Categories
justitie

Rectificare bugetară de avarie pentru sistemul penitenciar

Acum 2 zile s-a publicat OUG 12/2019 privind rectificarea bugetului de stat. Din cei 81 de milioane promisi, am primit aproape 3 milioane pentru plata indemnizatiilor pentru concediile postnatale și 31 de milioane pentru cheltuieli de personal. Insuficient.

OUG 12/2019 privind rectificarea bugetului de stat (extras MJ).pdf by FS ANP on Scribd

Miniștrii Birchall și Teodorovici nu își respectă angajamentul

ANP susține că această rectificare acoperă necesarul pentru cheltuieli de personal, deși inițial estimaseră undeva la 64 de milioane, cu excepția acordării majorărilor de 50% pentru lucrări de excepție și misiuni speciale și a actualizării normelor de hrană și de echipement.

Probabil că-și fac calculul că n-o să cheltuie de la investiții și mai mută la rectificarea de final de an. În plus, cu siguranță, vor mai lua ceva bani de la penitenciarele spital. O cârpeală care încearcă să acopere faptul că minștrii Teodorovici și Birchall nu s-au ținut de cuvânt.

Rectificarea nu asigură plata drepturi salariale legale

Mai exact, pentru anul 2019 este vorba despre un deficit de 80,9 milioane lei, din care 64 milioane lei pentru asigurarea tuturor drepturilor acordate prin lege salariatilor din sistemul penitenciar si 12 milioane lei pentru pentru actualizarea drepturilor de hrana si echipament la nivelul stabilit pentru anul 2018.

Ar mai fi 1,1 milioane lei pentru plata in anul 2019 a sentintelor judecatoresti definitive si 2,5 milioane lei pentru plata indemnizatiilor si stimulentelor persoanelor aflate in crestere si ingrijire copil pana la finele anului 2019.

Plata orelor suplimentare în continuare în pericol

Pentru plata orelor suplimentare estimate a fi efectuate si necompensate cu timp liber corespunzator incepand cu luna ianuarie 2019, fiind estimat un necesar de 11,7 milioane. Plata majorarii de pana la 50% pentru lucrarile de exceptie si misiunile speciale in anul 2019 ar mai insemna 14,3 milioane.

Pentru decontarea serviciilor turistice pentru toti salariatii ar fi nevoie de 17 milioane de lei. Restul, pana la suma de aproape 81 de milioane, ar fi incadrarea absolventilor, titluri executori si alte drepturi salariale pentru care nu sunt bani in bugentul ANP.

În context

Rectificare bugetară la pachet cu măsuri de austeritate și justiție doar pentru infractori

ANP pregateste rectificarea de buget pentru sistemul penitenciar

Birchall și Teodorovici nu-și onorează promisiunea de suplimentare a bugetului penitenciarelor

Ana Birchall actualizeză norma de hrană

Bugetul de stat, tragedie anuală cu actori politici de comedie tâmpă

Cuvântul miniștrilor, vorbă-n vânt?!

Două luni mai târziu, încă la stadiul de promisiuni

Prezentul ministerial, viitor in asteptare

ANP dator la personalul din penitenciare

FSANP, actiune in instanta pentru actualizarea normei de echipare

9 replies on “Rectificare bugetară de avarie pentru sistemul penitenciar”

Noi am dat deja in judecata preventiv. Daca n-au cuvant o sa-i oblige instanta, mai ales ca MApN a platit.

Comments are closed.