DOCUMENT Acuzații grave la adresa auditorilor ANP

DOCUMENT Acuzații grave la adresa auditorilor ANP
DOCUMENT Acuzații grave la adresa auditorilor ANP

Acuzații grave la adresa Serviciului de Audit Public Intern din ANP, una dintre măciucile folosite deseori cu țintă de către șefii amintitei instituții. Deși aceste abuzuri au fost constatate, propunerea de demitere a șefului acestei structuri a dispărut.

Pe scurt, Serviciului de Audit Public Intern din ANP, a făcut un audit la Penitenciarul Gherla. Metoda acuzată: amenințări, amatorism și abuzuri. Se dispun măsuri. Unele fanteziste, precum multe dintre cele care au pus pe butuci sectoare de activitate (eg. medical) ori activități care funcționau în penitenciare (eg. popote).

ANP, pentru unii ciumă pentru unii mumă

Petitie Marin Dumitru, Penitenciarul Gherla catre ANP - 17.09.2019
Petitie Marin Dumitru, Penitenciarul Gherla catre ANP – 17.09.2019

Surpriza vine din faptul că unul dintre cei găsiți în culpă de către auditorii ANP nu se lasă și constestă rezultatele auditului arătând și nenumăratele hibe precum și măsurile discriminatorii pe care ANP le practică aceleași probleme ignorându-le la alte penitenciare. Pentru unii ciumă pentru unii mumă, cum ar fi. Se întâmpâmpla frecvent în perioada Toader – Dobrică. Au și fost instanțe care au constat asta.

N-o să intrăm în detalii, cel în cauză explicând motivele pentru care o tot acuză pe Ani Dumitrache de comportament abuziv mai ales că însuși Corpul de control al ministrului justiției a constatat amploarea dezastrului și a făcut propuneri în consecință, problema fiind că actele privind demiterea doamnei s-au pierdut pe drum așa cum s-au pierdut și alte constatări de abuz în funcție pentru alți utili ai sistemului (vezi Penitenciarul Iași).

Abuzuri în serie din partea Auditului ANP

Raport Corpul de Control MJ
Raport Corpul de Control MJ

Aproape uimitor, Corpul de control al Ministrului Justiției constată abuzurile și lipsa de profesionalism din curtea Serviciului de Audit Public Intern al ANP și, culmea, propune și măsuri drastice deși ANP s-a tot străduit să facă zid pentru a-i apăra în pofida evidențelor, pretinzând chiar că nu are competența de a lua măsuri. Ceea ce, evident, e absurd.

Și, pentru că această instituție nu se poate dezminți și nu se poate vindeca singură de prostie, nu doar că s-a încercat ascunderea sub preș a problemelor de la Audit, dar undeva pe drum și la insistențele lui Dobrică s-a făcut pierdută ca multe alte documente pe vremea lui Toader și propunerea de revocare a lui Ani Dumitrache.

PS. Nu știm, sau mai bine zis nu mai putem ști dacă directorul adjunct Dumitru de la Penitenciarul Gherla, este sau nu ușă de biserică. Poate că pe fond a greșit. Poate că nu. Problema cheie la acest moment este incapacitatea ANP de a-și rezolva problemele și neîncrederea pe care o transmite în sistem folosirea Auditului drept măciucă. Nu că n-ar fi la fel și alte inspecții când primesc țintă.

În context

Zbuciumata relație dintre ANP și combaterea corupției

Ministerul Justiției, consecvent în greșeală?!

ANP, o institutie publica cu prea multe lucruri de ascuns

Politică și pușcărie. România, un haos bine înteținut

Gândacul din biroul directorului Penitenciarului Târgu Jiu

16 Comments

 1. Ani dumitrache are o atitudine de mahalagioaica. Vine in unități, tipa, urla si nu stie sa raspunda la ” buna ziua ”. Ea împreună cu gloata ei de cățeluși au impresia ca sunt din alta galaxie si vor sa decapiteze pe cineva, drept exemplu. ANP sa ia masuri cu privire la competenta lor de control sau audit cum vor ei sa se numeasca si sa verifice studiile lor daca corespund si sunt abilitati sa verifice colegii noștri. Mai mult, profita de slăbiciunile directorilor si tin oamenii pe timpul auditului peste program, generand ore suplimentare. Si cu toate astea, ANP tolereaza comportamentul abuziv si recomandarile acestora, cele mai multe fara baza legala. Un sfat pentru voi, echipa de smecheri SAPi:încercați sa aveti viata sociala, ca multi se cred vulturi cand trec de pc1, dar in afara programului sunt gugustiuci.

 2. “Concursurile pentru ocuparea funcţiilor vacante de polițist de penitenciare, de
  conducere sau de execuție, începute anterior datei intrării în vigoare a prezentei ordonanțe
  de urgență, se reiau în acord cu noile dispoziții legale; taxele plătite de candidații care nu
  se reînscriu la noile concursuri se restituie.”

  proiect oug = ce intelegeti de aici ?

 3. D-le Dumitrascu,
  Potrivit proiectului de OUG cu referire la concursuri,am inteles eu bine ,sau se vor relua de la 0 si va putea candida toata lumea iar,inclusiv cei picati??

    • Am vrut sa spun ca imi cereti detalii pe care *nu le am*. Am discutat despre asta cu DG Plesa acum cateva zile, dar nu exista insa o decizie clara in acest sens. Cand va vi o sa o comunicam si noi si ANP.

     • Bine ar fi sa ne susțineți și pe noi domnule președinte sa terminam examenele începute acum o grămada de timp ! Este bătaie de joc la adresa noastră mai ales ca foarte mulți candidați sunt angajați ai sistemului ! Fără susținere sindicala ăștia de la Anp vor face ce vrea mușchiul lor ! Și dacă aveți detalii postați un articol ca este multă lume interesată de subiectul asta !

Comments are closed.