Categories
justitie

Politică și pușcărie. România, un haos bine înteținut

Un haos bine întreținut de politicieni și camarila aferentă în zona de justiție și ordine publică acoperă o realitate absurdă în care infractorii sunt protejați și încurajați. Nu doar sistemul penitenciar e subminat, ci justiția în ansamblu și întregul mecanism care ar trebui să apere comunitatea.

Evadări observate din penitenciare, fenomen cvasi-ignorat de către ANP

Un detinut de la Penitenciarul Popa Sapca a evadat de la un punct de lucru, vineri. A fost prins după 5 minute. Detinutul era condamnat la 2 ani si 10 luni de inchisoare pentru furt calificat si mai avea doar 2 luni de pedeapsa. Din ce în ce mai frecvente aceste evenimente. Din păcate ANP nu pare să aibă străfulgerări pe tema asta și așteaptă o catastrofă.

Acum deținutul va fi cercetat pentru evadare si si-ar putea prelungi sederea in puscarie cu inca 6 ani. Un alt puscarias a evadat de la un punct de lucru din Timisoara, in 12 iulie, a fost cautat zile in sir, insa nici pana acum nu a fost prins. Treptat se va așterne liniștea iar cel în cauză își va vedea liniștit de viață printr-o țară din Europa unde, la un moment dat, se va întoarce într-o pușcărie.

Infractorii ne atacă acasă și pe străzi, prim-ministrul ne insultă inteligența de la televizor

Recursul compensatoriu a eliberat 20.000 de infractori. Alți 4.500 de condamnați nu au fost prinși. Statul român nu reușește să îi prindă pe infractori, nici măcar pe cei condamnați definitiv. Viorica Dăncilă, premierul României: “Eu nu pot să accept ca în mandatul meu de prim-ministru, românii să se teamă.” Numai că cifrele guvernării cre a scos pe stradă infractorii ne dau fiori.

Sorin Dumitrașcu, Federația Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor: ,”Este un număr mare, evident, este un număr care depășește așteptările rezonabile și care creează o anumită stare de nemulțumire. CEDO ne-a cerut să îmbunătățim condițiile din penitenciare, nu să punem pe străzi mai mulți infractori.” Nu i-am răspuns doamnei, nu știam că declarase că ne salvează. De remarcat însă ipocrizia celei care reprezintă guvernarea pro-infractori.

Judecător penal transformat, după pușcărie, în politician local

Fostul secretar de stat de la Justiției, Ovidiu Puțura, care a petrecut ani buni după gratii pentru fapte de corupție, s-a reîntors la Bistrița după liberare. Mai mult, acesta a intrat în politică, în partidul înființat de Dan Voiculescu. Și dânsul ca și Bica a demonstrat că magistrații politici, cei care ajung prin funcții guvernamentale, au o problemă serioasă de integritate.

În urmă cu o lună, fostul secretar de stat Ovidiu Puțura devenea un om liber, după ce a petrecut câțiva ani buni după gratii. Acesta a executat jumătate din pedeapsa de 5 ani de închisoare, pentru infracțiuni de corupție. O alegere evidentă și care explică frăția unor politicieni cu infractorii și protecția pe care adevărate rețele criminale o au de la cele mai înalte nivele.

Miniștrii spun vorbe trăznite atunci când nu tac profund și interesat

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a declarat, vineri, vizavi de subiectul remilitarizării Poliţiei, că într-adevăr a existat o discuţie la nivel guvernamental, însă nu crede că în România structura îşi va schimba atributul civil şi va fi transformată în una militară. Mihai Fifor a precizat că în România remilitarizarea Poliţiei nu va exista în ciuda faptului că a existat o discuţie pe această temă cu premierul Viorica Dăncilă.

Precizările vin după ce, joi seară, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, anunţa că a abordat tema remilitarizării ministerului cu premierul Viorica Dăncilă, precizând însă că dacă va fi luată o astfel de decizie se va face transparent, după consultări cu sindicatele şi angajaţii. S-a trezit și ministrul vorbind fără să înțeleagă care-s efectele. La noi, Ana Birchall, a ales tăcerea ca să n-o întrebăm de promisiunile nrespectate.

În context

De ce avem nevoie de o justiție

Rectificare bugetară la pachet cu măsuri de austeritate și justiție doar pentru infractori

Penitenciarul, casa cu nevinovați

Ana Birchall actualizeză norma de hrană

Politica anti-justitie, adevaratul invins al acestor alegeri

5 replies on “Politică și pușcărie. România, un haos bine înteținut”

Comments are closed.