Categories
penitenciar

DOCUMENT Ministerul Justiției, explicații despre bugetul sistemul penitenciar

Ministerul Justitiei raspunde la solicitarea FSANP referitoare la rectificarea bugetara. Pe scurt, e bine si asa rau. Mai rupem de la investitii pe final de an, iar cu actualizarea normelor de hrana si echipament chestiunea ramane de lamurit.

Raspuns solicitare FSANP informatii rectificare bugetara
Raspuns solicitare FSANP informatii rectificare bugetara

Minștrii Teodorovici și Birchall nu și-au respectat promisiunea

Aflăm așadar că Ministerul Justiţiei a solicitat MinisteruL Finanţelor Publice, cu ocazia primei rectificări bugetare, pentru Administraţia NaţionaLă a PenitenciareLor suma de 80.972 mii lei destinată acordării drepturilor de natură salarială şi de asistenţă socială pentru personalul din sistemul penitenciar.

Constatasem deja acum vreo lună, dar mai suntem informați și că prin ordonanţa Guvernului 1212019 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019 a fost alocată suplimentar suma de 34.000 mii lei Ministerului Justiţiei la TitluL VI “Transferuri între unităţi ale administraţiei publice” conform Anexei 2, TitluL 17, pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor, detaliată in structură astfel:

  • 30.849 mii lei pentru cheltuieli de personal, la Capitolul 61.01 “Ordine publică şi siguranţă naţională”, Titlul VI “Transferuri între unităţi ale administraţiei publice” ;
  • 3 .151 mii lei pentru cheltuieli cu asistenţa socială, la Capitolul 68. 01 “Asigurări şi asistenţă socială” TitluL VI “Transferuri Între unităţi ale administraţiei publice”.

După rectificare, împreună cu ‘economiile’, bugetul ANP acoperă plata integrală a drepturilor salariale

De asemenea, a fost alocată suplimentar suma de 400 mii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor prin redistribuiri de credite în cadrul Titlul VI “Transferuri între unităţi ale administraţiei publice” la nivelul Ministerului Justiţiei.

Sumele alocate suplimentar MinisteruL Justiţiei pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor cu ocazia rectificării bugetare, împreună economiile identificate în cadrul bugetului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor acoperă plata integrală a drepturilor salariale până la finele anului 2019, plata orelor suplimentare efectuate în anul 2019, decontarea serviciilor turistice.

Ministerul Justiției: majorarea normelor de hrană și echipament, de lămurit

Tot Ministerul mai precizează că avem în buget sumele necesare pentru încadrarea celor 312 absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, sentinţele judecătoreşti, sumele necesare pentru susţinerea cheltuielilor de personal pentru Centrul de pregătire, odihnă şi recuperare Complex Sovata şi plata indemnizaţiilor şi stimulentelor persoanalului aflate în creştere şi îngrijire copil.

În măsura în care în cursul anului vor fi identificate economii la TitLul I “Cheltuieli de personal” acestea vor putea fi redistribuite pentru acordarea majorării de până la 50 % pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale. În ceea ce priveşte plata majorării normei de hrană şi de echipament, este necesară clarificarea cadrului legislativ privind acordarea acestor drepturi.

În context

Continuă politica de subfinanțare cronică și de subminare a sistemului penitenciar

Moștenirea mandatelor Toader – Birchall pentru penitenciare

ANP pregateste rectificarea de buget pentru sistemul penitenciar

Bugetul de stat, tragedie anuală cu actori politici de comedie tâmpă

Politică și pușcărie. România, un haos bine înteținut

9 replies on “DOCUMENT Ministerul Justiției, explicații despre bugetul sistemul penitenciar”

Nu se mai actualizeaza nimic 😉 . Abureli !
100 lei . Prefera sa dea de la 3000 lei la n lei pt 50 % . Nepoti , veri , fini , nasi , amante etc .. ce sa faca aia cu 800 900 lei din 01 01 2019 -> 10 09 2019 cand baietii au de la 200 h in sus plus 50 % din urma pe vreo 6 luni 🙂 . SMS !

Dle Dumitrascu, va rog explicati/mi si mie, cum e psbl ca pe siteul FSANP sa fie descoperite atitea probleme din penitenciare si pe siteul galben, totul e bine, totul e in regula, nu sunt probleme, Dobrica este in continuare director general, traficul de influenta la MJ este mai intens, doar nu se uita datoriile fostilor directori generali fata de Troc. Ca eu nu reusesc sa inteleg. Cum este posibil sa avem atitea probleme? 🙂
Eu pe cine sa cred? Ca la galbeni totul e roz… 🙂

Trebuie sa nu se dea :))) cea mai mica norma de echipare . Bani pentru salopete de santier . Circ de uniforma :))marire salariala cu 25%/an pana in 2022 . (250 lei) . Eu nu iau 10 mil + norma de hrana . Alta aberatie . Calcule ca la fraieri .

Cred ca cel mai echitabil ar fi ca cei care decid sa gestioneaze sumele in directia achitarii drepturilor restante si nu in directia in care doar unii ar fi favorizati exemplul lucrarilor de exceptie. Dar la cum merg lucrurile nu ne ar mira sa ni se ia din salariu dar sa existe in continuare majorarea pentru lucrari de exceptie.

Comments are closed.