Categories
penitenciar

Ana Birchall, îndepărtată de la Justiție

Dăncilă revine în încercarea de a o îndepărta pe Ana Birchall de la Justiție. Ar vrea un ministru ‘independent’, cum ar fi fost Dana Girbovan. În ceea ce privește penitenciarele, o luăm deci de la capăt fără să fi făcut prea mulți pași între timp.

Dăncilă – în căutare de ministru pentru Justiție

Viorica Dancila a anunțat ier, după o ședință de partid, că nu are de gand sa desfiinteze Secția Specială, pe motiv ca a promis că nu intervine in justiție. Totodată, cum dupa decizia CCR președintele e obligat să semneze inclusiv remanierea Anei Birchall, Dancilă a anunțat că e în căutare de ministru.

Intrebată pe cine își dorește la justiție în locul Anei Birchall, Dancilă, acest far al guvernării și politichiei românești, a spus că pe cineva ca Dana Gîrbovan. V-o mai amintiți, blodunță, veșnic invitată pe la teleciziuni cu vederi anti-anti-corupție. Nicidecum ca Ana Birchall,veșnic invitată pe la ambasade cu agende proprii.

Birchall – promisiuni multe, rezultate puține

Pe de altă parte, Ana Birchall, când a plecat de la ședinta de partid, a spus că va merge direct la Ministerul Justiției pentru a pregăti documente pentru ședinta de Guvern de azi. Nu, nu vă faceți speranțe. Nu e vorba și de OUG-ul pentru deblocarea concursurilor despre care discutam ieri. Sau, cine știe?! Poate vrea să puncteze pe final.

Sigur, între timp, Ana Birchall va mai face tot felul de întâlniri de poze. Va mai avea tot felul de jumătăți de initțiativă și se va mai felicita online ori pe la televizoare pentru succese trase de păr precum plăți parțiale și târzii de drepturi restante ori acte normative avizate și promovate cu întârziere.

Între timp, s-au întors comunicatorii

În context

Moștenirea mandatelor Toader – Birchall pentru penitenciare

Birchall și Teodorovici nu-și onorează promisiunea de suplimentare a bugetului penitenciarelor

Ana Birchall: Nu se impun sancțiuni mai grave pentru ultrajele asupra personalului din penitenciare

Ministerul Justiției amână deblocarea concursurilor și rezolvarea problemei de constituționalitate a Statutului polițiștilor de penitenciare

Ministerul Justiției, dator la angajații din penitenciare

8 replies on “Ana Birchall, îndepărtată de la Justiție”

si noi iar ramanem ai nimanui ? pana aude noul ministru de noi iar trece 1 an si problemele se aduna !! lui tudorel iau trebuit 2 ani pana se “afle” ca suntem in subordinea lui ?? cum vedeti aceasta schimbare Dl. presedinte ?

MJ ne-a raspuns ca trebuie sa lamureasca aspectul juridic. De 1 an o tot lamureste. Sa vedem ce zice justitia.

Dar pur si simplu sa ne organizam cumva si cu sprijinul real al presedintilor din filiale nu se poate refuza munca sau organiza proteste spontane in fata penitenciarelor ca in anii trecuți?Ca de un an se tot discuta dar nu se rezolva nimic.

Ne-am tot organizat, participarea a fost extrem de slaba cu putine exceptii. Nu organizarea e problema ci implicarea. Online sunt multi luptatori, in strada mai putini.

Comments are closed.