Categories
sindicat

Aplicațiile de pontaj și salarizare reparate de ANP. Deocamdată, din vorbe

Nu e vorba că n-am avea încredere când ANP garantează că a rezolvat o parte din problemele de pontaj și salarizare, dar istoria ne-a învățat că, în 9,9 cazuri din 10, e cazul să verificăm și să reacționăm până nu uită.

Solicitare FSANP Model de calcul sporuri
Solicitare FSANP Model de calcul sporuri

Interpretări eronate și aplicații defecte în salarizarea personalului din penitenciare

5 săptămâni mai târziu, revenim cu solicitarea către ANP de a ne pune la dispoziție informațiile solicitate cu prilejul întâlnirii din data de 08.07.2019 de la sediul ANP a cărei temă a fost funcționarea aplicației „Pontaje on-line” și eventualele furtișaguri din salariile angajaților din penitenciare.

La nivel declarativ 2 din 4 probleme ar fi fost rezolvate, restul urmând a fi analizate în detaliu și tratate la fel de agresiv de către problem-solverii sistemului penitenciar. Doar că n-am văzut nimic concret în ședința cu pricina și-am cerut detalii de teamă că, involuntar, ANP va demonstra contrariul.

Cu ANP despre misterele salarizării din penitenciare

ANP a pierdut pe drum demonstrația rezolvării defecțiunilor aplicației de pontaj

Informațiile care să demonstreze, asa cum a afirmat directorul general dimpreună cu specialiștii în domeniile juridic, tehnologia informației și economico-administrativ, că o parte din problemele ridicate de organizația nostră sindicală au fost rezolvate, nu au apărut în termenul promis.

Ne întrebăm așadar cât adevăr există în acele declarații curajoase, mai ales că tocmai suntem într-un proces în care cerem recalcularea unor drepturi salariale, chiar dacă, Sigur, rămânem la fel de încrezători în aplicația de pontaj care a tot fost reparată pentru că producea pagube.

ANP tergiversează până la prescrierea drepturilor și speră că păgubiții vor fi descurajați

Problema e că niciodată pagubele nu au fost calculate iar păgubiții nu au primit cuvenitele reparații, motiv pentru care ne vom strădui să obținem în instanță ceea ce ANP pare că refuză să facă de bună voie. Evident, ne așteptăm la tot felul de tertipuri și mișculații. N-ar fi nici prima, nici ultima dată.

La fel s-a întâmplat și cu orele suplimentare. ANP, angajator hoțoman, a tot tras de timp și-a tot mermelit statistici doar de dânșii măsluite până când unii au ieșit la pensie scârbiți iar multora li s-au prescris drepturile salariale aferente după trecerea a 3 ani în care puteau fi solicitate.

În context

Grup de lucru ANP pentru rezolvarea problemelor din aplicatia de pontaj si salarizare

Instanța decide recalcularea indemnizațiilor de concediu la cererea Sindicatului “Unirea” din Penitenciarul Târgu Mureș

ANP se opune in instanta la actualizarea normei de hrana

Indemnizatia de concediu completa, inca un drept refuzat de ANP castigat in instanta

FSANP, actiune in instanta pentru actualizarea normei de echipare

Penitenciarul Târgșor dat în judecată de angajaţi. În litigiu, drepturi neacordate în ultimii ani

6 replies on “Aplicațiile de pontaj și salarizare reparate de ANP. Deocamdată, din vorbe”

” Specialist in domeniul juridic ” :)))) În ANP,juridicii opinatori nu fac altceva decât să se ascundă în spatele așa ziselor opinii care sunt doar exprimarea scrisă a neputinței unilor habarniști ajunși prin diverse conjuncturi să hăladuiască holurile ANP !

Din păcate Anp-ul nu ține cu angajații așa cum se întâmplă prin alte părți. http://mobile.hotnews.ro/stire/23310502
Citiți vă rog,este vorba de introducerea unui spor de 15% pentru condiții vatamatoare la cei din anaf și finanțe. Noi nu reușim să obținem nici măcar actualizarea normei de hrană și de echipament așa cum s-a promis și alții primesc sporuri peste sporuri cu argumente puerile de genul incadrarii deficitare.
Noi avem și sute de mii de ore suplimentare făcute, avem și deficit de personal, avem și încordare neuropsihică, și volum mare de muncă, avem de toate dar nu se zbate nimeni să obțină vreun beneficiu chiar dacă am fi îndreptățiți.
Unde e problema de fapt?

Domnule presedinte,noua nu ne actualizeaza ceea ce trebuia deja actualizat din ianuarie 2019(cele 2 norme) si amgajatilor din ministerul finantelor li se maresc salariile cu 15% ,asta e bataie de joc!!!!!

Vedem dupa ce se publica OUG de rectificare exact cati bani am primit si daca se face sau nu actualizarea.

Comments are closed.