Categories
penitenciar

Management prin incompetență, cazurile Târgu Jiu și Buziaș

Se întâmplă rar, dar se întâmplă. Motivele pentru care unii încă mai sunt directori de penitenciare sunt la fel de misterioase precum cele care ar explica prezența actualului prim-ministru în fruntea Guvernului României.

Incompetența unor directori costă subordonații

Anul trecut, după ce-am văzut dezastrul din rapoartele de inspecție, am cerut demiterea a doi directori de penitenciar care, fără urmă de dubiu, demonstrează un maxim de incompetență: Florin Șerpe (în imagine, în stânga), încă director la Centrul de detenție Buziaș și Ion Popescu (în imagine, în dreapta), încă director la Penitenciarul Târgu Jiu. Evident ANP și MJ s-au făcut că plouă.

În ceea ce-l privește pe Florin Șerpe, fire bonomă și fără legătură cu știința managementului instituțiilor ori oamenilor, istoria ne demonstrează că si scandalurile de la concursuri și ndin ce în ce mai frecventele evadări au o explicație cât se poate de simplă: incompetența și indolența. Am avut noroc, n-a fost o tragedie si colegul nostru atacat de deținuți e în viață.

Sesizare la Comisia de disciplina a MJ impotriva lui Ion Popescu, directorul Penitenciarului Targu Jiu
Sesizare la Comisia de disciplina a MJ impotriva lui Ion Popescu, directorul Penitenciarului Targu Jiu

Scandaluri și la Penitenciarul Târgu Jiu, de data asta cu directorul Ion Popescu, zis Polică din pricina unui stereotip de limbaj extrem de neplăcut care-i înlocuia o înjurătură clasică pe care cel în cauză o mai adresa din când în când colegilor. În mod repetat s-a constatat că cel în cauză a primit “sponsorizări” de la deținuți și familiile acestora. Și aici, dezastru la controlul ANP. La fel, măsuri zero.

Ceva sancțiuni la Comisia de disciplină a Ministerului Justiției și cam atât. În rest, ANP în vremea îneguratului, vizitat asiduu la domiciliu de către sposorizatul de mai sus, protecție ca-n orice organizație mafiotă ce se respectă. Vă mai amintiți ce favoruri primeau deținuți vip de marcă și cu dare de mână și cum o grămadă de mâini jucăușe se spălau una pe alta. Nu intru în detalii.

La Penitenciarul Târgu Jiu, scandaluri în serie

În buna tradiție anepistă, directorii vinovați vor fi pensionați cu recompense lunare de peste 10.000 de lei pentru activitatea depusă, iar restul vor rămâne să îndrepte ce mai e de îndreptat. Până una alta, Ion Popescu o comite din nou și e datoria noastră să intervenim în ceea ce sperăm să se finalizeze cu o nouă sancționare disciplinară și, de ce nu, ceva probleme penale pentru abuz în serviciu.

Sesizare la Comisia de disciplina a MJ impotriva lui Ion Popescu, directorul Penitenciarului Targu Jiu
Sesizare la Comisia de disciplina a MJ impotriva lui Ion Popescu, directorul Penitenciarului Targu Jiu

Concret, cu de la sine putere, cel în cauză a dispus trecerea unor agenți în funcții inferioare pe motiv că legea îi permite temporar și uitând că astfel de măsuri pot fi luate doar în situații de risc pe care n-a mai știut să le motiveze având în vedere că de fapt se gândise că astfel rezolvă ceva probleme operative într-una dintre unitățile care, surprinzător, n-are un deficit de personal și unde nu s-ar fi justificat măsuri extreme.

Culmea prostiei, ca bază legală pentru această măsură directorul Ion Popescu a indicat prevederile referitoare la delegare considerând că astfel poate să-și acopere neregula. Sigur, veți spune, delegarea e una și retrogradarea e alta! Nici măcar Ion Popescu nu poate fi într-atât de incompetent! În plus, e nevoie de niste avize juridice. Ei bine în acest caz n-a contat, de unde și nevoia unor sancțiuni pentru a-i aminti directorului Popescu că legea trebuie respectată.

În context

Gândacul din biroul directorului Penitenciarului Târgu Jiu

VIDEO | Compromisuri care costă

‘Sponsorizarile’ de la detinuti-vip, compromisuri extrem de compromitatoare

Zbuciumata relație dintre ANP și combaterea corupției

Penitenciar Poarta Albă, abuzurile șefilor continuă

8 replies on “Management prin incompetență, cazurile Târgu Jiu și Buziaș”

Care jurist kerteji de la Tg Jiu care si declaratia de avere o are la secret anul asta daca o fi scris vreo declaratie in 2019 ca el e partener de tenis pe cimpuri cu imparatu si are pantofi cu talpa groasa sa para mai inaltut

Cred că în accest articol aveau loc si cei de la IASI.
ANP se face că nu întelege?
Ei încurajează astlel de DIRECTORI!

Macar Sarpe a fost DGA . Policuta a numarat cartuse pe la Sadu si la Sacelu e cam vecin cu domn general Dan Voinea ala cu dosarul revolutiei.Dvs dle Sorin nici macar nu aveti poza cu ministra de ziua dumneaei.Era si dl Bejan acolo tuns ca in legiunea straina…Acolo s a transmis un mesaj
..oau.

La fel ca doamna prim.ministru, astia sunt baieti obedienti, se orienteaza catre cine ii tine in functie. De mai mult decat dubiosii de la jilava de ce nu va luat?

Multe povești fără final. Am citit zeci de articole cu presupuși corupți, nu văd să fie arestat cineva. Cum e posibil ca toți tăntălăi să fie numiți directori ?!

Comments are closed.