Categories
ANP

ANP, curs de comunicare pentru personalul care desfășoară activități cu deținuții dificili și cu afecțiuni psihice

ANP consideră că o parte a soluției pentru reducerea numărului de acte de violență a deținuților asupra angajaților ține de comunicare, motiv pentru care pregătește un curs de comunicare pentru personalul care desfășoară activități cu deținuții dificili și cu afecțiuni psihice.

Adresa ANP curs comunicare cu detinutii cu afectiuni psihice
Adresa ANP curs comunicare cu detinutii cu afectiuni psihice

Despre comunicare, într-o impecabilă limbă de lemn

În introducere ANP constată, după ceva timp e drept, necesitatea reducerii numărului de acte de violență fizica și/sau verbală a  persoanelor private de libertate împotriva politiștilor de penitenciare. Mai aflăm și despre contextul imperativului de optimizare a interacțiunilor polițiștilor de penitenciare cu deținuții pentru asigurarea unui climat de siguranta în spațiul de detinere.

Tot ANP ne mai spune, în dulcele stil de abanos, că a fost evidențiată necesitatea demarării unui curs pentru facilitarea comunicării personalului care desfășoară activități directe cu deținuții dificili și cu afecțiuni psihice și, astfel, organizarea unor module de pregătire profesională a polițiștilor de penitenciare la nivelul unităților de detenție.

Cursul include, următoarele teme:

  • Comunicare – aspecte generale, reguli minime și ascultare activă;
  • Persoane private de libertate – tipologii de persoane dificile, elemente de conduită care indică/preced conduita violentă și cum prevenim situațiile conflictuale;
  • Tipuri de comportamente și modalități de abordare;
  • Comunicarea – componentă de bază a siguranței personale.

În context

Ana Birchall: Nu se impun sancțiuni mai grave pentru ultrajele asupra personalului din penitenciare

ANP trebuie sa puna in aplicare masuri concrete de prevenire si combatere a ultrajelor din penitenciare

Sistemul penitenciar și povara bunelor intenții uitate-n stadiul de declarație

VIDEO | Compromisuri care costă

Moștenirea mandatelor Toader – Birchall pentru penitenciare

4 replies on “ANP, curs de comunicare pentru personalul care desfășoară activități cu deținuții dificili și cu afecțiuni psihice”

cred ca mai bine am face cursurile acestea cu detinutii …o pierdere de vreme si de bani . Daca cineva crede ca asta va rezolva problema violentelor si ultrajelor inseamna se inseala amarnic . Pana nu se inaspreste legislatia pentru asa ceva nu se va rezolva nimic , ba chiar se vor inmulti !! la noi trebuie sa moara cateva zeci de colegi ca sa fac astia ceva !

Sper sa nu mai apara ca si lectori lucrători de la prevenire( fostul SIPA)care erau interesați de cum își desfășoară activitatea anumiți agenți,iar toată activitatea de o săptămână s a rezumat la asta.

Deci daa un cocalar face scandal si urla ca “sa faca, sa dreaga, sa moare copii mei” trebuie o comunicare mai bune, negociat cu domnul detinut. Daca vrea la.cumlaraturi mai repede, vrea o vizita in plus, vrea la telefon sau vrea niste tigari sa ii se indeplineasca dorintele. Daca vrea tigari sa nu isi coasa buzele.o sa ii dam de la noi. Si o cafeluta.

PS: Borcea si vipurile de la Jilava si PA sunt tot dificili? Ca astia au multe nevoi speciale…inclusiv intime. Si nu merg tratae doar cu pastile.

Comments are closed.