Categories
sindicat

Penitenciarul Târgșor dat în judecată de angajaţi. În litigiu, drepturi neacordate în ultimii ani

Membrii Sindicatului „Equitas„ din cadrul Penitenciarului Târgșorul Nou au acţionat în judecată Penitenciarul de Femei Ploiești Târgșorul Nou, cerându-le magistraţilor din cadrul Tribunalului Prahova, în contencios administrativ şi fiscal, recalcularea drepturilor salariale pe ultimii 3 ani. Aflăm asta dintr-un comunicat transmis mass-media de către președintele sindicatului.

Salariații din penitenciare vor altceva să le fie respectate drepturile salariale

Liderul Sindicatului Equitas, Adrian Grigoroiu, a declarat: „Salariații nu vor altceva decât să le fie respectate drepturile salariale, așa cum ar trebui să fie într-o țară condusă de oameni sănătoși la cap. Am decis să cerem părerea instanţei cu privire la drepturile salariale ale angajaţilor din cadrul Penitenciarului de Femei Ploiești Târgșorul Nou.

Ne-am adresat Tribunalului Prahova, după ce alţi colegi din ţară au obţinut sentinţe favorabile, în speţe similare. Este al treilea proces intentat penitenciarului. În primul cerem recalcularea indemnizațiilor cuvenite pe perioada concediului de odihnă aferent anilor 2015, 2016, 2017, conform unei decizii a Curții Europene de Justiție, în al doilea solicităm acordarea sporurilor pentru cei care au îndeplinit atribuțiile unor funcții de conducere, asta din cauza lipsei personalului, nefiind plătiți pentru acest lucru.

În cel de-al treilea proces solicităm aplicarea prevederilor HG nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, în sensul acordării, de la 01.02.2017, a salariului minim brut în cuantum de 1450 lei, fără sporuri și alte adaosuri incluse în acesta pentru toți membrii de sindicat și implicit recalcularea salariilor, dosar nr. 3418/105/2019 Tribunalul Prahova, Secția a II-a Civilă, de contencios administrativ si fiscal.”

Sperăm să nu ajungem în neplacuta situație de a ne cere drepturile în stradă

Toţi membrii sindicatului au acţionat în judecată penitenciarul prahovean, cât și Administrația Națională a Penitenciarelor. „Eu nu am putut să cer decât retroactiv şi nu solicităm decât sporuri prevăzute prin lege. Suntem în așteptarea rectificării bugetare, în urma căreia, ar trebui să ne fie rezolvare problemele financiare, așa cum a fost stabilit acordul între sindicate și membrii guvernului, din luna mai 2019, unde ne-a fost garantată suma necesară care ar acoperi o parte din aceste restanțe.

Sperăm să nu ajungem din nou în neplacuta situație de a ne cere drepturile în stradă. Angajaţii au mai multe nemulţumiri în ultimele luni, printre ele regăsindu-se neplata orelor suplimentare, neacordarea zilelor de concediu legal, lipsa de personal, condiţiile improprii în care îşi desfăşoară activitatea și neacordarea sporurilor în raport cu munca prestată.

Vă dau un exemplu: dacă angajatul, în munca sa prestată, supraveghează deținuți la diverse activități este normal să se găsească soluția acordării sporului de supraveghere; dacă desfășori activități și intri în contact cu deținuți purtători ai virusului HIV este normal să primești sporul pentru acest lucru!” a subliniat președintele Sindicatului Equitas, Adrian Grigoroiu. (sursa: link)

În context

Instanța decide recalcularea indemnizațiilor de concediu la cererea Sindicatului “Unirea” din Penitenciarul Târgu Mureș

Dreptate refuzată! De ce se răzbună unii șefi de penitenciare pe angajații care câștigă în instanță

ANP se opune in instanta la actualizarea normei de hrana

Indemnizatia de concediu completa, inca un drept refuzat de ANP castigat in instanta

FSANP, actiune in instanta pentru actualizarea normei de echipare

Penitenciar Poarta Albă, abuzurile șefilor continuă

Ministerul Justiției, consecvent în greșeală?!

5 replies on “Penitenciarul Târgșor dat în judecată de angajaţi. În litigiu, drepturi neacordate în ultimii ani”

acesta este tatal directorului BANUTA de la penitenciar POARTA ALBA?
5. Colonel de penitenciare BĂNUŢĂ VASILICA NICOLAE (n. 17 sept. 1930, satul Dienci, com. Vultureşti, jud. Olt), cioban în comuna natală (1944 – 1946); servitor la proprietarul Ilie Popescu din oraşul Slatina (1946-1948); brigadier pe şantierele „Steaua Roşie” – Griviţa din Bucureşti şi Canalul Dunăre Marea Neagră (1948 şi 1950); agricultor în gospodăria părintească (1948-mai 1951); comandant de pluton supraveghere (1 iun. 1954 – 1 apr. 1955) şi ajutor de serviciu al comandantului la Colonia de muncă Baia Sprie/formaţiunea 0627 (1 apr. 1955 – 1 mart. 1956); locţiitor comandant pentru pază şi regim (1 mart. – 1 iul. 1956 şi 1 iul. 1957 – 1 dec. 1958), ofiţer de serviciu prim (1 iul. 1956 – 1 iul. 1957), şef al Secţiei „Dealul Fetei” (1 dec. 1958 – 1 mai 1959) şi locţiitor comandant pentru spate la Colonia de muncă Brad Musariu/formaţiunea 0972 (1 mai 1959 – 1 oct. 1961). Ca urmare a unei evadări care a avut loc la data de 1 mai 1958, a fost retrogradat la gradul de locotenent pe timp de un an de zile şi numit într-o funcţie inferioară în aceeaşi unitate: şef al Secţiei „Dealul Fetei”; locţiitor comandant pentru spate Colonia de muncă Peninsula/formaţiunea 0605 Constanţa (1 oct. 1961 – 1 nov. 1966); deputat în Sfatul popular al comunei Lumina, judeţul Constanţa (1963 – 1967); locţiitor comandant pentru spate la Penitenciarul Alba Iulia (1 nov. 1966 – 1 mart. 1968); locţiitor comandant pentru servicii la Penitenciarul Bârcea Mare – Deva (1 mart. 1968 – 1 aug. 1977); locţiitor comandant pentru servicii la Penitenciarul Gherla (1 aug. 1977 – 26 mart. 1988).

A fost trecut în rezervă la 26 martie 1988 prin Decretul Prezidenţial nr. 38.

Nu cred că e adevărat ce a postat dl. 1 anterior. Vorbim de o persoană foarte în vârstă, dacă e așa. Nu poate fi tatăl colegului nostru de la Poarta Albă. Ar avea aproape 90 ani. Nu au legătură unul cu altul, fiți mai atenți cu datele astea.

Foarte posibil să nu fie doar o asemănare de apucături. Nu e prima dată când cititorul 1 forțează interpretări. Aveți dreptate. Sau, să-i fie bunic. Și asta ar fi o variantă.

Comments are closed.