Categories
ANP

Inutilele întâlniri de poză ministerială și realitatea din penitenciare

Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor ne asigură de pe la întâlniri de poză că totul e bine spre și mai bine. Între timp, din ce în ce mai multe agresiuni între deținuți, ultraje și evadări din penitenciare. Să fie oare subfinanțarea, lipsa de personal și legislația proastă printre cauze?!

Sistemul penitenciar și povara bunelor intenții uitate-n stadiul de declarație

Condamnat pentru omor, evadare de la Penitenciarul Focșani

Cel mai recent exemplu. Un deținut închis pentru omor a evadat vineri de la un punct de lucru al Penitenciarului Focșani. Polițiștii și jandarmii îl caută. În momentul evadării, acesta era îmbrăcat cu pantaloni negri cu 3 dungi albe, tip Adidas, bluză de trening neagră cu o dunga vișinie pe piept și bocanci negri.

Bărbatul a fost închis în 2005 pentru omor calificat. A ucis o femeie de 73 de ani și apoi a violat-o. Pentru că s-a comportat bine în detenție, de aproximativ un an comisia peniteciarului i-au dat dreptul să poată executa pedeapsa în regim deschis.

Peste 150 de polițiști, jandarmi și angajați ai penitenciarului ai pornit în căutarea bărbatului. Oamenii legii sunt înarmați până în dinți pentru că au fost avertizați că individul este extrem de periculos. Li s-a ordonant să intervină doar dacă poartă echipamentul antiînjunghiere și antiglonț.

După ce va fi găsit, pedeapsa bărbatului va crește cu până la 3 ani, pentru evadare. Este a doua evadare de anul acesta de la un punct de lucru din Vrancea. În luna aprilie, un alt bărbat, închis pentru tâlhărie a fugit de la o pepineră unde lucra și a fost găsit după șase ore.

În context

VIDEO | Compromisuri care costă

Moștenirea mandatelor Toader – Birchall pentru penitenciare

Birchall și Teodorovici nu-și onorează promisiunea de suplimentare a bugetului penitenciarelor

Ana Birchall: Nu se impun sancțiuni mai grave pentru ultrajele asupra personalului din penitenciare

DOCUMENT Ministerul Justiției, explicații despre bugetul sistemul penitenciar

12 replies on “Inutilele întâlniri de poză ministerială și realitatea din penitenciare”

Astfel de evenimente vor fi de acum încolo săptămânale dacă nu chiar zilnice in toată țara datorită legislație proaste , subfinanțării …etc . Însă stați linistit Dl Dumitrașcu ca nu fuge ministrul sau secretarii de stat după ei ci pionii care sunt plătiți cel mai puțin și cărora li se amputează salariile , măririle , drepturile !

DSDRP e ok glumă proastă ! Că și restul anepeului, este în disoluție ! Era o vreme când paza era baza, acum e praf și pulbere !

Am avut destule ocazii sa ne implicam si pe la proteste, dar participarea a fost slaba.

Sa fim seriosi. Cine era asa inflacarat participa cu sau fara liderul de sindicat din penitenciare. Realitatea e ca destui dintre luptatorii virtuali raman virtuali.

E părerea ta!
Nu cred că ai participat la proteste.
Dacă ai participat “Imi cer scuze”
Dacă nu ” TACIIIII” si asteaptă 50% si lasă Liderul de Sindicat să se lupte pt drepturile membrilor de Sindicat.

Care drepturi?ce am câștigat in ultimii ani in afara de bătaie de joc si multe promisiuni?nici macar nu am fost propus vreodată la 50,nici nu cred ca ar trebui sa se dea,dar repet,la nivel de instituție se face foarte putin din păcate.Ca nimeni nu recunoaște asta,e tipic,ca toți ar trebui sa lăudăm aici reusitele,asta e,mai sunt si derapaje.In 2009 am purtat doliu in semn de protest pe uniformă,salariul s-a tăiat fara prea mult tam tam deci momentan stam prost la capitolul lupta sindicala.Vedem cu ce o veni 2020.Realitatea crunta pe care o subliniez e ca suntem foarte putin băgati in seama,nu prea se stie de angajatu din penitenciar la nivel de minister,mai repede se Actualizează o norma la deținut decat la noi,statutul ce sa mai vorbim iar condițiile de munca sunt aproape neschimbate de ani buni.Asta e,supara ce scriu dar e adevăr.

Comments are closed.