Categories
justitie

Fripturismul miniștrilor justiției, încă un cuțit în spatele victimelor unor decizii politice date în favoarea infractorilor?!

Deținutul condamnat pentru omor, care evadase din Penitenciarul Focşani, a fost prins ieri la o stână. Între timp, Ana Birchall, se autopromova la serbarea a 188 de ani și 2 luni de avocatură, într-o sală la o masă cu microfoane. Și, deloc întâmplător, în aceeași zi aflam că un beneficiar de recurs compensatoriu zobise în bătaie 3 femei peste care intrase în casă pentru a le tâlhări undeva în Anglia.

Deținuții pe câmpuri, miniștrii pe câmpii

Pe scurt, deținutul de 35 de ani, care a evadat vineri de la un punct de lucru al Penitenciarului Focşani a fost prins de poliţişti, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române. Potrivit acestora, bărbatul a fost identificat şi prins pe raza comunei Poiana Cristei, unde se ascundea la o stână. În acest moment, el se află în custodia poliţiştilor şi va fi încarcerat la Penitenciarul Focşani. Urmează o nouă condamnare penală, pentru evadare.

Timp în care – doar n-o să alerge pe câmpii să-l prindă pe evadat, ori să stea cu justițiabilul în sală zeci de ore, sau să se asigure că cele două probleme se rezolvă – Ana Birchall a participat la activitățile organizate cu prilejul aniversării a 188 de ani de avocatură bucureșteană (nb!). Tema dezbaterii organizate cu acest prilej – Impactul noilor tehnologii asupra profesiei de avocat – a conturat cadrul necesar pentru reafirmărea deschiderii Ministerului Justiţiei spre dialog interinstituţional şi cooperare, în scopul dezvoltării profesiei de avocat. A se citi, promovare gratuită pentru ministrul Justiției.

Recidiviștii pe camere, miniștrii în poze

Timp în care, unul dintre cei peste 20.000 de infractori, deja pe care aleșii noștri l-au invitat să plece din pușcărie ca să comită alte infracțiuni, a bătut cu sălbăticie 3 femei în Anglia, pentru a le tâlhări. După ce a ieşit din închisoare, Sandel Hornea a plecat în Italia, unde a continuat să încalce legea. Realitatea ne demonstrază că, deși se arată îngrijorați de probleme și uneori sunt dispuși chiar să le și discute, fac exact pe invers. Când nu subminează discret și la ordine de partid justiția ori sistemul penitenciar, dărâmă de-a dreptul.

Ceea ce amintește că, mai ieri, puterea a menținut recursul compensatoriu și-a mai înfipt un cuțit în spate miilor de victime pe care infractorii pe care-i scot pe stradă mai devreme le fac și-o să le mai facă. Efectele se văd nu doar în România ci, iată, și în Europa. Iar, problema nu e că miniștrii mai participă și la întâlniri de poză. Problema e că doar asta fac și uită că pentru indolența și arivismul domniilor lor plătesc factura oameni nevinovați.

În context

Moștenirea mandatelor Toader – Birchall pentru penitenciare

Ana Birchall, îndepărtată de la Justiție

Birchall și Teodorovici nu-și onorează promisiunea de suplimentare a bugetului penitenciarelor

Ana Birchall: Nu se impun sancțiuni mai grave pentru ultrajele asupra personalului din penitenciare

Inutilele întâlniri de poză ministerială și realitatea din penitenciare

2 replies on “Fripturismul miniștrilor justiției, încă un cuțit în spatele victimelor unor decizii politice date în favoarea infractorilor?!”

Nu trebuie sa uitam ca sunt ageamii in munca de puscarie si nici nu cred ca sunt bine indrumati. Referitor la recursul compensatoriu ,el vine de la doamna cu halatul,aceea miniona,si, care,la randul ei a facut ce-au facut toti….rau.Daca ma uit la pozele postate de dvs,vad trei oameni,doi barbati si o femeie.. N-as putea sa-i uit usor nici pe dna MM sau dl cu perciuni albi ,care acum are barba

Comments are closed.