Categories
penitenciar

Securitatea și sănătatea muncii în penitenciare, admirabilă pe hârtie

Sigur, lucrurile s-au mai schimbat de ceva timp. Avem responsabil cu securitatea și sănatatea muncii. În sistemul penitenciar se întrunesc comitete și se fac hârtii. Uneori se mai face și câte ceva pentru angajați. Încă nu peste tot acolo unde aceștia sunt victimele agresiunilor și nu mare lucru pentru condiții de lucru mai bune.

Masuri ANP privind securitatea si sanata
Masuri ANP privind securitatea si sanata

Pe când securitatea și sănătatea muncii și pentru angajați

Un aspect nici măcar pe hârtie abordat: din obișnuință, conducerile penitenciarelor nu simt nevoia să ia aceleași măsuri pentru victimele agresiunilor din penitenciare. Domnul deținut ajunge de fiecare dată la medic și la IML pentru constatarea vătămărilor suferite în obișnuitele bătăi cu alți deținuți ori atunci când sar la bătaie și mai agresează câte-un agent ori ofițer de penitenciare. Nu la fel se întâmplă cu cei din urmă.

Încă n-avem un istoric al bolilor profesionale pentru că n-am avut interes pentru acest aspect la nivel de ANP și de conduceri de unități. La fel, n-avem nici reflexul de a prezenta din oficiu și polițistul de penitenciare implicat într-un incident violent pentru asistență medicală ori pentru constatările de medicină legală. În felul ăsta nu facem decât să încurajăm deținuții agresivi.

În context

Ana Birchall: Nu se impun sancțiuni mai grave pentru ultrajele asupra personalului din penitenciare

ANP trebuie sa puna in aplicare masuri concrete de prevenire si combatere a ultrajelor din penitenciare

ANP rezolvă problema agresiunilor la adresa personalului din penitenciare printr-o nouă adresă

Fără arme și în inferioritate numerică

Siguranta personalului din penitenciare, prioritate si pentru sefi?!

ANP, masuri impotriva recompensarii detinutilor care comit agresiuni prin relaxarea regimului de detentie

Angajatul anului in sistemul penitenciar. Injurat, scuipat, amenintat, impins, bruscat, lovit si taiat

11 replies on “Securitatea și sănătatea muncii în penitenciare, admirabilă pe hârtie”

Mai bagati ceva cu plata ratelor, a chiriilor, deconturi fara numar ca pare ca sanatatea si securitatea nu prea interesează.

Da,da,da…. scrieti numai despre bani. Cat sunt in viata,ma intereseaza numai banii(,masinile SH,femeile-tot SH si bautura,va plictisesc…dar tot sh) Doar sunt cocalar de puscarie

Scriem si despre idealism si principii. E drept ca atunci ne coboara binisor audienta. Colegii intra pe site sa afle detalii despre chestiuni concrete, pentru filosofie banuiesc ca intra pe dilemaveche.ro

Astea sunt valorile și principiile pe care le vânează fpss. – chirie, decont stomato, bon benzină, sex contra avantaj și obediență fără limită.
Cu personaje de asemenea calibru nu reușim să fim sindicaliști.
Falșii funcționari sunt cei care fără discernământ distribuie prin mediul curții povești vechi fără final.
Mai modern au apărut “urșii de pârnaie”, prin acești argații de serviciu directorii și-au făcut real și sindicat, prin care impune infracțiunile. Te apucă râsul plânsu când constați ce măgării se fac prin intermediul acestor inculți.

Cred ca sunteti prea dur. Oamenii vor sa aiba o viata in afara serviciului. Psna la urma nu traim doar ca sa muncim.

Nu traim doar pentru munca dar si abuzarea unor drepturii e prea din prea.Vrem decont la ochelari dar im loc sa ne limitam la a ne deconta ochelarii de vedere ne decontam Rayban de soare. Bunul simt e raritate in sistem. Vrem echipament ca ne plangem ca nu avem, primim bani pentru asa ceva dar umblam tarcati prin curte si conducerea tolerează. Si etc.

Aici aveti dreptate. Abuzul de drept din partea unora submineaza exercitiul acelui ddrept din partea celor multi si care-l merita.

În drept si in fapt m ai postat si ce ne interesează OUG/rectificare după o săptămână cati bani / 50% , nh , ne. ,nimeni nu vorbește ?

Comments are closed.