Categories
justitie

Ana Birchall actualizeză norma de hrană

Deocamdată doar pentru deținuți. Pe site-ul Ministerului Justiției apare un proiect privind actualizarea normei de hrană pentru deținuți. Pentru personal nu e încă nicio zbatere. Nici cu vreun proiect, nici cu rectificarea bugetara si nici cu dialogul social.

Minsitrul Justiției, preocupat de prezența mediatică, uită de promisiunile făcute personalului

Aici găsiți  Proiect de ordin și Referat de aprobare dacă sunteți interesați să vedeți ce și cum și eventual să transmiteți observații la Minister la adresele de email indicate. E bine că Ana Birchall are timp de asta măcar între comunicatele zilnice de presă. Trebuie să avem grijă de ‘clienți’, mai ales că sunt prioritatea acestei guvernări.

Mai puțin bine e că se pare că încearcă să se cațere politic pe tragedia de la Caracal acum că nu mai sunt prea multe motive de comunicate de presă fiind vremea vacanței. Dincolo de certurile cu adversarii din alte partide, faptul că ține să intervină într-o anchetă într-atât de sensibilă e mai mult decât nepotrivit. Unii mai răutăcioși ar spune că-i chiar extrem de dubios.

Între timp, efectele dezastruoase ale recursului compensatoriu, din ce în ce mai vizibile

În context, aflăm că în perioada 2017 – 2019 au beneficiat de recursul compensatoriu peste 20.000 de infractori. Toți au avut pedeapsa aplicată de judecători redusă cu o cincime. 840 condamnați pentru omor și 540 condamnați pentru viol. Peste 1.300 dintre beneficiari, deja s-au reîntors în penitenciar. Și, e doar începutul. Din păcate, timpul va demonstra asta.

Am averitzat încă de la aprobarea legii și, ne place sau nu, statistica judiciară va demonstra că peste 70% dintre cei 20.000 vor recidiva, chiar dacă guvernanții o să încerce o vreme să falsifice statistici când n-o să mai meargă cu aruncatul pisicii în curtea justiției, care în mod evident are păcate, dar care sigur n-a lucrat pentru infractori în Parlament și Guvern.

UPDATE 05 august 2019 07.00

Ministerul Justiției: Urmare interpretărilor apărute în spațiul public cu privire la actualizarea normelor de hrană pentru diferitele categorii de deținuți, următoarele precizări se impun a fi făcute: 

Ministerul Justiției are obligația legală, să stabilească și să actualizeze valoarea financiară a normelor de hrană, la propunerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, în funcție de indicii prețurilor de consum comunicați oficial, când aceștia depășesc nivelul de 5%.

Pentru perioada ulterioară anului 2018, când s-a efectuat ultima actualizare, indicele a fost de 5,66%, potrivit datelor comunicate de Institutul Național de Statistică. Proiectul a fost pus în dezbatere publică urmând ca, la finalul expirării perioadei, să se stabilească nivelul de actualizare, potrivit limitelor minime și maxime publicate, ce va fi aprobat.

În context

Salarizarea si resursele umane din penitenciare incalcite de legi proaste

FSANP, actiune in instanta pentru actualizarea normei de echipare

ANP se opune in instanta la actualizarea normei de hrana

Ministerul Justiției, consecvent în greșeală?!

Problemele din penitenciare, in sedinta de lucru la Ministerul Justitiei

Ana Birchall: Nu se impun sancțiuni mai grave pentru ultrajele asupra personalului din penitenciare

11 replies on “Ana Birchall actualizeză norma de hrană”

Tot ce naste trebuie sa moara si orice inceput are si un sfarsit. La fel, trecerea mea prin ANP se apropie de sfarsit. Desi unii imi spun ca nu e momentul acum (nu, nu e reclama la antidiareice), ca salariul se va mari in curand, ca pot sa mai fac vechime, ca vor aparea si directori generali de soi, ca…, ca…Cred ca e momentul sa o sterg de aici, simt, din punctul meu de vedere, ca nu mai este de stat in acest sistem. Desigur, nu doresc sa sfatuiesc pe nimeni sa imi urmeze exemplul, poate sunt colegi care nu au vechimea minima necesara, poate salariile care vor veni le fac cu ochiul, poate s-au indragostit de mediul in care lucreaza, poate…In orice caz, in ultimii vreo 10 ani, din punctul meu de vedere, am trait numai din sperante si din promisiuni. Am trait de pe o zi pe alta. Si, daca voi face rost de o palma de pamant, mostenire de la parinti sau bunici, voi veghea, de acum incolo, lucrul meu, proprietatea mea, de care voi depinde eu, asa cum il voi manageria eu. Daca o fi sa mi se usuce usturoiul, voi pune ceapa, daca mi se vor mana rosiile, voi pune ardei usturatori in pamant. Dar, daca voi gresi, va fi pe mana mea. Nu voi depinde de nimeni iar greselile mele nu vor afecta pe nimeni. O sa va notific, in orice caz, inainte de a imi vedea de visul meu si viata mea…Pana atunci, voi mai starui o vreme, dar nu mult, prin penitenciarul meu drag, loc de visuri indraznete, de cariera fulminanta si pensionare in glorie deplina.

D-le presedinte,daca sunt semnale ca nu se respecta acordul semnat in mai ,cu privire la banii ce ne mai trebuie,de ce sindicatul nu-i trage de maneca pe cei ce au promis ca rezolva problema? Sau stam ca si in iarna,cand sau luat masuri dupa ce nu se mai putea face nimic?! Muncim degeaba si pe altii nici in fund nu-i dor de noi !

Sindicatul ii trage deja de maneca. I-am notificat in scris, le-am cerut explicatii. Chiar pe acest site gasiti informatii in acest sens. In functie de ce se intampla cu rectificarea, decidem ce actiuni facem.

In ceea ce priveste anul trecut, am facut proteste din vara, doar ca n-a fost interes prea mare din partea colegilor. Probleme similare, interes prea putin.

Cum se face că pt.hrana deținuților preturile din ultimul an au crescut cu peste 5% deci se poate actualiza norma de hrana iar pt.noi nu se face același lucru de parcă preturile au rămas aceleași că în urma cu un an.Doamne în ce țară trăim!!!

Traim in tara unde hotii, talharii, criminalii, violatorii sunt importanti.Oamenii cinstiti nu.

Buna ziua, domnule Dumitrascu! Sunt angajat la penitenciar si am indeplinit conditiile pentru pensionarea la limita de varsta inca de la inceputul anului 2019. Am ales ca baza de calcul pentru pensie 6 luni consecutive din prima parte a acestui an. As vrea sa-mi spuneti, va rog, daca as pleca din sistem in ianuarie 2020 as avea o pensie mai mare decat daca as pleca pana la finele acestui an? Mentionez ca perioada la care s-ar raporta calculul pensiei ar fi aceeasi in ambele situatii. Intreb acest lucru avand in vedere cresterea salariala care ar trebuie sa fie aplicata de la 1 ianuarie anul urmator. Va multumesc anticipat!

Din ianuarie ar trebui sa se aplice o noua transa din diferenta pana la coeficientul de la 2022. Dar, daca v-ati ales deja cele 6 luni si nu apar modificari la legea pensiilor militare nu va afecteaza.

Comments are closed.