Categories
sindicat

Bugetul de stat, tragedie anuală cu actori politici de comedie tâmpă

Nu-s cum se face, dar Guvernul profita de fiecare data de perioada vacanțelor pentru-a mai da cu barda-n salarii. In decembrie, ingheață, ca doar e iarna. In august, topește, specific anotimpului. Rectificarea întârzie, apar în schimb amenințări de tăieri și taxe suplimentare. Noi cu pușcăriile așteptăm 81 de milioane în plus pentru plata drepturilor suplimentare suspendate ai amânate.

Incapacitatea guvernamentală acoperită cu dezinformări

Partea proastă e că ne vom bucura dacă Guvernul repară parțial din cea stricat atunci când prin diverși interpuși ne-a privat de anumite drepturi încă de la începutul acestui an. Ceea ce le va întâri acest comportament mizerabil. Cum să nu își facă de cap exact în perioadă de vacanțe și sărbători când știu, din experiență, că reacția va fi slabă și când știu că au în buzunar tot felul de sluguțe mascate în parteneri de dialog social cu carnet de partid care se vor grăbi să dea din coadă când vor fi băgați în seamă cu frimituri.

În târg se aude că rectificarea va fi discutată în ședința de Guvern din 5 august. Greu de crezut, dar cum se lucrează subteran, orice e posibil. Până la urmă, cât de greu să fie să facă ceva care să-i mai scoată din mocirla bugetară în care singuri s-au băgat alegându-și prost ținte salarial-bugetare în anumite sectoare de activitate?! De unde și găselnița cu taxarea pensiilor nesimțite, justificată peste nivelul de bun simț dar cu un impact bugetar către zero.

Capitivi între populismul ieftin și scamatoriile guvernamentale

Uimește în continuare lipsa de bun simț. Cum poți, de pildă, ca partid care ai fost la guvernare mai bine de 2/3 din perioada ultimilor 30 de ani să constați senin că anumite nesimțiri care ți-au profitat scapă de sub control?! Cine-a făcut legile alea strâmbe în ultimii ani?! Nu cumva tot deștepții care le fac acum și ne amenință și ne ceartă de la televizor că suntem neserioși și că nu-i credem pe cuvânt când spun că iarăși sunt geniali și că încă o dată ne vor salva?!

Sigur, oamenii vor acționa instinctiv. Ăsta e și jocul. După ce Guvernul o să anunțe catastrofa, o să pună pe fârtie un dezastru mai micuț și cu toții vor răsufla ușurați pentru c-au scăpat mai ușor decât se așteptau, mai ales că-i vreme de vacanță și că, nu-i așa, nu ne stricăm starea de bine cu vești proaste. O să-i sancționăm la alegeri, e drept. Dar, asta ne va face la fel de captivi într-un joc în care, cel puțin teoretic, noi cei care alegem ar trebui să facem regulile.

În context

ANP pregateste rectificarea de buget pentru sistemul penitenciar

Cuvântul miniștrilor, vorbă-n vânt?!

Salarizarea si resursele umane din penitenciare incalcite de legi proaste

UPDATE Deblocarea procedurilor de resurse umane din penitenciare, urgenta maxima

81 de milioane de lei pentru plata drepturilor legale ale personalului din sistemul penitenciar

4 replies on “Bugetul de stat, tragedie anuală cu actori politici de comedie tâmpă”

Din pacate D-NUL Dumitrascu avem de-a face cu guverne formate din gasti infractionale ptr.care factorul uman si drepturile oamenilor sunt cu greu respectate de acestia.Probabil ne asteapta vremuri si mai grele pt.ca nu se mai sperie nici de instantele de judecata,procurori etc.Suntem la mana lor.Cand e vorba de buzunarul lor sunt bani,restul suntem victime colaterale.Unii mai prind firmituri.Inclin sa cred ca indiferent cu cine vom vota,vom avea aceasi soarta.Dialogul social devine deja imposibil cu asemenea gunoaie.Astia trebuie izbiti de pereti.Ar trebuii declansate greve pe termen nelimitat pana la obtinerea integrala a drepturilor si nu prosteala cu promisiunile lor.
Sa auzim de bine ca de vazut nu se vede.
Stima

Corecta observatia, mai putin in legatura cu solutia. Din pacate oamenii nu se vor inghesui la greva. Unii asteapta sa le ajunga cutitul la os si la actiuni mai putin radicale.

Comments are closed.