Categories
ANP

ANP, detalii privind acordarea gradului profesional următor

ANP transmite o serie de indicații referitoare la acordarea gradelor profesionale ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 145/2019 privind statutul polțiștilor de penitenciare. Mai jos detalii.

Adresa ANP acordare grade profesionale
Adresa ANP acordare grade profesionale

Procedura privind analiza și propunerea pentru avansare

ANP dispune analizarea pensonalului penitenciarului sub aspectul îndeplinirii cumulative acondițiilor privind avansarea in gradul profeslonal următor la împlinirea stagiului minim  în grad și indică condițiile care trebuie respectate și procedura de urmat.

ANP ma solicită centralizarea datelor și transmiterea propunerilor de avansare în gradul profesional următor până la data de 14 august 2019, precizând că acordarea gradelor profesionale urmiitoare, în cadrul aceleiași categorii, se face în ordinea ierarhică a gradelor și în limita gradului maxim prevazut pentru funcția pe care o deține polițistul de penitenciare.

Reguli noi privind avansarea în gradul profesional următor la îndeplinirea stagiului

Avansarea în gradul profesional următor a personalului din sistemul administrației penitenciare se va realiza cu începere din 01 septembrie 2019 – art. 95 alin. (3) din Legea nr. 145/2019 – și va cuprinde inclusiv personalul care nu a putut fi avansat în gradul profesional următor din cauza lipsei calificativu lui pe anul 2018.

Din acest moment al demarării activității de acordare a gradelor profesionale cuvenite urmare a intrarii in vigoare a Legii nr. 145/ 2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare, propunerile privind avansarea in gradul profesional urmator la împlinirea stagiului minim îngrad vor fi transmise lunar, până la data 05 ale fiecărei luni. Restul detaliilor în adresa de mai sus.

În context

Deblocarea procedurilor de resurse umane din penitenciare, chestiune de vointa politica

Salarizarea si resursele umane din penitenciare incalcite de legi proaste

Ministerul Justiției, restant la respectarea obligațiilor legale

UPDATE Deblocarea procedurilor de resurse umane din penitenciare, urgenta maxima

Propuneri de modificare a proiectului de Statut al personalului din penitenciare

13 replies on “ANP, detalii privind acordarea gradului profesional următor”

Deci sa intelegem ca toti cei care ne incadram in a avansa in gradul urmator de cateva luni vom fii avansati de la 1 septembrie domnule presedinte?

si eu daca am iesit la pensie cu 20 iunie? cine imi mai da gradul,
penitenciarul sau comisariatul militar zonal?

Probabil ca penitenciarul dupa care se vor rectifica inregistrarile de rezervist. Dar asta pot sa va spuna sigur doar cei de la RU.

Vad ca au inceput sa apara ordinele..cel care reglementează transformarea chiriei în rate ,se știe cv de el?înțelesesem ca este prioritate.multumesc

Domnule Dumitrascu , avand in vedere prevederile art.208 din statut se pot face si avansarile in cadrul aceleeasi functii pe un coeficient de ierarhizare superior ptr. cei care indeplinesc conditiile si erau conditionati de calificativul pe 2018, adresa ANP nu mentioneaza si acest lucru, dar poate au uitat de avansarile in functie.

Daca iau anul acesta excepțional și am avut anul trecut FB POT SA fiu avansat la împlinirea a jumătate din stagiu?

Comments are closed.