Categories
justitie

Rectificare bugetară la pachet cu măsuri de austeritate și justiție doar pentru infractori

După ce ne-a testat reacția Guvernul dă înapoi în chestiunea eliminării sporului pentru condiții grele și vătămătoare de muncă. Ar fi vrut să vină la pachet cu rectificarea. S-au răzgândit. Ceea ce nu înseamnă că nu ne putem aștepta la alte surprize. 

În altă ordine de idei, cam repede, dar apar voci care cer demiterea ministrului Ana Birchall. Începuse bine. Speram cu toții să nu fie un alt fel de Tudorel, degrabă executant de porunci venite pe linie de partid. Din păcate nu așa funcționează politica și faptul că dialogul social a încetat după alegeri când a dispărut și urgența unui aparent interes pentru problemele din penitenciare e un motiv în plus.

O guvernare a promisiunilor neonorate?!

Ca să ne întoarcem la politica salarială și la promisa rectificare, notăm că azi fusese convocat Consiliul Economic și Social pentru avizarea proiectului de act normativ privind rectificarea de bugetului de stat. Ministerul Finanțelor s-a răzîgândit și-a amânat. Extrem de interesant e faptul că proiectul în sine nu fusese transmis CES, pentru a se evita ca cifrele să ajungă la public.

În ceea ce-o privește pe Ana Birchall, în weekend a precizat că avea o obligație legală față de deținuți pentru a le majora norma de hrană. Nu ne spune nimic despre obligațiile legale față de justițiabili și față de personalul din justiție, probațiune și penitenciare pe care nu le abordează cu același entuziasm. Sigur, facem poze, dăm comunicate de presă, dar nu-i totuna.

În context

Două luni mai târziu, încă la stadiul de promisiuni

Promisiuni veșnic amânate înainte de a fi uitate?!

Cuvântul miniștrilor, vorbă-n vânt?!

Prezentul ministerial, viitor in asteptare

5 replies on “Rectificare bugetară la pachet cu măsuri de austeritate și justiție doar pentru infractori”

Deranjez cu o intrebare. In contextul in care a intrat in vigoare Statutul politistilor de penitenciare se modifica si legislatia privind mutarea ? Sesiunea de mutare din toamna se poate realiza in baza legislatiei Legii 293 sau este necesar sa intre in vigoare un OMJ/HG privind mutarea in baza noului statut ?

Comments are closed.