioada concediului de odihnă aferent anilor 2016, 2017 şi 2018 pentru membrii de sindicat reclamanţi.

Solutia pe scurt: Respinge ca inadmisibilă excepţia de nelegalitate a pct. 26.1 din OMJ nr. 399/C/2007 cu referire la pct. 15 (1) din Anexa nr. 5 şi pct. 7 (1) din Anexa nr. 5.3 la OMJ nr. 399/C/2007.

Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Sindicatul Unirea din Penitenciarul Tg. Mureş (cu sediul în) în numele şi pentru membrii de sindicat B.S.Ş., C.D., L.V.S.jr., O.S.H. şi S.D. în contradictoriu cu pârâtul Penitenciarul Tg. Mureş. ( cu sediul în).

Obligă pârâtul să recalculeze indemnizaţiile cuvenite pentru perioada concediului de odihnă aferent anilor 2016,2017 şi 2018 pentru membrii de sindicat reclamanţi, în funcţie de data angajării, prin includerea sporilor pentru condiţii vătămătoare şi pentru condiţii grele de muncă obligă pârâtul la actualizarea cu rata inflaţiei a sumelor mai sus arătate, începând cu data scadenţei şi până la data plăţii efective.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Mureş. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin intermediul grefei instanţei, azi, 24.07.2019. Document: Hotarâre  393/2019  24.07.2019.

Nu este prima sentință câștigată de FSANP sau de un sindicat afiliat. Unele sunt câștigate în fond,  altele au fost câștigate definitiv și irevocabil. O să mai fie și altele. Poate între timp își mai schimbă și ANP și Ministerul Justiției abordarea și nu mai trebuie să ajungem în instanță cu orice neînțelegere. Dar, sigur, dacă altfel nu se poate facem și asta chiar dacă ne consumă și timp și nervi și resurse.

În context

Indemnizatia de concediu completa, inca un drept refuzat de ANP castigat in instanta

FSANP, actiune in instanta pentru actualizarea normei de echipare

ANP se opune in instanta la actualizarea normei de hrana

Dreptate refuzată! De ce se răzbună unii șefi de penitenciare pe angajații care câștigă în instanță

Despăgubiri pentru condițiile de muncă improprii

Ministerul Justiției, consecvent în greșeală?!

2 replies on “Instanța decide recalcularea indemnizațiilor de concediu la cererea Sindicatului “Unirea” din Penitenciarul Târgu Mureș”

Felicitari sindicatelor, pentru eforturile depuse in recastigarea drepturilor salariatilor! Parerea mea este, ca sindicatele dupa obtinerea unor hotarari definitive , sa nu se opreasca aici si sa cheme in judecata persoanele din ANP, responsabile cu incalcarea drepturilor respective si care sa plateasca toate sumele stabilite de instante. Numai astfel , stiind ca vor raspunde personal, pentru incalcarea unor drepturi, vor inceta sa mai faca abuzuri. Altminteri, lucrurile vor trena.Atunci cand esti nevoit sa bagi mana in buzunarul propriu, ca sa-ti platesi incompetenta, te vei gandi de doua ori, daca prin decizia ta, prejudiciezi un coleg al tau.Trebuie, este imperios necesar , sa reactiva termenul: RESPONSABILIZARE.

Comments are closed.