Categories
justitie

Victorie în recurs. Penitenciarul trebuie să plătească pentru numirile prin DZU

O nouă victorie în instanță. Sindicatul “Unirea” din Penitenciarul Târgu Mureș obligă angajatorul la plata drepturilor pentru exercitarea unor funcții prin DZU de către o serie de membri. 

Hotarare 748:2019 Curtea de Apel Targu Mures
Hotarare 748/2019 Curtea de Apel Targu Mures

Penitenciarul Târgu Mureș, bun de plată

Pe scurt, Curtea de Apel Târgu Mureș obligă Penitenciarul la calculul şi plata drepturilor salariale reprezentând coeficienţii de ierarhizare corespunzători funcţiei, indemnizaţii de conducere specifice, sporurile aferente precum şi alte drepturi băneşti raportate la funcţiile exercitate de fiecare funcţionar public.

În plus, instanța mai obligă pârâtul la actualizare sumelor cu indicele de inflaţie şi a dobânzii legale aferente sumelor datorate de la data scadenţei şi până la plata lor efectivă și la la plata în favoarea Sindicatului a sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată la fond.

În context

Indemnizatia de concediu completa, inca un drept refuzat de ANP castigat in instanta

Instanța decide recalcularea indemnizațiilor de concediu la cererea Sindicatului “Unirea” din Penitenciarul Târgu Mureș

ANP se opune in instanta la actualizarea normei de hrana

FSANP, actiune in instanta pentru actualizarea normei de echipare

Aplicațiile de pontaj și salarizare reparate de ANP. Deocamdată, din vorbe

17 replies on “Victorie în recurs. Penitenciarul trebuie să plătească pentru numirile prin DZU”

Concret cu cele 2 norme ,mai avem sanse in 2019?
50% e doar pt smecheri,normele sunt pt tot personalul…
Asteptam raspunsul dvs!

Cheia nu este sa fie actualizate ci sa fie platite la valoarea actualizata, avand in vedere ca anual Guvernul le ingheata la nivelul in plata in anul precedent.

Tara arde si baba se piaptana. Unii saracii spera sa li se actualizeze si sa intre in normalitate cu acordarea drepturilor legale echipament hrana si ore suplimentare iar altii care banuiesc ca sunt atat de exceprionali prin lucrarile care le fac is disperati sa li se dea 50%. Daca nu ar fi de plans ai muri de ras. Dupa astia care sunt abonati la 50% ar trebui sa ne ia la toti din salarii si lor sa le dea procentul pentru reinventarea sistemului. Poate au si dreptate obedienta curling si relatii.

N-ati citit despre ce e vorba nu-i asa? Plata orelor suplimentare, o problema mare a sistemului penitenciar, nu-i totuna cu majorarea de 50% pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale. PS. N-ar strica daca ati evita limbajul licentios, macar pana intelegeti subiectul.

Am si citit si am inteles si subiectul insa din cate vad dumneavoastra va faceti ca nu intelegeti ce am spus. Am comentat ironic la adresa unuia dintre exceptionalii sistemului disperat dupa 50%. Cat despre limbaj e ok in comparatie cu ce am mai citit uneori pe aici si ma refer la alte comentarii nu la subiectul in sine. Scuze daca vi s a parut atat de neadecvat.

Comments are closed.