Categories
ANP

ANP, lipsă de transparență în formă continuată

Decizia ANP 492/05.08.2019 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si executarea controalelor in Administratia National a Penitenciarelor si in unitatile subordonate a fost publicată. Și, dacă vi s-a părut că n-ați fost consultați, nu vi s-a părut.

Decizie ANP 49205.08.2019pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si executarea controalelor in Administratia National a Penitenciarelor si in unitatile subordonate
Decizie ANP 492/05.08.2019pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si executarea controalelor in Administratia National a Penitenciarelor si in unitatile subordonate

Transparența decizională, dușman pentru ANP

ANP recidivează, uitând de obligația de transparență decizională. Acest proiect care iată devine act administrativ cu caracter normativ a fost lucrat pe undeva, cumva și la o vreme a fost semnat și trimis spre publicare. Probleme cu nemiluita. Printre care și faptul că n-are nicio legătură cu actuala organizare a instituției (sic!).

Sigur, dacă se întâmpla transparența decizională, asemenea probleme puteau fi evitate, dar pagina cu pricina gestionată online de ANP este extrem de puțin utilizată pe motiv că totul e urgent, chiar și proiectele care așteaptă cu anii prin nu-ș ce sertare de pe la nu-ș care direcții, altfel extrem de agere cand ia la ochi cate-un angajat de rand.

Reflexul autoritar, adevărata problemă

Ceea ce amintește de recenta procedură de desemnare a președintelui Comisiei de disciplină din onorabila instituție, când directorul Coțofană apărea deja pe procesul de consultare pregătit de către reprezentanții ANP, care nici măcar nu luaseră în calcul că o consultare reală presupune și posibilitatea ca anumite lucruri să fie schimbate.

Dincolo, așadar, de discuția referitoare la persoană și la faptul că  va fi în poziția de a-și judeca subordonații pe care se presupune că-i coordonează direct (directori adjuncți), frapează faptul că ANP nici măcar n-a realizat că pregătirea unui proces verbal anterior unei consultări e un act de impolitețe care spune multe despre mentalități care-ar trebui schimbate.

În context

ANP, o institutie publica cu prea multe lucruri de ascuns

Deblocarea procedurilor de resurse umane din penitenciare, chestiune de vointa politica

Aplicațiile de pontaj și salarizare reparate de ANP. Deocamdată, din vorbe

Cu ANP despre misterele salarizării din penitenciare

One reply on “ANP, lipsă de transparență în formă continuată”

Comments are closed.