Categories
ANP

Ministerul Justiției, dator la angajații din penitenciare

Ana Birchall, ministrul Justiției, a informat la 11 septembrie 2019 că și-ar fi respectat promisiunea și a plătit orele suplimentare datorate personalului din penitenciare pentru anul 2019. Posibil, parțial și cu mare întârziere.

Plata orelor suplimentare restante, parțial și cu întârziere

Același anunț l-a făcut și la 20 iunie 2019 fără ca în fapt orele suplimentare să fie plătite și fără ca problema celor peste 1 milion de ore suplimentare nerecuperate și neplătite în anii anteriori să aibă o soluție. Ori, datoria trebuie plătită.

Și la acel moment am fost în neplăcuta situație de a contrazice anunțul oficial și de a preciza că posibila plată parțială și cu întârziere nu este în niciun caz “o promisiune îndeplinită”. Cu precădere în contextul în care nu cerem majorări ci plata unor restanțe.

Dimpotrivă, o lungă serie de promisiuni nerespectate

În consecință, reiterăm faptul că dacă, de această dată Ministerul Justiției chiar pune în practică ceea ce anunță public, plătește în luna septembrie 2019, orele suplimentare nerecuperate și neplătite în cursul anului 2019 fără a achita și datoria istorică de peste 1 milion de ore suplimentare.

În ceea ce privește promisiunile făcute, reamintim că pentru plata drepturilor restante, miniștrii Teodorovici și Birchall s-au angajat la asigurarea a 80,9 milioane lei și că suma acordată la rectificare este de doar 34 milioane lei, ceea ce asigurară parțial  plata unor drepturi restante.

Diferența de bani va fi luată de la investiții și spitalele penitenciar. O practică prin care, avertizăm public, se continuă politica de subfinanțare cronică și de subminare a sistemului penitenciar. În acest fel condițiile din penitenciare se vor deteriora și mai tare.

În context

Ministerul Justiției, restant la respectarea obligațiilor legale

Prezentul ministerial, viitor in asteptare

Rectificare bugetară de avarie pentru sistemul penitenciar

Birchall și Teodorovici nu-și onorează promisiunea de suplimentare a bugetului penitenciarelor

7 replies on “Ministerul Justiției, dator la angajații din penitenciare”

Off topic.am citit pe site ul anp ca in data de 10.09.2019,a fost termenul limită pt stabilirea formei finale în ceea ce privește ordinul de ministru prin care chiria se poate transforma i rate la bancă.aveti informații cand va fi publicată forma finală??Multumesc.

Dancila a dat ok pentru impozitarea pensiilor militare. Nu conteaza de la ce plafon incep, or sa il coboare curand daca nu sunt reactii.Nu a contat ca pensiile militare sunt oricum taiate prin limitarea sumei la valoarea salariului net. Si nici ca nu se mai reactualizeaza veci cuantumul, doar civilii beneficiind de mariri de pensii, dar asta nu mai inseamna discriminare, ca rezervistii nu sunt oameni… Ce mai urmeaza oare, in cazul nostru, dupa o viata de munca in puscarie in conditii mai grele ca ale detinutilor? Pacat si de actualii lucratori, cine stie ce metode de ai scuipa or sa gaseasca dupa ce or sa isi rupa oasele 25 de ani in slujba penitenciarelor.

Comments are closed.